Przesunięty przez: JCH 18-04-2009, 23:37 |
[WARSZTAT] Polecane Warsztaty |
Autor |
Wiadomość |
juar_78
Forumowicz
Auto: MitsubishiLancerKombi2.0 2006
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-12-2008, 19:46
|
|
|
Witam i moje pare słów o warsztacie Fiacik SC. Autoserwis. Grzywna J.M., Zabrze, Wolności 383a.
Co prawda robiłem tam tylko dwie rzeczy, tj. naprawa alternatora i wymiana sprężyn w zawieszeniu i zostało to zrobione, to jednak mam mieszane wrażenia.
Warsztat polecono mi jako solidny i tani. Nie znam cen co gdzie kosztuje. Jeśli przy okazji zmiany sprężyn i sprawdzenia hamulców, gdzie za każdą z tych rzeczy oczywiście zapłaciłem, dokręcono mi jedną z obejm na katalizatorze czy rurze i na kwitku widzę za to dodatkowe 10 zł (dołowanie na rachunku "przykręcenie obejmy...") to chyba lekka przesada.
Co ważniejsze. Przy okazji ubrudzono mi półeczkę (ta, która się unosi z klapą) w bagażniku. Ewidentne ślady po brudnych paluchach. Co więcej barany (sorry ale inaczej nie umiem) ponadrywali mi jej rogi, te które podwijają się przy podnoszeniu klapy. Siedemnaście lat wytrzymały a te gnojki uszkodzili.
Niestety zauważyłem to dwa tygodnie po odbiorze auta, bo wcześniej nie miałem potrzeby zaglądać do bagażnika, więc teraz nawet tam nie jadę, bo powiedzą pewnie, że to nie ich sprawa.
Ja daje im negatywa za niechlujstwo i nie podzielam opinii, że są tani. |
|
|
|
 |
brodzky
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Dołączył: 12 Lis 2005 Posty: 667 Skąd: Bielsko-Biała, czasem Sosnowiec
|
Wysłany: 07-12-2008, 12:56
|
|
|
Polecam jeszcze jeden warsztat - JapanService w Bielsku-Białej.
http://www.japanservice.bls.pl/
Tutaj jest dobry telefon ale zly adres. Serwis miesci sie na ulicy Jeza. Mysle, ze jest calkiem atrakcyjnie cenowo. Chyba pierwszy mechanik, do ktorego od razu nabralem zaufania.
Za wymiane filtra paliwa w Colcie zaplacilem 10zl (przez dwa lata poza wymiana rozrzadu moja jedyna wizyta w warsztacie), w Galancie za wymiane dynamiczna oleju w automacie scisle wg instrukcji z serwisowski 40zl, za wymiane tarcz, kolckow i wahaczy prostych z przodu cos kolo 140zl.
Czlowiek pracowal w Hondzie i niby w Hondzie sie specjalizuje ale zajmuje sie tez dresswagenami chociaz jak z nim pogadac lubi stare Japonce (nigdy nie ma problemu z rozkreceniem czegos).
PS. Kumpel z Mazda znalazl go na swoim forum. Kupil jakies smieszne swiece i chcial wymienic (firma raczej nieznana i w pamiec mi nie zapadla). Gosc mu powiedzial ze takiego shitu nie wsadza niech przyjedzie z NGK |
_________________ Gaz jest... tani
Mój Galant |
|
|
|
 |
pether
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6 4G92 16V
|
Wysłany: 08-12-2008, 12:11 elektryk z okolic Sosnowca?
|
|
|
Witam,
ponad miesiąc temu umarł mi lancer. Wszelkie próby zczytania kodu błędu, sprawdzanie aparatu zapłonowego itp zawiodły, nadal martwy.
Szukam elektryka z okolic Sosnowca, który podejmie się naprawy "japończyka" i będzie wiedział jak się do tego zabrać, bo jak na razie nie znalazłem chętnego:( |
|
|
|
 |
korba
Nowy Forumowicz
Auto: Cari'97
|
Wysłany: 08-12-2008, 13:05
|
|
|
A może ktoś poleci dobrego, tańszego lakiernika w okolicy Zabrza. Chcę malować całą Cari. |
|
|
|
 |
brodzky
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Dołączył: 12 Lis 2005 Posty: 667 Skąd: Bielsko-Biała, czasem Sosnowiec
|
Wysłany: 08-12-2008, 15:14
|
|
|
Hmm... z pracy lakiernika raz skorzystalem i jestem zadowolony po tym jak mi znajoma mowila o jej wizycie u lakiernika (pomalowany fotel, bable i inny odcien lakieru). Jesli Sosnowiec jest blisko Zabrza to podam adres Ja teraz w Bielsku mieszkam ale w Sosnowcu malowalem. |
_________________ Gaz jest... tani
Mój Galant |
|
|
|
 |
misjonarz.
Mitsumaniak \KSG/

Auto: Subaru OBK III
|
Wysłany: 08-12-2008, 16:30
|
|
|
ja swojego malowałem w gliwicach koło forum. zrobili mi to nawet nieźle. |
_________________ http://kabaret.tworzymyhistorie.pl/
Gość zobacz mojego misia
ex colt 1,8 gti '90
ex rover 218 SD '94
ex EA2W SE '98
ex EA5W '00
 |
|
|
|
 |
os12
Mitsumaniak Andrzej
Auto: Galant EA5W 2,5V6 kombi aut
Dołączył: 23 Cze 2008 Posty: 281 Skąd: Bielsko-Biała/Andrychów
|
Wysłany: 08-12-2008, 16:56 Re: elektryk z okolic Sosnowca?
