|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem z uruchomieniem |
Autor |
Wiadomość |
maciej 63
Forumowicz

Auto: COLT 1.6 cjo 98r bistro
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-11-2016, 16:50 problem z uruchomieniem
|
|
|
Witam ,mam problem z uruchomienie silnika ,tzn odpala ale wchodzi na 2.6 tys spokojnie schodzi do 1.2 tys po czym zaczyna nierówno pracować przy czym obroty dalej spadają do zgaśnięcia silnika.Błędy się nie wyświetlają.Do sprawdzenia na pewno silnik krokowy,czy przepustnica jest
zintegrowana z silnikiem krokowym czy jest to osobna część.
jest jeszcze jeden objaw ,po odpaleniu słychać pod maską ,poniżej kolektora dolotowego syczenie
sprawdzę to jutro rano ,teraz za ciemno. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 20-11-2016, 20:22
|
|
|
Podaj wiecej szczegółów nierównej pracy, czy to wypadanie zapłonu, czy skakanie po obrotach, etc, krokowy jest wkrecany w przepustnice.
maciej 63 napisał/a: | po odpaleniu słychać pod maską ,poniżej kolektora dolotowego syczenie
sprawdzę to jutro rano ,teraz za ciemno. | Usuń wszelkie nieszczelności, to moze byc przyczyna |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
maciej 63
Forumowicz

Auto: COLT 1.6 cjo 98r bistro
|
Wysłany: 21-11-2016, 12:35
|
|
|
Aż dziw że tego wczoraj nie zauważyłem ,zsunął się wąż z króćca na pokrywie zaworów. |
|
|
|
 |
|
|