|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer 1.5 - przebieg? |
Do ilu tysięcy km kupiłbys auto? |
80 |
|
0% |
[ 0 ] |
100 |
|
25% |
[ 1 ] |
150 |
|
0% |
[ 0 ] |
200 |
|
50% |
[ 2 ] |
250 |
|
25% |
[ 1 ] |
300 |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Głosowań: 4 |
Wszystkich Głosów: 4 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
KrzychuIE
Nowy Forumowicz
Auto: Mazda 6
Kraj/Country: Ireland
|
Wysłany: 12-12-2016, 03:01 Lancer 1.5 - przebieg?
|
|
|
Witam. Od jakiegoś czasu rozglądam się za Lancerem 1.5 08-10.
Znalazłem to: https://www.donedeal.ie/c...lancer/13194146
Czy wy, dordzy użytkownicy macie jakiś limit przebiegu po którym nie kupilibyście auta? jakieś statystyki zużycia? Czy po przekroczeniu danego numerka o coś bardziej się obawiać? Sprawdzać?
220kkm - 3800 EUR, za 100-120 wołają 5-6tysięcy. Czy te 100kkm warte jest dodatkowe 2 tysiące? Istnieje też możliwość że te 100kkm są przekręcone z 250kkm. Więc czy warto cyferki stawiać jako główny 'wymóg'?
Pozdrawiam, Krzychu
PS. Może lepiej kupić 2 auta po 250kkm niż 1 auto 100kkm za tę samą cenę? |
|
|
|
 |
marcink
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan Intense 4A92
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 25 Cze 2015 Posty: 568 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 12-12-2016, 23:06
|
|
|
Akurat od jakiegoś czasu monitoruję ogłoszenia pod kątem drugiego auta i powiem szczerze - przebieg to jest ostatnia rzecz na jaką zwracam uwagę.
Dla mnie liczy się stan, rocznik (kwestia blacharki) oraz kto nim jeździł i czy go jakoś chałupniczo nie modyfikował. |
_________________ Mój misiek |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Lis 2010 Posty: 3185 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 13-12-2016, 07:39
|
|
|
Serwus, pytanie, w moim rozumieniu, jest zadane.. inaczej - mogłoby być zadane lepiej
To czy kupiłbym auto z przebiegiem np. 300kkm zależy od tego jakie przebiegi będę robił - jeżeli tylko po to, żeby uczyć się jeździć przez 2 lata po mieście - pewnie!
Jeżeli np. "na budowę" - pewnie!
Jeżeli do codziennej pracy i tras - raczej nie.
Więc wypadałoby rozszerzyć zakres pytania.
Odpawiadajać jednak na wyżej postawione pytanie - zależy do czego.
Moja prywatna ocena mówi, że wszystkie auto w tej samej klasie kosztują w miarę podobnie (tzn. niezależnie od rocznika i przebiegu roczne koszty wynoszą +- tyle samo).
W nowych nie ma tylu niespodzianek (co w krytycznych sytuacjach pozwala zaoszczędzić czas i nerwy), a kupując starszy samochód resztę pieniędzy możne gdzieś zainwestować.
Na ten przykład.
Kupisz Lancera 1.5 za 40 kzł (mały przebieg). W 3 lata wyjeździsz 100kkm i sprzedasz go za 20kzł.
Kupisz Lancera 1,5 za 28kzł (duży przebieg). W 3 lata wyjeździsz 100kkm i sprzedasz go za 10kzł.
Teoretycznie zoszczędzisz na tańszy aucie 2kzł, ale prawdopodobieństwo awarii rośnie (zgodnie z nieznanymi mi krzywymi) w miarę z przebiegiem. Z tego co wiem, to BMW daje rozszerzoną gwarancję mechaniczną na 160kkm (więc wydaje się to jakąś tam granicą opłacalności i pewnie do tego przebiegu dużo się nie dzieje, bo na tyle projektowane są części).
Pozdrowienia! |
|
|
|
 |
|
|