|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wał napędowy |
Autor |
Wiadomość |
tropis
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.4 MIVEC CVT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-11-2016, 11:10 Wał napędowy
|
|
|
Witam
Posiadam Outka 4WD. Ostatnio miałem nieprzyjemne spotkanie z głazem który przerysował mi trochę podwozie. Dostała miska, ta pseudo osłona silnika i... wał napędowy. Tzn nie tyle co sam wał tylko to coś w mniej więcej połowie jego długości - nie wiem, podtrzymywacz czy może osłona ?? Wiecie o czym mówię ?? To miejsce w którym jakby wał tylny łączy się z przednią swoją częścią I tam jest taka metalowa osłonka czy coś. I ta osłonka właśnie lekko dostała.
I teraz tak. Niby wszystko działa, nie ma żadnych "nowych" dźwięków. Rzeczoznawca z ubezpieczalni stwierdził że wszystko gra.
Ale... gołym okiem widzę że cały wał (od tylnego mostu do przedniego) nie tworzy linii prostej, załamuje się właśnie na tym łączeniu, na tej metalowej osłonce.
Czy tak jest w każdym Outku ?? Co o tym sądzicie ?? |
|
|
|
 |
|
|