|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA2A/W 2.0] Jak wymontować środkowy cały tunel |
Autor |
Wiadomość |
daniem
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.0 GLS 16V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-12-2016, 20:18 [EA2A/W 2.0] Jak wymontować środkowy cały tunel
|
|
|
Cześć!
Jestem zmuszony wymienić lewarek od skrzyni biegów, gdyż jakiś mądry w Polsce chciał jeździć sportowo i postanowił skrócić lewarek ucinając go chyba brzeszczotem. Chociaż obstawiam na gumówką, bo jest idealnie ucięte Przejdę do sedna. Otóż żeby wymienić lewarek muszę wymontować cały środkowy tunel. Ściągnąłem mieszek z obudową, odkreciłem dwie śruby. Następnie odkręciłem dwie śruby każda jedna ze stron na samym tyle koło foteli. Prawa strona przód nawet się wyciąga. Natomiast lewa przód już prawie w ogóle. Co jest grane. Ponoć pod tym czarnym pojemniczkiem gdzie można umieszczać kubeczki znajdują się dwie śruby, ale nie idzie wyciągnąć tego pojemniczka za cholerę. O co chodzi?
Jak to wymontować: http://www.nanodatex.pl/g...en-o732668.html ?
[ Dodano: 10-12-2016, 20:20 ]
Jestem na takim etapie: https://postimg.org/image/tmbduif53/ |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 10-12-2016, 21:20
|
|
|
Z tego co piszesz masz wszystkie śrubki odkręcone, oprócz: daniem napisał/a: | Ponoć pod tym czarnym pojemniczkiem gdzie można umieszczać kubeczki znajdują się dwie śruby, ale nie idzie wyciągnąć tego pojemniczka za cholerę | Dokładnie pod tym pojemnikiem jest jeden wkręt. Aby wyjąć ten schowek na kubki musisz najpierw wyjąć ten pstryczek, co dzieli uchwyt na 2 części. Otwierasz go i ciągniesz z całej siły za ten języczek w stronę kierowcy, tak by wyskoczył w bok. Wyskoczy i na pewno nic się nie uszkodzi Następnie ciągniesz palcem w górę za górną krawędź otworu po tym pstryczku, który przed chwilą wyciągnąłeś i uchwyt na kubki wyskoczy aż miło. Wtedy ujrzysz wkręt, który jest pod tym schowkiem na kubki, odkręcasz go i odpinasz wtyczkę od żarówki podświetlenia schowka w podłokietniku i na kubki i wyciągasz tunel Powodzenia. |
|
|
|
 |
daniem
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.0 GLS 16V
|
Wysłany: 14-12-2016, 13:20
|
|
|
Hugo bardzo Ci dziękuje za poradę. Na dniach bd to sprawdzał i dam znać Jeszcze raz bardzo dziękuje za obszerny opis i podniesienie na duchu, bo już myślałem, że tego się nie da normalnie wymontować a muszę wymienić ten lewarek, bo mnie szlak trafia. |
|
|
|
 |
|
|