|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Gasnący O1T Po wciśnięciu sprzęgła. |
Autor |
Wiadomość |
alwxis12
Forumowicz
Auto: Outlander I 2.0T
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-09-2023, 15:21 Gasnący O1T Po wciśnięciu sprzęgła.
|
|
|
Cześć mam nietypowy problem, jazda z włączoną klimatyzacja kończy się gaśnięciem silnika przy dojeżdżaniu do zakrętu/skrzyżowania w momencie wciśnięcia sprzęgła. Jest tak samo na gazie i benzynie, sprężarka pracuje normalnie, pożyczyłem od znajomego przewód z manometrem do samodzielnego uzupełniania czynnika i pokazuje w zielonym zakresie czyli ubytku brak. Klima serwisowana co roku i na serwisie (sądząc po dobrych opiniach na google) twierdzą że wszystko normalnie pracuje wraz z ciśnieniami... Przepustnica wyczyszczona wraz z nową uszczelką i poprawy brak, przewody podciśnienia wymienione na przewody od fmica jeden po drugim nadal to samo. Zacierajaca się sprężarka? Tylko ten jeden objaw bo żadnego problemu ze schładzaniem nie ma mrozi dobrze...rozkładam ręce |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 822 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20984 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
roger18sx
Forumowicz
Auto: OUTLANDER 2.0T
|
Wysłany: 24-09-2023, 20:50
|
|
|
Trochę to dziwne. Jeśli by było za duże ciśnienie w klimie to pewnie by nie działała. Jak by spreżarka dawała podczas pracy za duże obciążenie to by się grzała lub zatarła . Może coś się w elektryce podziało. Czujnik sprzegła. Odcięcie zapłonu. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 25-09-2023, 08:00
|
|
|
Pasek zdejmij i zobacz jak chodzi sprężarka - oczywiście trzeba wtedy kręcić sprzęgłem a nie kołem pasowym. |
|
|
|
 |
|
|