Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Firebee
23-10-2012, 18:06
ZLOT 2013 - dyskusja
Autor Wiadomość
Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-09-2012, 21:38   

Też jestem za tym aby raz spróbować, ten kto się chce integrować to sie bedzie a ten kto chce innych omijac i mieć spokój i tak to będzie robił.

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

stary alfer 
Mitsumaniak
Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Wysłany: 27-09-2012, 21:57   

Jak będzie trzeba damy radę we Fregacie ;)

Póki co nie ma żadnej innej opcji.

Ogarniam prawy ALT

Jaro1974 
Mitsumaniak
Outsilverman ;-)

Auto: O1 bez T, EA5A i moto
Wysłany: 27-09-2012, 23:00   

Ja już tutaj wcześniej napisałem że mnie to jest obojętnie gdzie będę miał pokój. On i tak będzie mi służył do przespania się tylko i nic więcej. Przecież jadąc na zlot nie jadę po to żeby siedzieć w pokoju. Jadę dobrze się bawić, integrować z tymi z którymi nie zdążyłem się zintegrować w tym roku a jeśli będzie taka potrzeba to i pomóc w czymś ( niech przykładem będzie puszczanie muzyki za DJ-a w piątek o godzinie 2.30 w nocy). Dlatego ja jestem w tym momencie za Fregatą.
carisma http://forum.mitsumaniaki...p=940699#940699
outlander http://forum.mitsumaniaki...1289542#1289542
S40 https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1581589#1581589
EA5W A/T '02 https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1636386sid=8c835a59cb4250aa44c46bb3733c4f92#1636386

"Memories are the most important things that we remain to remember the most moving ones flowing from the depths of the HEART, recorded to the end of LIFE"

wozidełka; FSM 126P - 1995-1999; FSO 1500 - 1999-2004; seat ibiza 1.2 - 2004-2008; carisma 1.9td GLX - 2007-2014; megane 1.4 energy - 2008-2014; O1 - 2014- ; suzuki epicuro UC 125 - 2016 - ; honda CBF 125R - 2017 - ; volvo s40 1.9 Di- 2018 - 2020; EA5W A/T - 2020 - 2024 "RIP"; EA5A A/T 2024 - ?
"A co ja mogę - przecież tylko zwykłym szeregowym mitsumaniakiem już nie jestem :P "
ルブリン

MartinMM 
Mitsumaniak

Auto: Lancer/Pajerko/Gulf
Wysłany: 27-09-2012, 23:40   

Jeśli ktoś bedzie chciał skorzytać koniecznie z domków to obok Fregaty(10 metrów) posiadamy zaprzyjazniony osrodek, który posiada domki.
Jaro1974 napisał/a:
Przecież jadąc na zlot nie jadę po to żeby siedzieć w pokoju.
nie ma czasu na siedzenie w pokojach. Do dyspozycji gosci tak jak juz wielokrotnie pisalem jest kawiarnia z tarasem.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 28-09-2012, 00:00   

MartinMM napisał/a:
Do dyspozycji gosci tak jak juz wielokrotnie pisalem jest kawiarnia z tarasem.

Sęk w tym, że potrzebowalibyśmy kilka takich tarasów :wink:

masa 
Mitsumaniak

Auto: C51A ; CJO 1.3GLX
Wysłany: 28-09-2012, 07:20   

Kawiarnia i taras są dość duźe, a z tarasu jest bezpośrednie zejśćie na tereny zielone z miejscem do grillowania i boiska które są praktycznie pod tarasem. Nie wierzę żeby wszyscy naraz poszli do kawiarni.

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 28-09-2012, 07:41   

Firebee napisał/a:
no to Fregata odpada, czekamy na kolejne propozycje:)

zapachniało ironią, ale teraz będzie dziesięć stron dyskusji czy hotel czy nie, zamiast:
Firebee napisał/a:
Jednocześnie proszę o kolejne propozycje lokalizacji zlotów wraz z opisem organizatorów!

jak do tej pory mamy mały worek miejsc i ani jednego oficjalnego organizatora

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

volve 
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Wysłany: 28-09-2012, 07:50   

i9i napisał/a:
jak do tej pory mamy mały worek miejsc i ani jednego oficjalnego organizatora

Nie przesadzajmy, do Fregaty zgłosili się:
- masa
- Irek(sorki, nie pamiętam nicku)
- Firebee

Natomiast do żadnego innego ośrodka nikt się nie zgłosił. Są chętni z bodajże Małopolski, ale niestety nie mają ośrodka.

