Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA3A/W 2.4] LPG do GDi, gaz w GDi
Autor Wiadomość
Piotrek116 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.4 Gdi 99r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-04-2012, 20:31   

Niekiedy te najprosciejsze rozwiazania okazuja sie skuteczne przyjezdzaj do Ostrowca na jazde probna.w moim przypadku instalacja juz mi sie zwrocila, bo srednio ponad 20 zl oszczedzam na setce :lol:

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 06-04-2012, 20:41   

Niekiedy tak, ale w tym wypadku ta oszczędność wiąże się ze spadkiem mocy, tak jak w przypadku każdej instalacji II generacji.

Dodatkowo skąd wiesz, że:
Piotrek116 napisał/a:
na gaz pali sie pomaranczowa kontrolka ze komputer nie widzi wtryskiwaczy gdyz emulator je odcina po przejciu na gaz.

Jaki błąd wyświetla?

Nie chcę być złym prorokiem, ale dni silnika są policzone. Wtryskiwacze PB prędzej czy później się zapieką bo nie są chłodzone, a jak wiadomo ma je co grzać.

Piotrek116 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-04-2012, 22:28   

jest minimalna roznica w mocy,ale za to znaczaca w kieszeni przy kazdym tankowaniu.nawet wtryskiwacze niech wytrzymaja z 10tys.km to i tak sie oplaca bo uzywki mozna juz za ok 2stuwy kupic poczym tak wnioskujesz ze to juz koniec silnika?????????u kolegi w Carizmie sie ta lampka na gazie pali po przelaczeniu na gaz i nic sie nie dzieje, mnie w kilku oplach sie na gazie palila i tez nic sie nie dzialo. moze i w tym przypadku tez tak bedzie heh

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 06-04-2012, 22:34   

Piotrek116, ta lampka może oznaczać 20 różnych błędów. Może być np błąd wtryskiwaczy, a może być UBOGO.

Piotrek116 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-04-2012, 22:39   

no moze i tak ale poki co jezdze dalej i patrze co sie bedzie dzialo.jakos mnie to nie przeraza narazie moze dlatego ze do tej pory nic mi sie z powodu gazu w zadnym samochodzie nie dzialo

Lincoln 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2,4 GDI
Wysłany: 07-04-2012, 08:48   

Piotrek116 napisał/a:
no moze i tak ale poki co jezdze dalej i patrze co sie bedzie dzialo.jakos mnie to nie przeraza narazie moze dlatego ze do tej pory nic mi sie z powodu gazu w zadnym samochodzie nie dzialo

mysle ze to niezla podpucha -facet pisze ze ma takie LPG ,ale zdjec ani filmiku nie chce dac,natomiast osoba ktora idac za jego przykladem zdecyduje sie na taka rzezbe bedzie miala niezla mine

zreszta GDI jak sie jedzie swoim tempem nie spala wiecej niz 10 w miescie trasa 7 wiec po [wulgaryzm] takie wynalazki? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 07-04-2012, 16:54, w całości zmieniany 1 raz  

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 07-04-2012, 11:13   

I to małe spalanie jednorodnej mieszanki trochę dziwi, komputer dostaje świra od dziwnych informacji a podobno wszystko śmiga bez problemu.

EDIT: Jak zobaczę logi z Evoscana na LPG to uwierzę, że to nie spóźniony prima aprilis :twisted:

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

Piotrek116 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-04-2012, 11:49   

zobaczysz i to niebawem wrzuce fotki ale po swietach ,widze ze jestescie bardzo negatywnie nastawieni a przerobi po to sa bo nie jestem milionerem i szukam jak kazdy jakis oszczednosci

[ Dodano: 07-04-2012, 11:58 ]
kupmel juz zalozyl 6 takich instalacji do Gdi i jakos jezdza i sie nie psuja

marcinzam 
Mitsumaniak

Auto: ASX 2016 1.6 did ClearTec
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 07-04-2012, 13:25   

Lincoln napisał/a:
Piotrek116 napisał/a:

mysle ze to niezla podpucha -facet pisze ze ma takie LPG ,ale zdjec ani filmiku nie chce dac,natomiast osoba ktora idac za jego przykladem zdecyduje sie na taka rzezbe bedzie miala niezla mine

zreszta GDI jak sie jedzie swoim tempem nie spala wiecej niz 10 w miescie trasa 7 wiec po choooooj takie wynalazki? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

po to bo za 10 L pB zapłacisz 60 zł a za 12 L LPG 33 zł :D

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 07-04-2012, 15:30   

Piotrek116, szkoda, ze mam tak daleko juz bym podziwial to nierealne cudo. GDI to nie silnik opla. Piotrek herezje prawisz i sie dziwisz negatywnych odczuć.
niektórzy tutaj zeby zjedli na GDI, a ty, że instalacją II generacji za 1000 zł mozna 100 tys km przejechać.

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 07-04-2012, 16:05   

Morfi napisał/a:
niektórzy tutaj zeby zjedli na GDI

Żeby tylko zęby, całe silniki zjedli i efekty były marne. Na razie czekamy na jakieś namacalne dowody bo takich co temat starszych generacji LPG w GDI-ku zaczęli było kilku i ślad po nich zaginął :twisted:

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

Piotrek116 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-04-2012, 22:33   

ja wiem ze Gdi to nie opel ,a zadnych herezji nie prawie tylko pisze poprostu jak jest.a ile przejade km. to jeszcze nie wiem czas pokaze oby jak najwiecej. Zycze wszystkim mitsumaniakom Wesolych Swiat :-)

areksz121 
Mitsumaniak
Elektronik

Auto: E54A 2.0 V6 M/T '94
Wysłany: 09-04-2012, 20:49   

W GDI najlepiej wsadzić coś z Holandii...wtrysk LPG w fazie ciekłej z wykorzystaniem tych samych (tak) wtryskiwaczy benzynowych. O tym nigdy nikt nie wspomina, ale świat idzie z postępem i są już takie instalki :wink:

Specjalność: Instalacja elektryczna E5xA,
E54A 2.0 V6 MIVECiem byl...i znów nim jest! :) '94 MÓJ Zobacz temat o moim Miśku :)
Carisma '99 4G92 BRAT :) http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=66765
Colt CJ4A '98 4G92 DRUGI BRAT
EA5A 98' TRZECI BRAT

Piotrek116 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-04-2012, 17:47   

Ciekawe ike kasy trzeba wydac za taki gaz????????

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 10-04-2012, 18:06   

Tylko ciężko z takimi instalacjami do GDI w Polsce jak i z serwisem. Podobno firma ICOM oferuje taką instalację która nazywa się JTG i kosztuje około 5 tys zł do silnika czterocylindrowego. Więc i tak średnio się to opłaca.

Odpowiedz do tematu