Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
04-11-2009, 10:04
[EAx 97-04] 3 Galanty z miejscowości Czaple woj. lubuskie
Autor Wiadomość
mack10koro 
Nowy Forumowicz

Auto: nissan
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-09-2009, 11:39   [EAx 97-04] 3 Galanty z miejscowości Czaple woj. lubuskie

Czy może ktoś coś wie o tych galantach? Na fotkach wyglądają całkiem dobrze opisy też ok oprócz tych "starszych właścicieli". Celowałbym w tego srebrnego.

1. Srebrny: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9895407

Mitsubishi Galant Sport Tiptronic 2.5v6 laleczkaWydrukuj ofertęCena (brutto):
16 900 PLN / 4 059 EUR (do negocjacji)

Typ:
Sedan / Limuzyna

Informacje:
Rok produkcji: 1999, 105 000 km, Skrzynia biegów: automatyczna, Moc: 163 KM (120 kW), Pojemność skokowa: 2498 cm3, benzyna, srebrny-metallic, Liczba drzwi: 4/5,

Dodatkowe wyposażenie:
ABS, hak, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, welurowa tapicerka, tempomat, światła przeciwmgielne, niezależne ogrzewanie, czujnik parkowania

Dodatkowe informacje:
pierwszy właściciel, sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany

Opis pojazdu:
Świeżo sprowadzony do polski Mitsubishi Galant 2.5 v6 w poliftingowej wersji Sport Edition. Auto zostało zakupione w serwisie Mitsubishi w Niemczech. Środek niecodziennie zadbany,żadnych sladow uzytkowania!! W autku wszystko sprawne. Na dodatkowym wyposazeniu posiada WEBASTO,6glosnikow+radio,skrzynia biegów TIPTRONIK-piekna sprawa,elektroniczne zegary HIGH KONTRAST,2 oponki w super stanie,alufelgi 17calowe,klimatronik,parktronik,pełna elektryka, przebieg udokumentowany w 100%-wszystko robione w serwisie Mitsubishi-przy 99tysiacach wymieniony kompletny rozrzad,oraz serwis klimatyzacji-wszystko wpisane w ksiazke serwisowa, Auto naprawde godne polecenia. Mozliwosc powrotu autem na kolach!! Wiecej informacji pod telefonem: 692964520

Dane kontaktowe
Polska , Czaple (woj. lubuskie),
tel.: +48 692964520

2. Fioletowy: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9895407

Mitsubishi Galant Pełen ORGINAŁ!! SPORT,LIFTINGWydrukuj ofertęCena (brutto):
13 900 PLN / 3 338 EUR (do negocjacji)

Typ:
Sedan / Limuzyna

Informacje:
Rok produkcji: 1999, Data rejestracji: 10/1999, 122 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 150 KM (110 kW), Pojemność skokowa: 2351 cm3, benzyna, fioletowy-metallic, Liczba drzwi: 4/5,

Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne

Dodatkowe informacje:
pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany

Opis pojazdu:
Witam. Na sprzedaż posiadam Mitsubishi Galanta z 1999roku,w poliftingowej wersji Sport Edition. Auto zostalo zakupione w dniu 3.09.2009 w Niemczech od Pana w wieku 60lat. Samochód od nowosci jeździł w jednym domu! Od 1999 do 2004 roku jezdzil nim Pan w wieku 65lat,a w 2004 roku sprzedal go swojemu bratu,ktory obecnie ma 60lat:) Auto jest w 100% orginale tzn>PRZEBIEG, Lakier,szyby,lampy-wszystko tak jak od nowosci,w nienaruszonym stanie. Auto BEZWYPADKOWE w orginalnym lakierze. Autko serwisowane przez caly czas w Niemczech. Ostatni wpis w ksiażce serwisowej przy 118tys. km.w tym roku. Auto naprawde igiełka. Na wyposazeniu posiada:

-Sprawną klimatyzację
-4elektryczne szyby
-elektryczne,podgrzewane i składane lusterka
-welurowa tapicerka w IDEALNYM stanie,w samochodzie od nowosci nie zapalono ani razu papierosa!!
-2 podłokietniki
-4 poduszki powietrzne
-centralny zamek sterowany z pilota
-halogeny
-karbonowy pulpit
-17calowe alufelgi,ktore byly orginalnie montowane w tej wersji Galanta
-wspomaganie kierownicy
-radio+głosniki

Wszystkie dokumenty potrzebne do zarejestrowania,oraz komplet kluczykow+pilot.

Jezeli ktos szuka porzadnego Galanta,ktorym z pewnoscia jeszcze dlugo pojezdzi,to zapraszam na ogledziny tej sztuki,naprawde warto,

Istnieje mozliwosc powrotu na kolach.!!!