Może ustali ktoś jakieś ramy czasowe, do kiedy szukamy ośrodka, bo tak to można w nieskończoność.

i9i napisał/a:
dziesięć stron dyskusji czy hotel czy nie

Ja tylko dodam, że hotel może mieć też pewne plusy. Więcej osób będzie na wspólnej integracji, mniej będzie grupek jakie tworzyły się przy większości domków ;)

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 28-09-2012, 07:59   

volve napisał/a:
Ja tylko dodam, że hotel może mieć też pewne plusy. Więcej osób będzie na wspólnej integracji, mniej będzie grupek jakie tworzyły się przy większości domków ;)

I na plaży grill się smaży ...
Browar cieknie nam po twarzy ...
tfu tfu zimny napój :mrgreen:

volve napisał/a:
do Fregaty zgłosili się:
- masa
- Irek(sorki, nie pamiętam nicku)
- Firebee

to było kilkanaście stron i dni temu więc warto przypomnieć, bo znowu ta informacja zaginie :p

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Wysłany: 28-09-2012, 09:12   

TO nie ironia. Ja już się nasłuchałem na swoich zlotach. Jeśli przed Zlotem już podejście większości jest na "anty" (żeby nie było - zapewne macie rację z ośrodkiem, brakiem miejsca do wspólnej zabawy itp. - tego absolutnie nie neguję) - wycofuję się z pomocy przy organizacji, bo nie chce mi się później słuchać "a nie mówiłem, że dennie, że nie ma miejsca, itp?" Za stary już na to jestem :)

Jednak proszę osoby, które krytykują, by znalazły miejsce odpowiednie na nasz zlot i pomogły w odnalezieniu organizatorów tego Zlotu. Niech za słowami pójdą czyny...

Pozdrowionka

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 28-09-2012, 09:17   

Firebee napisał/a:
Jednak proszę osoby, które krytykują, by znalazły miejsce odpowiednie na nasz zlot i pomogły w odnalezieniu organizatorów tego Zlotu. Niech za słowami pójdą czyny...

Wkońcu to ktoś napisał :twisted:

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

sveno 
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
Wysłany: 28-09-2012, 12:11   

Jak ktoś napisał już wcześniej: zlot da się zrobić wszędzie :) i ja jestem tego zdania.
Niech zostanie już ta Fregata, to co że hotel, ten kto mieszkał w akademiku/internacie to wie że i takie lokacje są dobre do integracji.
Za Fregatą przemawia także fakt, że wiele osób deklarowało tygodniowy wyjazd w tym i ja, bo taka jest prawda, że nad polskim morzem jeszcze nie byłem i chętnie zrobie sobie tam wakacje.
Firebee, marudy znajdą się zawsze, to Ci grwaratuje zresztą starszy jesteś i sam powinieneś już to wiedzieć, bo nawet gdybyś znalazł ośrodek z domkami w 5-cio gwiazdkowym standardzie za darmo i do tego z wyżywieniem to ręczę za to że znajdą się tacy, którym poduszki wydadzą się za twarde lub dewolaj niedopieczony-TAKI NARÓD!!!
Dlatego nie ma co się przejmować marudami, bo prawda jest taka, że Ci co chcą to będą się dobrze bawić nawet pod namiotami w Chębździnach Mniejszych koło Parzymiechowa.

Firebee, i reszta czarnuchów, najwyższa pora na męską decyzję, trzeba wziąć MM za przyrodzenie i do góry: Fregata, koniec sierpnie A.D. 2013 i koniec dyskusji z której i tak dalej nic nowego nie wyniknie.
EOT :)

[ Dodano: 28-09-2012, 12:16 ]
P.S i klepać już urlopy na cały tydzień, bedzie najdłuższy zlot w historii :)

A kolejna sprawa to z tego miejsca chciałem złożyć wniosek o odblokowanie możliwości edycji swoich postów w tym dziale. Z tego co wiem to zostało to zablokowane z powodu jaj w temacie z rezerwacją domków na tegoroczny zlot, także narazie można to odwiesić chyba.
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

grzesiopol 
Mitsumaniak
prowadzący ;-)

