|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:15 |
Czy warto tak długo czekać na outlandera 2.0 DiD? |
Autor |
Wiadomość |
madozi
Nowy Forumowicz
Auto: mazda 3 2.0 2003r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-10-2016, 09:27 Czy warto tak długo czekać na outlandera 2.0 DiD?
|
|
|
Witam.
Na wstępnie wyjaśniam czemu taki temat.Mojej kobiety dalsza rodzina jest w posiadaniu Outlandera II 2.0 DID 2007-08r. nie pamiętam dokładnie(a tydzień temu się z nimi widziałem).Są majętni ale normalni(w porównaniu z niektórymi),będąc na jakiejś imprezie w lutym 2015 weszliśmy na tematy samochodów, opowiadali że zamierzają kupić nowe auto Audi Q5 ale dopiero na początku 2017r. bo pod koniec 2016 wchodzi nowy model i poczekają sobie bo nie chcą starego modelowo no i padło pytanie czy bym nie chciał kupić sobie ich auta?.Odpowiedziałem, że nie stać mnie aby kupić to auto bo wiem ile mniej więcej kosztują.Ale powiedzieli że się dogadamy i będę zadowolony(cena myślę niższa niż rynkowa).Zaczynałem się zastanawiać że czemu nie.Spotkaliśmy się niedawno wrócił temat auta.Niestety będą sprzedawać dopiero koło lutego 2018r. bo muszą kupić dwa inne auta do fimy.I tu dochodzimy do sedna czy warto czekać?
Powiem inaczej bardziej chcę abyście mnie utwierdzili w wyborze(postanowiliśmy już w 2015 że kupimy) bo strasznie mi się to auto podoba i patrząc na zasobność mojego portfela może mi się nie trafić już taka okazja kupić takie auto w takim stanie i za takie pieniązki. Auto kupili w salonie w 2007-08r(cholera nie pamiętam) posiada chyba wszystko oprócz nawigacji fabrycznej i ma przebieg na dzień dzisiejszy 133.000. Po prostu mam pewne obawy,obiekcje i tu moje pytanka do was:
1.tyle osób narzeka na te silniki 2.0 PD VW ale jakoś tu na forum nie widziałem takiego
lamentu czy naprawdę aż tak zły jest ten silnik
2.hałas wewnątrz aż tak bardzo przeszkadza jest aż tak głośno,ojciec posiada Mazdę
Premacy 2.0 diesel 2003r. jest okej jeśli chodzi o hałas(silnik,opory powietrza)
3.2007-08r. 133000 myśłicie że spokojnie parę lat pojeżdżę bezstresowo(nie liczę tu
sprzęgła,dwumasy itp. bo to sprawy eksploatacyjne)robię ogólnie mało kilometrów
około 10tyś. rocznie
4.te 140 KM jest wystarczające do sprawnego poruszania się po mieście i 2-3 razy w roku
dalsza wyprawa np. na mazury, ogólnie nie szaleje za kierownicą co nie znaczy, że
nie depnę czasami jak trzeba
5.te 140-160 km/h nie są dla tego auta problemem? chodzi mi o elastyczność jak i samo
prowadzenie, bo nie którzy piszą że myszkuje po drodze trochę, ogólnie takimi
prędkościami poruszam się po autostradzie
6.czy ten napęd 4x4 jest jakiś problematyczny? jeśli się dba o regularne wymiany oleju
to można liczyć na bezproblemową eksploatacje?
Ogólnie auto jest bardzo zadbane pewne auto z pewnych rąk, praktycznie żadnego zużycia w środku delikatnie pomarszczona skóra na boczku fotela kierowcy,zresztą auto jest z 2007-08r. nie jest nowe jakaś tam ryska pewnie się gdzieś znajdzie tu i tam na lakierze choć jak oglądałem je sobie to nic mi się tak za bardzo w oczy nie rzuciło, to po prostu normalnie użytkowane ale bardzo zadbane auto.Ktoś może powiedzieć że już trochę latek będzie miał jak będę kupował, ale co z tego ,lepiej może kupić rocznikowo młodszego ulepa z niewiadomą historią?zresztą dla mnie rocznik nie jeżdzi tylko liczy się stan auta, ale taka mentalność w narodzie byle jak najmłodszy, poniżej magicznych 200.000(nie ważne ile ma lat ) no i najlepiej na ful wypasie w cenie okazyjnie niskiej ja wiadomo.To by było na tyle teraz czekam na wasze opinie i odpowiedzi.
