|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Moment kolizji w 4g15 |
Autor |
Wiadomość |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sie 2006 Posty: 766 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 12-03-2007, 14:49 Moment kolizji w 4g15
|
|
|
Witam, chciałem Wam zadać pytanie odnośnie rozrządu w 4g15 8v z 90 roku
Kiedy następuje kolizja tłoka z zaworami, dokładniej to chodzi mi czy już jak pasek przeskoczy o 2 zęby czy o więcej ?
Jeśli odpowiedź na to pytanie już była, to przepraszam, ale nie znalazłem. |
|
|
|
 |
wojmi1
Mitsumaniak lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Pomógł: 49 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 1579 Skąd: Oswiecim-Piotrowice
|
Wysłany: 12-03-2007, 15:23
|
|
|
dwa zabki to - za malo zeby uderzyc, ale kto wie jaka byla pozycja poczatkowa .
To jest zbyt teoretyczne stawianie sprawy, wazne jest jak pracuje glowica czy sa objawy a jezeli sa to jakie
czasami /b. zadko/ nawet jak strzeli pasek to moze nie byc kolizji i wszystko jest ok.
Czasami nastepuje awaria glowicy np. nadmierny luz w prowadnicach zaworow zawor sie klinuje sprezyna niemoze go odbic , krzywy trzonek zaworu np wada materialu, nadwierne zurzycie walka - zle smarowanie
pogieta klawiatura itp. |
_________________ lancer 4 wd combi 87, 89 ; c12v 1.5 90, gal E33 90 +e33 |
|
|
|
 |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sie 2006 Posty: 766 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 12-03-2007, 23:28
|
|
|
Rozumiem, ale mi nie chodzi o to jaka jest szansa na przeżycie silnika po takim zabiegu, ani co może być przyczyną nieodbicia sprężyny tylko czy np jakby go źle założyć to o ile ząbków i w którą stronę musiałbym się postarać, żeby było "bum".
Takie moje czysto teoretyczne gdybanie |
|
|
|
 |
|
|