prosze o porade 2x outlander 2.2di jelenia góra i okolica |
Autor |
Wiadomość |
dudek1021
Nowy Forumowicz
Auto: outlander 2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-12-2016, 13:30 prosze o porade 2x outlander 2.2di jelenia góra i okolica
|
|
|
witam ktos cos w tym temacie
pierwsze auto 170tys
z rozmowy przez tel auto było obite z przodu i tylne drzwi i nadkole było malowane na temat wymian olejiu jakiego kolwiek serwisu auta nic nie wiedza
http://otomoto.pl/oferta/...y-ID6yGhcJ.html
2 auto przebieg 230tys
według własciciela 2masa zrobiona przy 180tys razem z rozrządem
olej w skrzyni 120tys. wymieniony mała szkoda parkingowa robiona na autocasco .
najważniejsze . nic nie było robione w FAP . ponoć tydzień temu zapaliła się kontrolka od filtra i to jest pierwsza kontrolka i serwis stwierdził żeby wymienić świece , nie pomogło później olej tez nie pomogło (rozmowa z serwisem przez tel ). właściciel twierdzi ze trzeba sprawdzić to w serwisie koszt sprawdzenia 180zł . teraz zastanawia mnie jedno przecież filt cząstek wymienia sie przy 180tys km a płyn do niego przy 120tys. jezeli to nie było robione to jak jest mozliwe ze płynu starczyło na tak długo . i trzecie kierownica przy wiekszych predkosciach ale tylko na felgach zimowych na letnich nie
http://allegro.pl/mitsubi...83.html#thumb/8
jaki jest koszt wymiany całego filtra razem z płynem . i czy ktos cos wie na temat tych aut |
|
|
|
 |
supeer
Forumowicz
Auto: C-crosser 2.2 2010r
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2015 Posty: 217 Skąd: Elbląg
|
|
|
|
 |
dudek1021
Nowy Forumowicz
Auto: outlander 2
|
Wysłany: 07-12-2016, 13:53
|
|
|
dzieki za odpowiedz
własciciel nie był w serwisie tylko tam dzwonił i oni prze telefon powiedzieli co moze byc przyczyna zapalenia sie tej kontrolki auto było serwisowane do 120tys a później robił wszystko u jednego mechanika .tez mnie to dziwi ze wymieniać świece olej itd a nie sprawdzić najpierw na kompie co sie dzieje dziwne. odnośnie kół facet stwierdził ze jak bede chciał to on przełoży na letnie przy mnie . auto jadę oglądać w sobotę .
rozmawiałem teraz z włascicielem auta on mowi ze komputer u mechanika ktorego on serwisuje auto pokazał niesprawna swiece zarowa dlatego zostały one wymienione
i komputer nie widzi zadnego błedu z dpf
ktos poleci jakis warsztat gdzie ogarniaja outlandery te fapy i inne wynalazki w serwisie za worek chca 3 tysie . okolica Wrocławia Jeleniej Góry . gdzie zrobie pełny przeglad wymiany itd w rozsądnych pieniądzach |
|
|
|
 |
supeer
Forumowicz
Auto: C-crosser 2.2 2010r
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2015 Posty: 217 Skąd: Elbląg
|
|
|