Tel. 692964520

Dane kontaktowe
tel.: +48 692964520

3. Czarny: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9814899

Mitsubishi Galant CZARNY AVANCE,01,KOSA!!!!Wydrukuj ofertęCena (brutto):
17 700 PLN / 4 251 EUR (do negocjacji)

Typ:
Sedan / Limuzyna

Informacje:
Rok produkcji: 2001, Data rejestracji: 09/2001, Przegląd: 10/2010, 158 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 144 KM (106 kW), Pojemność skokowa: 2351 cm3, benzyna, czarny-metallic, Liczba drzwi: 4/5,

Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne

Dodatkowe informacje:
serwisowany w ASO, sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany, tuning

Opis pojazdu:
Witam. Na sprzedaz Mitsubishi Galant w wersji Avance z końca 2001roku. Autko w kolorze czarny metalik,zakupione bezposrednio od starszego wlasciciela w dniu 5.09.2009. Samochod w niecodziennym stanie ! Lakier nie nosi praktycznie rzadnych sladow uzytkowania! Zadnych rys,wgniecen parkingowych(zawsze jest ich duzo w tym przypadku praktycznie w ogole),oraz rdzy!! Samochod byl przez caly czas garazowany i uzywany tylko przez wlasciciela stad stan w jakim sie znajduje. Jezeli chodzi o srodek samochodu to rowniez nie ma sie do czego doczepic tapicerka czysta,niepoprzecierana,mieszki skorzane tez eleganckie. Auto przez caly czas bylo serwisowane tylko i wylacznie w serwisie Mitsubishi,potwierdzone pelna ksiazka serwisowa z ostatnim wpisem w zeszlym roku.

Na wyposazeniu posiada:

-niestandardowe ospojlerowanie- wersja Avance
-17calowe alufelgi w idealnym stanie+ 4 NOWE opony firmy DUNLOP
-klimatyzacja typu klimatronik
-elektroniczne zegary "High Kontrast"
-4elektryczne szyby
-elektryczne,skladane,oraz podgrzewane lusterka
-welurowa tapicerka
-2 podłokietniki
-centralny zamek na pilota
-halogeny
-regulacja kierownicy
-radio,6głosników+elektryczna antena

Do auta posiadam komplet dokumentow,3 kluczyki,oraz 2 pilot, MOZLIWOSC POWROTU NA KOLACH!!

Na 2 ostatnich zdjeciach pokazuje delikatne uszkodzenia na samochodze. : zarysowany jest przedni prawy blotnik-nie jest to nic powaznego,jest to delikatne przetarcie.
: pekniety jest rowniez prog od strony kierowcy na wysokosci drzwi z tylu-dlugosc zarysowania 20-30cm. Uszkodzenia,ktore pokazalem to nic powaznego,w kazdym uzywanym aucie cos sie znajdzie. Stan tego samochodu przedstawilem w opisie i zdjeciach.Żadnych wad ukrytych!! Auto Tip Top! Wsiadac i jezdzic,szczerze polecam.

Dane kontaktowe
tel.: +48 880579764

Oceńcie sami!
Wygląda na to że mają tego samego właściciela, moze juz ktoś je oglądał?
Jest jeszcze parę dni do końca ogloszeń więc może ktoś zerknie i sie wypowie.
Ostatnio zmieniony przez mack10koro 16-09-2009, 13:58, w całości zmieniany 2 razy  

BORIS 
Forumowicz
NO PAPARAZZI! :)

Auto: EA2A SE
Wysłany: 15-09-2009, 14:07   Czaple

Mojego Rekina kupilem właśnie od chłopaków z Czapli.
Z tego co widziałem na forum to zdania są podzielone, ale ja osobiście ich polecam, bo kitu nie wciskają, tylko mówią jak jest :)
Swoją drogą daleko nie masz więc na Twoim miejscu zrobiłbym rundę i obejrzał je sobie "live" :) Bylem u nich 2x zanim wybralem, a mam prawie 200km..

p.s moj gal od nich byl piekny :axe: mowie "byl", bo mi go tydzien temu w nocy na parkingu jakies typy kostka brukowa obrzucaly! jak juz sie blacharz, lakiernik i szklarz uporaja to wstawie zdjecia w NaszychMiskach :)

gazinho 
Nowy Forumowicz

Auto: EA2W SE '98
Wysłany: 15-09-2009, 14:15   

wszystkie ładne, ale przebiegi mają podejrzanie niskie. No może ten trzeci (158kkm) nie był kręcony...
Mój Gal dzisiaj jest u "lekarza pierwszego kontaktu", kupiłem go dwa tygodnie temu, pojechałem na urlop starym GTI, wróciłem i trzeba kilka rzeczy na początek wymienić. Rocznik 1998 i przebieg 183kkm. Nie mogę się doczekać kiedy do mnie wróci...