|
|
|
pether napisał/a: | Szukam elektryka z okolic Sosnowca, który podejmie się naprawy "japończyka" i będzie wiedział jak się do tego zabrać, bo jak na razie nie znalazłem chętnego:( |
A sprawdzałeś kolego u Michała Dróżdża w Czeladzi
http://www.baza-firm.com....g=_pl&idk=71548
pozdrawiam
Andrzej vel os2 |
Ostatnio zmieniony przez londolut 08-12-2008, 18:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pether
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6 4G92 16V
|
Wysłany: 09-12-2008, 09:35
|
|
|
os12 dzięki za namiary, ale dzwoniłem tam wczoraj, odebrała jakaś miła babka i powiedziała, że mój lancer jest za stary (92') i nie podejmą się naprawy/diagnostyki. Ręce mi opadły, bo znajomy też polecał ten warsztat. |
|
|
|
 |
frostic
Nowy Forumowicz
Auto: M Space Star 2002/03
|
Wysłany: 09-12-2008, 10:12
|
|
|
a zna ktoś moze AutoParts w Chorzowie???
http://www.autoparts.arg.pl/
Mam zrobic tam rozrząd - cena robocizny 250 + ok 200 zł części, które kupuje się rownież u nich..... |
|
|
|
 |
Cuker
Nowy Forumowicz
Auto: Galant GLS TD '00
|
Wysłany: 31-12-2008, 18:58
|
|
|
jesli chodzi o mechanikow to odradzam jechac do DIESEL SERWIS przy ulicy Młuńskiej 7 w bytomiu paproki a nie mechanicy dalem tem auto 2 razy do naprawy i jak jedno zrobili to zas co innego zepsuli ja na wymiane uszczeli pod glowica i planowanie glowicy i spawanie bo pekla czekalem miesiac i jak juz go zrobili to chcieli mi wmowic ze mi mi turbo olej bierze bo cale jest w oleju a okazalo sie ze nie dali uszczelki i nie przykrecili weza zwrotnego oleju z turbo do miski olejowej a ostatnio czyli jakies 2 tyg. temu wkrecili mi swiece do glowicy i ja zlamali stanowczo ODRADZAM. |
|
|
|
 |
kolysm
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.9DiD
|
|
|
|
 |
qbahc
Mitsumaniak
Auto: Colt CA0 1,3 93r
|
Wysłany: 06-01-2009, 00:13 Re: No to może coś z paliwkiem
|
|
|
kolysm napisał/a: | http://moto.onet.pl/1524986,2217,artykul.html
Poczytajcie i wiecie gdzie już nie tankować |
Szkoda tylko, że nie podali jeszcze stacji na których paliwo było ok. Wtedy było by wiadomo gdzie nie tankować, a gdzie tak. |
|
|
|
 |
revia
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 2,5 V6 24V
|
Wysłany: 13-01-2009, 20:40
|
|
|
Witam serdecznie
Z całą odpowiedzialnością mogę polecić;
http://auto-uslugi.eu/
"AUTO-USŁUGI"
42-100 Kłobuck
ul. J. Hallera 16
tel. 0 34 317-19-18
tel. 508-114-917
Jakieś 10 km od Częstochowy przy trasie na Wieluń
Kolega Piotr robię u niego auta odkąd je posiadam nie tylko Miśka i jestem bardzo zadowolony
Pozdrawiam |
_________________ Gal EA5W 2,5 V6 24V
Toyota RAV4 2.0 benzyna 4x4 sprzedana
Mercedes C180 sprzedany
Mercedes W124 320CE coupe niedostarczony
Seicento trafiony i Ibiza 1,5 SXI zezłomowany
Słowa dziadka "Trzymaj przyjaciół blisko a wrogów jeszcze bliżej" i "Panie boże chroń mnie od przyjaciół z wrogami sam sobie poradzę" trafne
Link do moich autek http://revia.fotosik.pl/
 |
|
|
|
 |
os12
Mitsumaniak Andrzej
Auto: Galant EA5W 2,5V6 kombi aut
Dołączył: 23 Cze 2008 Posty: 281 Skąd: Bielsko-Biała/Andrychów
|
Wysłany: 11-02-2009, 10:54
|
|
|
Ja sam aktualnie serwisuję swoje miśki w warsztacie w Bielsku-Białej i polecam Japan Service na ul. T Jeża gostek ma autoryzacje Hondy ale sam jezdzi Galantem i jest to konkretna osoba obeznana w temacie a robota jest zawsze dobrze wykonana a moją opinie podziela kilku naszych kolegów z forum ,a jutro robię u niego rozrząd/oleje/filtry
jak ktoś chce skorzystać to podaje tu tel kontaktowy do gostka
033-8213190 lub 500437700
Jesli chodzi o instalacje LPG to tamże czyli na ul. Jeża w B-B jest bdb warsztat Beskid
ale ja sam montowałem swoja instalacje gazową STAG-300 w Tychach w Firmie GAZMOBIL na ulicy Filaretów 31 u Pana Jacka Poterałowicza i gorąco polecam ten warsztat jesli chodzi o instalacje LPG , a tak na marginesie to jego żona Sylwia udziela rad co do LPG na naszym forum
http://www.tuning.home.pl/gazmobil/kontakt.html
pozdrawiam
Andrzej vel os12 |
Ostatnio zmieniony przez os12 15-02-2009, 09:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
skoczbo
Nowy Forumowicz
Auto: Mitshubishi montero sport
|
Wysłany: 13-02-2009, 00:14
|
|
|
Ja osobiscie tez montowalem LPG u p J.Poterałowicza. Z czystym sumieniem polecam tez warsztat (GAZMOBIL Tychy ul Filaretów 31) Konkretna, rzetelna obsługa i pełny profesjonalizm. Do tego bardzo miła atmosfera. |
|
|
|
 |
|