ps.jak by to było nieodpowiednie miejsce do danego tematu to sorki i proszę o przeniesienie w odpowiednie |
_________________ Jest Outlander II 2.0 DID |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 30-10-2016, 13:56
|
|
|
1. to nie ten sam silnik co w pasku jest o tym na forum masz silnik BSY jest po wielu poprawkach zanim mitsu go kupiło 2.nie jest tak zle ,poza tym masz radio 3.tak ,ja mam identiko nawet licznik śię zgadza też 133tyś ,jeszcze nic nie robiłem poza przepustnicą.4.Bardzo wystarczy,w razie co można podrasować ale nie polecam.5 140-160 hula bez problemów ,,myszkuje jak droga ma koleiny a masz 18 koła.6. nie ma problemów ale kupująć można sprawdzić;Jak widzisz ja swojego jeszcze nie sprzedaję resztę się domyślisz-wiem co mam itp |
|
 |
madozi
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-10-2016, 19:18
|
|
|
lexus powiem szczerze, że bardzo liczyłem właśnie na twoją odpowiedz bo jak się nie mylę to posiadasz identyczną wersje outlandera jak oni mają nawet ten sam kolor i rok
lexus napisał/a: | 2.nie jest tak zle ,poza tym masz radio |
to nie sposób na hałas, ale jak mniemam jest oki
lexus napisał/a: | 4.Bardzo wystarczy,w razie co można podrasować ale nie polecam |
ja też nie jestem zwolennikiem poprawiania fabryki, a i tak nie warto przekraczać prędkości dozwolonej o ponad 50 km/h w mieście gdzie najczęściej się będę poruszał bo póżniej co 3 miesięczny urlop od auta, nie dziękuje
lexus napisał/a: | 5 140-160 hula bez problemów ,,myszkuje jak droga ma koleiny a masz 18 koła |
no jeszcze go nie mam jak w temacie a kołom się nie przyglądałem nie wiedziałem że tam są 18
lexus napisał/a: | Jak widzisz ja swojego jeszcze nie sprzedaję resztę się domyślisz-wiem co mam itp |
no właśnie i ja też wiem co mogę mieć, oni średnio robią tym autkiem 10tyś rocznie a auto mnie urzekło.Czytałem trochę o tym silniku i wszystkich oznaczeniach silnika i faktycznie wychodzi że te BSY i BKD bodajże jak dobrze pamiętam uchodzą za najbardziej udane z tych silników,jak się mylę to proszę mnie poprawić.
serdeczne dzięki za odpowiedz.Czekam na opinie innych posiadaczy takowego auta.
ps. a ta przepustnica to jakie objawy były że wymiana, i jeszcze jak się ma u ciebie sprzęgło,dwumas i turbo przy tym przebiegu co masz dają jakieś objawy zużycia |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 30-10-2016, 22:54
|
|
|
Przepustnica dala znak ze 2 lata temu ,poprostu po wyłączeniu auta cały cas coś piszczało ,wyłączyłem kostkę i jeżdziłem z miesiąc zanim nie znałazłem przepustnicy w necie koszt z wymianą ok 500zł ale kolega miał niedawno przy 70 tyś awarie przepustnicy i nie mógł jeżdzić na szybko z wymianą zapłacił 1000zł .nic jeszcze nie robiłem dwumas ,sprzęgło ,turbo na razie bez problemów ,oczywiście przy sprincie puszcza bączki ale ogólnie oleju dolewam 1l na rok ,robię ok 10,tyś r.,jeżdzę b. spokojnie ale tam gdzie można przedmuchuję turbinę coby nie staneła ,pali srednio 7,5 w jeżdzie miejskiej w Wawie.6,5 l jak jadę w trasie drogą lokalną bez świateł i bez klimy w dwie trzy osoby.Przy 140(8,2 l) na autostradzie można gadać silnika nie słychać bardziej szumy powietrza,co do radia to prawda rocford to porządna usa marka,a ja lubię głośną muzę,. no i napęd jeden z lepszych w średnich suvach na tamte czasy . znam kilku gości z outkami II i żaden nie chce sprzedać niektórzy z mojego rocznika dawno przekroczyli 200tyś ,i zmieniali sprzęgło ,dwumas przy 175 tys |
|
 |
madozi
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 31-10-2016, 21:18
|
|
|
lexus napisał/a: | oczywiście przy sprincie puszcza bączki |
w sumie jak każdy diesel
lexus napisał/a: | bez świateł |
właśnie widzę że masz założone światełka do jazdy dziennej, też się zastanawiałem czy jak już go będe miał to czy nie założyć, może podpatrze twoje rozwiązanie lexus napisał/a: | z mojego rocznika dawno przekroczyli 200tyś |
i co śilniczek jak rozumiem bez zarzutu?
lexus napisał/a: | i żaden nie chce sprzedać |
no ja w sumie jak już od nich wezmę auto to pewnie też na dłuższy czas, bo przecierz nie po to tyle czekania no chyba że w totka wygram
lexus napisał/a: | ,i zmieniali sprzęgło ,dwumas |
teraz widzę że to wszystko staniało w porównaniu do paru lat wcześniej, a i regenerują dwumas tylko nie wiem jak z jakością i czy cena adekwatna do różnicy nowego |
|
|
|
 |
|
|