Auto: CX4A, C51A
Wysłany: 28-09-2012, 20:02   

Chciałbym nieśmiało zabrać ponownie głos w dyskusji.
Ostatni raz tj. strona 23 była lista ośrodków, które były brane pod uwagę a które spełniały nasze kryteria dla przypomnienia
Bucza napisał/a:
Ośrodki, które pozostały (dokładniejsze opisy na stronie 21):
1. "Kormoran" Niesulice (lubuskie) http://www.kormoran-niesulice.pl/ (45 km od Zielonej Góry, 80 km od Gorzowa Wielkopolskiego i 110 km od Poznania) A może by tak moderatorzy regionalni wysłali masówkę w lubuskim i wielkopolskim, że szukamy organizatorów, albo chociaż kogoś chętnego kto sprawdziłby czy warto w ogóle brać pod uwagę ten ośrodek. Tu będzie też trzeba wynegocjować termin 23-25.08.2013
6. "Fregata" Łeba (pomorskie) http://www.ow-fregata.pl/ organizatorzy masa + 1 - (przepraszam, ale nie pamiętam kto jeszcze się zgłosił :oops: )
7. Ośrodek Wczasowo-Kolonijny "Korona" Mikoszewo (pomorskie) http://www.korona.mierzeja.pl/ - tu nie da rady wynegocjować wcześniejszego terminu, bo nie mają jeszcze rezerwacji od innych, a są ośrodkiem kolonijnym i wolą mieć ten termin zarezerwowany dla koloni (chyba, że ktoś jest chętny żeby tam pojechać i porozmawiać osobiście, bo mi przez telefon nie udało się nic załatwić. To jest 25 km od Gdańska)
od tamtej pory wszelkie dyskusje polegają nie na konkretnych ustaleniach tylko na wyborze organizatorów, gadżetach itp. Proponuję skupić sie na tym na czym najbardziej nam zależy, czyli ustalenie konkretnego jednego ośrodka.
Tak a propos - pytanie tylko czy we Fregacie zwierzęta przyjmują, bo w którymś tam poście przed 23 stroną odrzuciliśmy ośrodek bo nie można było zwierząt posiadać.
Czy ktoś dalej wie co z tymi pozostałymi ośrodkami, a może coś innego na oku ktoś ma.

Odnośnie proponowanych ośrodków i ich walorów pisała juz Bucza o tutaj http://forum.mitsumaniaki...1104994#1104994

Popieram Foresta aby zrobić listę do konkretnych ośrodków z tym, że z wszelkimi za i przeciw:
1. Fregata miejscowość Łeba (pomorskie)
plusy - największy plus to organizatorzy (juz są),
cena, miejsca noclegowe, miejsce do organizacji spotkań integracyjnych, kawiarnia z tarasem (możliwość disco), plac zabaw dla dzieci (widziałem na zdjęciach), - 2 boiska do siatkówki plażowej, boisko do koszykówki i piłki recznej, (cos do późniejszych konkursów/zmagań), kort tenisowy, dwa stanowiska na ognisko i grill, bezpłatny parking na 50 samochodów i możliwość parkowania na działce trawiastej za ośrodkiem(chyba też bezpłatne),
minusy - największy minus to prawdopodobny brak głównego sponsora,
to hotel tj. wszyscy w jednym miejscu, brak możliwości integracja większymi grupami (chyba, że na korytarzu), może być problem z zakłócaniem ciszy innym wczasowiczom (nie wyobrażam sobie biegających po korytarzu dzieci, gdy starzy będą dogorywać po nocnych integracjach :mrgreen: ), parkowanie pojazdów poza terenem ośrodka i to na trawiastej nie utwardzonej nawierzchni (co w przypadku deszczu), wg. mnie mało miejsca na terenach zielonych do spotkań większych grup osób, brak zewnętrznych barków z przekąskami, piwem itp, nie ma informacji odnośnie zwierząt ale myślę, że raczej bez czworonożnych pupilów

Zdjęcia ośrodka i krótki opis naocznego świadka w tym poście http://forum.mitsumaniaki...1105744#1105744
poniżej opinie na temat w/w ośrodka, przy niektórych dopisze swój komentarz (sorry ale mnie to kręci :mrgreen: )
vendetta napisał/a:
Ja już rozmawiałam z Andrzejem a on z Japanami (i pisałam tu o tym), że raczej nie (chcą bliżej ich lokalizacji).

swinks_UK napisał/a:
Jak dotąd zloty bywały w miejscach gdzie przeważało zakwaterowanie w domkach. To sprzyjało dość swobodnemu socjalizowaniu sie gawiedzi.
Niech teraz ten madrala ucywilizuje tą gawiedź i upakuje ją na korytarze hotelowe :mrgreen:
Pachnie mi klimatem akademika i wizytą smutnych panów :wink:

Juiceman napisał/a:
No chyba, że piętra podzielimy na regiony xD, co by ułatwić integracje xD Ew. selekcja imprezowa ostatnie piętro bawi się 24h, drugie odrobinę mniej, trzecie to tylko piknik xD hehe Dzieci, starcy, plażowicze xD

Ale tak na serio to Tomek ma racje :?

sveno napisał/a:
lubię to :) mieszkam 6 lat w akademiku (a nie jestem na medycynie :mrgreen: ) i chwalę sobie akademicki klimat.
tak ale mieszkasz tam wraz z sobie podobnymi, nie z rodziną, nie z dziećmi, nie ze zwierzętami (w niektórych przypadkach mogę sie mylić) - tylko z rówieśnikami.
sveno napisał/a:
Może warto spróbować dla odmiany coś nowego?
w myśl powiedzenia: Żeby życie miało smaczek raz dziewczynka, raz chłopaczek. Sorry możemy próbować wszystkiego ale z sensem.
MartinMM napisał/a:
Jeśli ktoś bedzie chciał skorzytać koniecznie z domków to obok Fregaty(10 metrów) posiadamy zaprzyjazniony osrodek, który posiada domki.

tak to i my w lubelskim nad Okuninką moglibyśmy zrobić, porozrzucać gawiedź po kilku ośrodkach, nic trudnego, ale gdzie sens, poza tym gdzie pojazdy zaparkować na ulicy, nikt w sezonie nie pozwoli na zamkniecie naszej turystycznej miejscowości.

Organizatorzy do Fregaty
masa, iruszaks, szuwar, MartinMM,

2. Kormoran miejscowość Niesulice (lubuskie)
plusy - największy plus to domki, cena, dużo miejsca do integracji zarówno w małych jak i duzych grupach, mozliwosć parkowania pod budynkami (myślę, że i na miejscach kempinowych mozna by było zaparkować i to wszystkie samochody), plac zabaw dla dzieci, bar na terenie ośrodka czynny do "ostatniego upadłego", boisko do kosza i siatkówki, akceptują zwierzeta, miejsce na organizację disco, mają doświadczenie w zlotach, grillowanie i ognisko,
minusy - nie wiadomo czy będzie sponsor (nikt nie pytał), brak organizatorów, więcej nie widziałem.

Opinii w tym temacie nie widziałem.

Organizatorzy do Kormoran
chwilowo brak

3. Korona Mikoszewo (pomorskie)
plusy - domki, miejsce na dyskotekę, boiska do piłki nożnej i koszykówki, miejsce na ognisko, możliwość pobytu ze zwierzętami,
minusy - nie wiadomo czy będzie sponsor (biorąc pod uwagę Fregatę może nie być), brak organizatorów, część pokoi w pawilonach, ośrodek typowo kolonijny, zwierzęta za opłatą,

Opinii w tym temacie nie widziałem.

Organizatorzy do Korony
chwilowo brak

4. Pod Lipami Lidzbark (warmińsko-mazurskie)
ten ośrodek został odrzucony z uwagi na brak możliwości posiadania zwierząt, ale czy słusznie?

Firebee napisał/a:
Proponuję zmobilizować moderów poszczególnych regionów do zajęcia sie sprawami innych miejsc (zobaczenie ośrodka, ewentualnych organizatorów, itp.) Nie napisałem tego złośliwie i proszę tego nie brać do siebie.
PS. Jakbym mógł to bym pojechał sprawdzić wszystkie te ośrodki, ale niestety, nie stać mnie i wszędzie mam daleko. Przykro mi. :mrgreen:
Poniżej moja trzodka:
2021 - Colt C58A, 2017 - Colt C51A Cabri/Super Top, 2016 - Lancer SB Ralliart, 2015 - MZ ETZ 150,
Było -2018-2018 - Galant E57/54, 2014 - 2019 Peugeot 206 SW 1,4 HDI, 2013 - 2016 Lancer 1,8 SB, 2013 - 2014 C66A 1,6 is dead, 2010 - 2013 Space Wagon 2,0 Motion Plus, 2004 - 2011 Carisma 1,9 GLTD, 2001 - 2004 Opel Vectra A 1.8, 1998 - 2001 Łada 2105, 1200 Belgijka, 1995 - 1998 Fiat 125p, 1500, 1993 - 1995 Fiat 126p, 600
Ostatnio zmieniony przez vendetta 28-09-2012, 20:11, w całości zmieniany 1 raz  

MartinMM 
Mitsumaniak

Auto: Lancer/Pajerko/Gulf
Wysłany: 28-09-2012, 23:10   

Fregata

Przyjmujemy zwierzeta
Parking na nieutwardzonej działce oczywiscie że darmowy

cabaniarz 
Mitsumaniak

Auto: LANCER SB 1.8 INTENSE 2008
Wysłany: 01-10-2012, 18:04   

3 dni bez posta? Czyżby temat zlotu 2013 umarł śmiercią naturalną?

Odpowiedz do tematu