Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Niebieska Carisma ;)
Autor Wiadomość
kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2010, 17:28   

Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. ;)

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 23-02-2010, 15:44   

Mała sesyjka brudasa na podjeździe. ;) Kołpaki mimo ciągłych kąpieli w soli trzymają się bardzo dobrze. Lakier w sprayu daje radę. ;)

gigant87 
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-02-2010, 18:35   

Widzę, że Twoja Carisma też sie tak dziwnie brudzi. Czyli drzwi brudne i nagłe urwanie na prawie czysty błotnik :)

Obecnie: F34

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2010, 21:59   

kris80 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Wysłany: 11-03-2010, 09:54   

Bardzo fajma Carisma. Proponuję założyć nakładki ori na progi, co optycznie obnizy troche auto.

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 26-03-2010, 17:22   

Wiosenne pucowanko...

A już w poniedziałek Cari będzie się jeszcze lepiej prezentować... z założonymi alufelgami. :mrgreen:

xjacobs 
mod MSS

Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Wysłany: 26-03-2010, 17:25   

kris80 napisał/a:
Bardzo fajma Carisma. Proponuję założyć nakładki ori na progi, co optycznie obnizy troche auto.
no cóż, sam mialem zakładać ori progi do ss, ale jakos nie wiem czemu stanelo na niczym...
kolega enanthate również cierpi na syndrom biedniejszej wersji :D

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 26-03-2010, 19:51   

xjacobs napisał/a:
kolega enanthate również cierpi na syndrom biedniejszej wersji :D

nie cierpi, nie cierpi... sam taką wersję chciał :)

...jedyne czego mi brakuje to podgrzewanych siedzeń ;) ale na to wpadłem dopiero w ostatnich zimowych miesiącach ;)

xjacobs 
mod MSS

Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Wysłany: 26-03-2010, 19:56   

grzane taborety źle wpływają na jajka...
dalej je chcesz? :D

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 26-03-2010, 22:22   

Teraz nie, ale zatęsknię za nimi zimą. ;)

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2010, 17:27   

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 06-04-2010, 16:52   

Dziś byłem z Carismą na przeglądzie. Za pierwszym razem go nie przeszła... Zapraszam do lektury...

Wczoraj się zorientowałem, że dziś mam przegląd. Teoretycznie o przeglądzie i OC nie powinienem zapominać, bo obie te ważne daty mam dość ciekawe - przegląd mam w moje urodziny - 06.04 a OC w wigilię 24.12. Dzisiaj z rana pojechałem na stację diagnostyczną, na którą jeżdżę od trzech lat. Badanie przeprowadzał gościu grubo po sześćdziesiątce. Już na początku przeraziło mnie to, że gościu mimo wielu prób nie potrafił wrzucić pierwszego biegu, ale mówię: OK, zobaczymy co będzie dalej. Carisma zdała wszystkie testy - hamulce OK, zawieszenie OK, wszystko suche itd. Już się wydawało, że teraz pozostało jedynie wstawienie pieczątki - nic bardziej mylnego. Diagnosta zaczął "badać" lampy. Niespodobało mu się, że lampy świecą słabo (w porównaniu do Golfów jak to ładnie ujął). Powiedziałem sobie, że się nie odezwę, bo przecież to normalne w naszych miśkach. Patrzy i patrzy na te lampy i mówi, że mam niebieskie żarówki. Odpowiadam więc, że nie mam niebieskich a normalne Tungsramy Megalight Ultra. Nie uwierzył. Gdy już usłyszałem jak zawołał swojego kolegę wiedziałem, że nadchodzą problemy ("Alojz, cho no tu"). Teraz miałem komisję złożoną z dwóch dziadków. Stwierdzili, że mam włożoną w lampy niebieską matę (?) by reflektory świeciły na niebiesko! :shock: Na nic moje wszystkie zapewnienia, że lampy nie mają żadnych przeróbek. Pan Alojz wziął się więc za wyciąganie żarówek z reflektorów. Z postojową sobie poradził - patrzy: zwykła, przeźroczysta. H4 sprawiła mu jednak o wiele więcej problemów. Nie potrafił jej wyjąć. Wziął śrubokręt w rękę i zaczął grzebać. Mimo moich protestów zaparł się i grzebał dalej. Powiedziałem mu, że wyciągnę żarówkę sam. Uparty staruch grzebał dalej. Żona musiała zacząć mnie uspokajać. Dziadek zrezygnował po kilku minutach. W jego ust padło stwierdzenie: "samochód nie przejdzie przeglądu - ma przyspawane żarówki do kabli". Podszedłem do auta, wyjąłem żarówkę w 4 sekundy (wystarczyło nacisnąć te dwa "cypelki" na kostce) i mu ją pokazałem. "Panie, przecież ta żarówka jest niebieska a to jest niedozwolone!" Oczywiście chodziło o Tungsram Megalight Ultra +90%, która ma przy "czepku" niebieską obwódkę szerokości 5mm. Mówię mu, że to jest renomowana firma, posiada homologację i można ją stosować w Polsce. Oczywiście owy starszy pan wiedział lepiej. Kazał mi je wymienić, a ja w bagażniku miałem jedynie... Philips Vision Plus z... błękitną obwódką. Philipsy też złe. ;) Mocno zdenerwowany pojechałem z żoną na inną stację diagnostyczną. Diagnosta był dość młody (po trzydziestce). Przeraziło mnie to, że wszystko sprawdzał z wielką dociekliwością. Okazało się jednak, że moje obawy są niepotrzebne, bo Carisma jest po prostu w świetnej formie. Facet był zachwycony stanem technicznym miśka. Bardzo mu się podobała moja Cari szczególnie, że bardzo rzadko widuje Carismy po face liftingu, a jeżeli już to widuje je w liftbacku. Na koniec tylko wyśmiał dziadków, którzy nie przepuścili mnie za "niebieskie" żarówki, wstawił pieczątke, pogratulował znakomitego stanu mojego jedenastolatka i zaprosił na następne badanie za rok. :)

Reasumując: jeszcze kilka godzin temu myślałem, że dwóch diagnostów w podeszłym wieku zepsuje mi dzień urodzin. Szybko jednak wróciłem do wcześniejszego nastroju odwiedzając inną stację. :)

j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Wysłany: 06-04-2010, 16:57   

hehe niezle! wszystkiego najlepszego :)

gigant87 
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Wysłany: 06-04-2010, 17:04   

Najlepszego z okazji urodzin! :D

Co do diagnostów... raz miałem przypadek, że facet wsiadł do auta Mamy i stwierdził, że "coś mało pedałów tutaj", odpowiedziałem, że to automat.

Nie umiał sobie poradzić, więc powiedziałem, że jak rozwali skrzynie to płaci za nią, a to nie jest tanie i zaproponowałem że ja wjadę. Tak się obraził, że po "ścieżce zdrowia" stwierdził, że spaliny są złe i auto nie może przejść przeglądu.

Od razu odpowiedziałem, że niedawno auto było na przeglądzie w ASO (że niby niedawno kupione). Facet zwątpił, powiedział, żebym się przejechał, katalizator się zagrzeje i będzie OK.

Jak wróciłem włożył tylko sonde, stwierdził, że jest idealnie, bo pokazuje wszystkie wartości 0,0... Co jak wiadomo jest nierealne.

Obecnie: F34

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 06-04-2010, 18:47   

enanthate, to jeszcze powiedz nam, które to stacje odwiedzałeś :D
Ja jeżdżę do DIAGNOCAR-u w Miechowicach a kiedyś też byłem przy Technikum Samochodowym (swego czasu miałem tam praktyki).
PS. Wesołych Świąt .... yyyy znaczy :occasion4:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Odpowiedz do tematu