[EAxx] Poduszka powietrzna pasażera |
Autor |
Wiadomość |
Matik608
Mitsumaniak

Auto: BMW E61 3.0D
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 433 Skąd: Sieradz
|
Wysłany: 16-09-2008, 19:25 [EAxx] Poduszka powietrzna pasażera
|
|
|
Witam.
Mam wystyrzelona poduszke pasażera, mogl by mi ktos powiedziec czy tam jest zaslepka czy musze cala deske zmieniac??
z gory dziekuje za odpowiedz. pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez robertdg 12-12-2009, 15:37, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
|
|
|
 |
Matik608
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-09-2008, 20:22
|
|
|
dziekuje Czekoladko tez wlasnie mi sie wydawalo ze gdzies zaslepke widzialem kiedys, i kupuje od kolesa na allegro poduszki, i pisze do niego czy ma tez zaslepke i kloci sie ze mna ze tam nie ma zaslepki tylko cala deske mam wymienic...
dodam ze chce zrobic zakupy do gala u pana o nicku czescijaponskie. |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 16-09-2008, 23:54
|
|
|
cala deske musialbys wymienic jesli mialbys wersje sprowadzona ze Szwecji bo tam nie byla poducha standartem (co moze zadziwic ...wkoncu tam klada spory nacisk na bezpieczenstwo)deska wygladalaby tak jak w TYMogloszeniu na dolnym zdjeciu
mozesz zapytac TU maja 6 Gali na placu spoko goscie wiec moze dasz rade cos uciac z ceny |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 17-09-2008, 07:23
|
|
|
Matik608 napisał/a: | czy musze cala deske zmieniac?? | jeżeli Twoja poduszka wystrzeliła to raczej na bank uszkodziła górną część kokpitu
Co prawda możesz kupić tą z aukcji lub nawet próbować "zamknąć" obecną zaślepkę, jednak efekt końcowy może być bliski ideałowi Przyjrzyj się dokładnie i sam oceń - czy szukać całego kokpitu czy bawić się kombinacje Wybór należy do Ciebie
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
Matik608
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-09-2008, 12:40
|
|
|
cuuube, moj gal jest z niemiec i nie mam takiej poduchy jak w tym galu co pokazales, u mnie wyglada to tak http://img301.imageshack....sc000050qv3.jpg
ja bylem na 100% pewien ze ta zaslepke urywam tam od gory co sie trzyma kupuje poduche sensor i zaslepke i przykleje zaslepke i sladu nie bedzie.. dopiero jak napisalem do tego typa czescijaponskie czy ma zaslepke razem z poduszka to mi napisal ze tego sie nie zrobi i musze cala deske kupic jak mam cala deske zmieniac to ja pie... takie cos
mam pare czesci do kupienia i patrzylem na aukcje bmw832 ale ja bym w kolorze wolal
RoveR mi pisal ze mi zalatwi czesci wiec narazie sie wstrzymam z allegro.
jak by ktos mial cos na sprzedanie typu maska szyba blotnik (zderzak po lifcie) poduszki itd to piszcie na pw albo gg jestem otwrty na wysztkie propozycje |
_________________ Był EA2A '98
 |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 17-09-2008, 12:53
|
|
|
Matik608 napisał/a: | dopiero jak napisalem do tego typa czescijaponskie czy ma zaslepke razem z poduszka to mi napisal ze tego sie nie zrobi i musze cala deske kupic | czyli tak jak napisałem powyżej
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
Matik608
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-09-2008, 12:56
|
|
|
ja nie bede zmienial calej deski oddam go na warsztat jeszcze w tym tygodniu i zobacze co mi powiedza. mam nadzieje ze sie to naprawi bo jak nie to bedzie lipa |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 17-09-2008, 12:59
|
|
|
jak juz pisalem maja tam 6 Galantow wiec kolorem jakis powinien podejsc a wszystkiego nie maja wystawionego wiec trzeba niestety dzwonic i pytac lub wyslij im maila ze zdjeciem zaslepki...moze znajdzie sie reszta tego co szukasz
Roch napisal ze raczej wymiana calosci... i pytal jak wyglada gorna czesc nad klapka ktorej nie widac na zdjeciu sam ocen lub wklej jeszcze fote gornej czesci |
|
|
|
 |
Matik608
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
Ajsi [Usunięty]
|
Wysłany: 17-09-2008, 20:19
|
|
|
A nie da się tego wkleić z powrotem? Wygląda na niepogięte, dasz jakiś akryl czarny dookoła cienką warstę i dociśniesz. |
|
|
|
 |
MITSUMISIEK [Usunięty]
|
Wysłany: 17-09-2008, 20:31 poduszka
|
|
|
nima takiej opcji żeby wkleic ponownie wystrzeloną pokrywe poduszki , zamów połowe kokpitu od angola sam ładnie wytnij pokrywe poduszki i wklej .Robilem to tydxień temu dla kumpla i niema śladu |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 18-09-2008, 00:41
|
|
|
z tym wklejaniem to trzeba chyba troche uwazac bo jak klej bedzie zbyt dobrze trzymal to jasiek nie wystrzeli w ewentualnej przyszlosci lub nie tak jak powinien i moze narobic wiecej szkody niz pozytku mnie sie wydawalo ze ta zaslepka jest na wcisk bo takie sprawia wrazenie tak jest np w Golfie4(u gory mocowana na paskach zeby nie wystrzlila z poducha w twarz) |
|
|
|
 |
Matik608
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-09-2008, 13:25
|
|
|
cuuube, tez myslalem ze to na jakis wcisk jest, nawet typ co mi go sprowadzal mowil ze kupie zaslepke i sladu nie bedzie..
masz racje z tym klejem, jak bym gdzies mial wypadek albo cos i poduszke wywali to sie nie otworzy i nie wiadomo co moze byc..
wytne ta wsytrzelona pokrywe kupie zaslepke wkleje i moze bedzie dobrze.
a co myslicie o tym zderzaku?? http://moto.allegro.pl/it...l_halogeny.html
tak mysle zeby kupic |
_________________ Był EA2A '98
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 28-07-2009, 22:09
|
|
|
cuuube napisał/a: | cala deske musialbys wymienic jesli mialbys wersje sprowadzona ze Szwecji bo tam nie byla poducha standartem |
No właśnie, mam wersję szwedzką i nie mam zaślepki. Czy to oznacza, że nie mam poduszki pasażera czy raczej nie było zaślepek. Jak to sprawdzić? |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
|