pitbu77 
Mitsumaniak
Made in Poland

Auto: Galant EA5W '98 Nardi Torino
Wysłany: 15-09-2009, 15:39   

Ja bym oponował przy pierwszym srebrnym. Moim zdaniem najlepszy z tej trójcy.
Przebieg i co było robione możesz sprawdzić po numerach VIN. Ja też kupiłem auto z przebiegiem 98.000 km... Da się? Da się. Na szczęście kolega będąc w Niemczech sprawdził autentyczność książki i przebiegu auta w serwisie Mitsubishi.
Poza tym srebrny ma 2,5L V6 a pozostałe 2,4L GDi. Zawsze możesz wrzucić gaz i śmigasz w cenie spalania Daewoo Tico :)
Poproś o większe i lepsze zdjęcia albo jedź i oglądaj. Powtarzam za wielkimi tego klubu i forum. Patrz na nadkola, wytarcia kierownicy, foteli, daty na pasach czy zgadzają się z rocznikiem auta, znaczki na szybach, odcienie lakieru (weź sobie magnes z Danonka jak nie masz takiego magnesu do sprawdzania grubości powłoki lakierniczej - jest na tyle słaby, że odpadnie jak coś było kombinowane z lakierem, ja zwędziłem dziecku :) ). Sprawdzaj szczeliny czy są równej szerokości i takie same jak po drugiej stronie auta. Sprawdź czy silnik równo pracuje, czy nim nie szarpie na wolnych, zobacz czy gdzieś się nie poci po uszczelkach, czy przy uruchomieniu zimnego silnika nic nie "dzwoni" (ale ma być zimny!). Z resztą już było na forum tyle tego, że wszystkich rad razem nie zmieszczę.
Bądź twardy, wszystkie niedociągnięcia sobie zapisz na kartkę (przyda się przy targowaniu) i nie daj znać, że Ci zależy. Potem targuj cenę i dopiero wtedy okazuj radość... :rolleyes:
Powodzenia.

j13mk 
Mitsumaniak

Auto: był Galant 2.4 GDI
Wysłany: 15-09-2009, 16:00   

Tutaj trochę pisaliśmy o Galach z Czapli. Jak na razie, odpukać, nie narzekam na swojego misia... no może zdarzy mi się jednodniowy foch ;) Opisy na otomoto chłopaki robią na zasadzie Kopiuj-Wklej i zawsze od "starszego Pana" je mają.
U mnie:
- nie palone - a zapalniczka włożona nieoryginalna
- było "nie ma się do czego przyczepić" - a jednak rdzawka gdzieniegdzie
- rozrząd wymieniony przy 92tkm, a naklejka na drzwiach "następny przegląd 125tkm - 2005r. i do tego autko na liczniku miało 134tkm w chwili zakupu (2009)
Ogólnie zbić z ceny można - trochę, ale można :)

Srebrny wygląda OK i ma to, czego mi brak - zegary HC...

radek79 
Mitsumaniak

Auto: x5
Wysłany: 15-09-2009, 16:23   

witam ja też byłem po gala u chłopaków z CZAPLI i stały trzy gale i wszystkie po głębszych oględzinach nadawały się do gruntownych remontów zawieszenia hamulców napraw blacharskich nic się nie pokryło z opisu w ogłoszeniu i po rozmowie ze sprzedawcą , i po mojej wizycie chłopaki pozmieniali adresy i ceny po spadały tak więc jeżeli nie znasz się na autach lub to twój pierwszy gal to bierz ze sobą dobrego mechanika bo naprawy gali nie należą do najtańszych i dobrze się targuj bo na pewno będzie na czym najbardziej bajkopisarz jest najmniejszy z braci przyciśnięty dopiero zaczyna mówić w miarę prawdę jak się z orjentuje czy znasz się trochę na autach ja wtedy nic nie kupiłem bo żaden nie nadawał się do pokonania 600km

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 15-09-2009, 22:22   

ja bylem chyba pierwsza osoba ktora kupila galanta od chlopakow z czapli
samochod to czarny SE 2,5V6
do samochodu nie mozna sie przyczepic, wszystko tip top, duzy przebieg - w tej chwili 270tkm, bylo 250pare, ale za to ori, srodek wyglada jak nowy , samochod ciagle jezdzi na 5w40 i nie bierze oleju, do tego ma ponad przecietne osiagi ( kilka osob moze to potwierdzic :D ) . tak wiec ja polecam chlopakow, natomiast podobno ostatniego czasu "pojechali" troche na opini i posprowadzali troche gorsze egzemplarze, wiec ew. kupno dobrze przemysl i dokladnie obejrzyj pojazd.

BORIS 
Forumowicz
NO PAPARAZZI! :)

Auto: EA2A SE
Wysłany: 15-09-2009, 23:27   

pitbu77 napisał/a:

Przebieg i co było robione możesz sprawdzić po numerach VIN. Ja też kupiłem auto z przebiegiem 98.000 km... Da się? Da się.

Moj tez ma oryginalny przebieg 112 tys. Potwierdzony w salonie mitsu, w ktorym byl kupiony i serwisowany. Sprawdzic cos takiego to dzisiaj zaden problem - dzwonisz do serwisu w Niemczech, albo wysylasz maila...powiedza Ci wszystko jak na spowiedzi :)

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 16-09-2009, 10:02   

mack10koro, proszę o edycję według wzoru: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi