Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Owczar
24-01-2010, 16:21
[EA5A/W 2.5] Kupujemy Galanta ;)
Autor Wiadomość
pepi 
Forumowicz

Auto: gitarowe
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-01-2010, 11:33   Re: [EA5A/W 2.5] Dobieramy idealnego Galanta wg naszych wyma

enanthate napisał/a:

Reasumując: czy znajdziemy idealnie dopasowanego do naszych wymagań Galanta?

nigdy nie znajdziesz
to tak jak bys chciał kupic gotowe umeblowane mieszkanie
nie ma opcji zebys trafił dokładnie w to czego szukasz i tak samo jest z autem
jesli wiesz czy chcesz 2.0 czy 2.5 skrzynie manual czy automat to tyle ci starczy
szukasz odpowiedniego auta ktory ma te 2 opcje a resztę sam sobie z czasem zrobisz
ja tez chciałem gala avansa i najlepiej z panorama i skora - szukał bym pewnie do dzisiaj
a tak kupiłem zdrowego golasa a reszta sobie sam uzupełniłem
i jesli chcesz mieć auto pod siebie skrojone to niestety musisz go sobie sam "uszyć"

pozdrawiam

gem1 
Mitsumaniak

Auto: Galant SE 2.5 V6 99r
Wysłany: 26-01-2010, 21:35   

chciałem 2.5, bez skór, kombi, sport lub avance, tiptroinic, czarny, bez LPG., maks 99r..
mam:
2.5, kombi, bez skór, SE, manual, kolor nie jasny :) , bez LPG z 99 roku... i musze powiedzieć, że kupę szczęścia trzeba mieć i fartowne zbiegi okoliczności, żeby trafić tak blisko 8) ...
wiadomo, że jedno człowiek chce, a jeździ i ogląda się wszystko, co wyglada na zdrowe... nie ma co sie poddawać. Pojechalem ogladać srebnego :? , a dostałem namiar na swojego 8)
jak byś coś wyczaił w okolicy wrocławia, to postaram sie pomóc, zanim sie wybierzesz i sprawdzic, czy warte Twojej fatygi...

powodzenia

azja 
Nowy Forumowicz

Auto: GALANT AVANCE EA5A
Wysłany: 07-02-2010, 00:20   Re: [EA5A/W 2.5] Dobieramy idealnego Galanta wg naszych wyma

enanthate napisał/a:
Witam posiadaczy Galantów.
To mój pierwszy post w tym dziale. :-)

Jeszcze "za kawalera" kupiłem Mitsubishi Carismę po FL sedan. Prawie rok później zmieniałem stan cywilny. Nasza rodzina to 2+2 (my z żoną + dwa psy). Podróżowanie w komplecie nigdy nam nie sprawiało kłopotu. Duży bagażnik 480l pomieścił bagaże, a psy jeździły na tylnej kanapie. Tak jest do teraz i zapewne jeszcze przez pewien czas będzie.

Jednak wiecie jak to bywa. Prędzej czy później model rodziny zmieni się na 2+1+2 (my, dziecko i dwa psy). Wtedy trzeba będzie pomyśleć nad kupnem kombi. Jakiego? Oczywiście Galant.

Chciałbym zadać tutaj Wam kilka pytań żeby być przygotowanym na taką ewentualność w przyszłości. Bardzo prosiłbym o nie wysyłanie mnie do innych tematów czy opcji szukaj, bo w temacie Galanta jestem dość zielony i mylą mi się wersje wyposażeniowe...

Zawsze byłem miłośnikiem diesli, ale Carisma to zmieniła, więc będziemy rozglądać się za benzyniakiem. Jako, że Galant nie należy do najoszczędniejszych samochodów głównie za sprawą dużych silników, wymiarów i wagi założenie LPG wchodzi w grę.

Co nam do szczęścia potrzebne?

- silnik 2.5 V6
- klimatyzacja (najlepiej manual)
- elektryczne szyby i lusterka
- skrzynia manualna, ew. automat z tiptronikiem
- ABS
- nieskórzane (!) fotele

Im mniej elektroniki tym lepiej...

Jakie najmniejsze koła można założyć na Gala? ''15? Mimo, iż lubię oglądać samochody z dużymi felgami i oponami o bardzo niskim profilu to na własny samochód zawsze patrzyłem bardziej racjonalnie i wybierałem mniejsze felgi, by później kupić najlepsze opony w tym rozmiarze za stosunkowo niewielkie pieniądze. W Carismie np. jeżdżę na ''14, bo różnica w cenie między moimi oponami a identycznymi w rozmiarze ''15 to przeskok o ok. 100 zł za sztukę.

Tutaj pytanie do właścicieli V6 z LPG -> kupić Galanta z LPG czy samemu zakładać?

Roczniki? Na pewno nie starsze niż 2000...

Reasumując: czy znajdziemy idealnie dopasowanego do naszych wymagań Galanta?

Posłuchaj kolego, jeśli szukasz oszczędności np. na oponach- to nie ta opcja, w tym wypadku proponowałbym Ci VW Golfa Variant 1,9d lub ewentualnie Opel Corsa+ przyczepka. :lol:
Co do zakładania gazu to proponuję samemu tzn. mam na myśli że nie siedząc w swoim garażu studiując instrukcję i różne fora, tylko oddać go do profesjonalnego zakładu.
Jeśli masz ochotę i będziesz w pobliżu to zapraszam Cię do siebie (ale bez psów-mam alergie :wink: ),pokażę Ci w moim Galu i zobaczysz jak to powinno wyglądać . Ja za swojego Galanta Avance 2.5V6, but 17" z 2001r. pół roku temu zapłaciłem ponad 25tyś , a gaz założyli mi za 3900zł = prawie 29tyś, jest to najnowsza generacja BRC 2 lata gwarancji bez limitu kilometrów. Silnik tak samo chodzi na benzynie jak i na gazie, spalanie tyle samo na gazie i tyle samo na benzynie, straty mocy? może 5-10% ale nie wyczuwalne. :)

Co do elektroniki? to jest czystej krwi Japończyk, ja mam u siebie nawet elektrycznie chowane lusterka- elektronika to zero problemów w tych modelach! :)

Jeśli będziesz już kupować samochód z gazem , to żądaj wszystkich dokumentów w sprawie gazu, a potem sprawdź instalację ale nie sam w swoim garażu , tylko w dobrym zakładzie :!: 8) Żona jako doradca serwisowy , twierdzi że ten model Galiego a także Pajero do 1991r.- to najlepsze modele Mitsubishi :ANAL:

tucci 
Mitsumaniak
TWIERDZA WROCLAW

Auto: EA5A '01
Wysłany: 07-02-2010, 11:42   

pepi napisał/a:
nigdy nie znajdziesz

nie zgodze sie...wystarczy ze zalozeniem bazowym nie bedzie cena :wink:

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 07-02-2010, 17:14   Re: [EA5A/W 2.5] Dobieramy idealnego Galanta wg naszych wyma

azja napisał/a:
Posłuchaj kolego, jeśli szukasz oszczędności np. na oponach- to nie ta opcja, w tym wypadku proponowałbym Ci VW Golfa Variant 1,9d lub ewentualnie Opel Corsa+ przyczepka. :lol:

Czy szukam oszczędności na oponach? Chyba źle mnie zrozumiałeś kolego... Wolę np. 15 calowe opony z najwyższej półki niż 17 calowe Dębice, Kormorany czy inne tego typu wynalazki. Nigdy gumy o profilu 45, 50 itp mnie nie rajcowały.

sewkor 
Forumowicz

Auto: Galant EA5A 2,5 v 6 i inne
Wysłany: 07-02-2010, 20:02   

Pytanie poza konkursem do AZJA - czy Twój Galant przypadkiem nie jest ze Szwajcarii kupiony w Radomiu od pana A.?

azja 
Nowy Forumowicz

Auto: GALANT AVANCE EA5A
Wysłany: 07-02-2010, 20:56   

Nie,nie w Radomiu od Pana A. , a czemu pytasz? 8)

sewkor 
Forumowicz

Auto: Galant EA5A 2,5 v 6 i inne
Wysłany: 08-02-2010, 08:33   

Podobna sztuka była w Radomiu w wakacje, Avance , czarny sedan, na opuszczonym zawiasie, buty 17 cali i z tego co wiem poszedł do Krakowa. Myślałem, że to Twój.

Cacper 
Mitsumaniak

Auto: Gal 2.5 V6 & Lancer 1.6
Wysłany: 11-02-2010, 00:04   

Dobierając idealnego Galanta szukamy w całym kraju. Dla niektórych z nas to daleko, zatem warto znać miejsca tzw. "pewne". Moim zdaniem jak na razie takie godne zaufania ośrodki to Radom i Czaple. Zyklon pomimo, że zdjęcia umieszcza ładne (niestety chyba retuszowane) to auta już nie są tak dobre - byłem kikukrotnie, oglądałem. Dobrzy by było aby forumowicze, którzy kupili auta wypowiedzieli się na temat jakości zakupionego Galanta i osoby od której kupiły.

tosztotomasz 
Mitsumaniak
StingRay Driver

Auto: Accord Tourer CM2
Wysłany: 11-02-2010, 11:16   

Cacper napisał/a:
zatem warto znać miejsca tzw. "pewne". Moim zdaniem jak na razie takie godne zaufania ośrodki to Radom i Czaple.

Nie ma czegoś takiego jak pewne miejsce. Rozmawiamy o modelu, który od kilku lat nie jest produkowany, model który nie był szczególnym hitem sprzedaży na miarę passata. W tej chwili wydaje się, że liczba poszukujących EA jest większa niż to było jeszcze rok czy dwa lata temu, a aut jest coraz mniej. Wniosek nasuwa się sam. Każdy sprzedawca jest też tylko sprzedawcą, jeśli widzi zapotrzebowanie na konkretny model auta, to stara się taki mieć do sprzedania ale czy jest to auto godne uwagi to już zupełnie inna historia i kwestia, że tak powiem "osobnicza". Nie ma więc pewnych ośrodków, a jedynie takie, które sprzedają Galanty częściej niż inne. ...a to nie jest to samo.

BORIS 
Forumowicz
NO PAPARAZZI! :)

Auto: EA2A SE
Wysłany: 11-02-2010, 11:44   

tosztotomasz napisał/a:
Nie ma więc pewnych ośrodków, a jedynie takie, które sprzedają Galanty częściej niż inne. ...a to nie jest to samo.

Co do tego zdania nie zgodzę się. Z logicznego punktu widzenia - jedno drugie wyklucza.
Dla mnie właśnie ktoś, kto częściej sprzedaje będzie pewniejszym dostawcą. Zwykłe prawo rynku. Masz dobry produkt - masz klientów i dobre rekomendacje, masz "kupę" - zarówno ilośc klientów jak i wiarygodność lecą na łeb na szyję i musisz zamknąć kramik. Opinia idzie w świat :)

tosztotomasz 
Mitsumaniak
StingRay Driver

Auto: Accord Tourer CM2
Wysłany: 11-02-2010, 14:25   

Wyrwałeś zdanie z kontekstu i skupiasz się na niewłaściwej części wypowiedzi.

BORIS 
Forumowicz
NO PAPARAZZI! :)

Auto: EA2A SE
Wysłany: 11-02-2010, 19:23   

tosztotomasz napisał/a:
Wyrwałeś zdanie z kontekstu i skupiasz się na niewłaściwej części wypowiedzi.

wydawało mi się, że nawiązałem do konkluzji Twojego wywodu, której raczej nie można nazwac zdaniem wyrwanym z kontekstu, ale sorki...może coś przeoczyłem :) nie będę się tu wymądrzał bo nie o to chodzi..

P.S. Azja, gratuluje Rekina...rewelacja :)

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 11-05-2010, 02:30   

Bardzo prosiłbym o ocenę poniższych Galantów:

1) http://moto.allegro.pl/it...m_przebieg.html

Kod:
Cena (brutto):

12 999 PLN / 3 250 EUR
Ubezpieczenie OC AC:

Oblicz i porównaj składki 12 towarzystw w naszym kalkulatorze OC AC
Kategoria:

Kombi
Informacje:

Rok produkcji: 2000, Data rejestracji: 06/2002, 99 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 163 KM (120 kW), Pojemność skokowa: 2498 cm3, benzyna, zielony-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/nieopłacony, Kraj pochodzenia: Niemcy, Kraj aktualnej rejestracji: Niemcy.
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, tempomat, światła przeciwmgłowe
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, garażowany
VIN - numer ident. pojazdu :

JMBLNEA5W1Z000174
Opis pojazdu:

WITAM.PIERWSZA REJESTRACJA W 2002 ROKU.SAMOCHÓD ŚWIEŻO SPROWADZONY Z NIEMIEC DO OPŁAT,OD PIERWSZEJ WŁAŚCICIELKI PANI DOKTOR.STAN TECHNICZNY ZAWIESZENIA,SILNIKA,SKRZYNI,SPRZĘGŁA,ELEKTRYKI I PODZESPOŁÓW IDEALNY.JEŹDZI JAK NOWY SAMOCHÓD.JEST PO DRUGIM LIFTINGU,OSTATNI WYPUST TEGO MODELU PRODUKOWANEGO DO 2003 ROKU.POSIADA ELEKTRYCZNIE SKŁADANE LUSTERKA,ZEGARY HIGH CONTRAST-SUPER EFEKT,
MASKĘ Z WYSOKIM GARBEM,HALOGENY,KLIMATRONIK,4 AIR BAGI,SKÓRZANA KIEROWNICA I GAŁKA ZMIANY BIEGÓW,DREWNOPODOBNE WYKOŃCZENIE KONSOLI,ORYGINALNE POLEROWANE ALUFELGI Z NOWYMI OPONAMI,PEŁNĄ ELEKTRYKĘ,A CO NAJWAŻNIEJSZE NAJLEPSZY SILNIK DOSTĘPNY W TYM MODELU 2.5V6 24V WSPÓŁPRACUJĄCY Z MANUALNĄ SKRZYNIĄ BIEGÓW.KONTAKT WYŁĄCZNIE TELEFONICZNY.509154554.POZDRAWIAM.

2) http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C12989068

Kod:
Cena (brutto):

15 800 PLN / 3 950 EUR (do negocjacji)
Ubezpieczenie OC AC:

Kategoria:

Kombi
Informacje:

Rok produkcji: 2000, 158 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 163 KM (120 kW), Pojemność skokowa: 2498 cm3, benzyna, niebieski-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/nieopłacony, Kraj pochodzenia: Niemcy,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, hak, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, tempomat, podgrzewane fotele, światła przeciwmgłowe, czujnik parkowania, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:

WYJĄTKOWO ZADBANY GALANT z NIEMIEC !!!
Sprowadzony z Niemiec Mitsubishi Galant 2.5 V6 AVANCE po liftingu (mocniejsze hamulce , zegary high contrast , i inne )

Sprowadzam tylko japończyki - najwięcej Mitsubishi - mam 42 lata i duże doświadczenie przy używanych samochodach. Sprowadzam również na zamówienie.

Samochód BEZWYPADKOWY w 100%
Opony letnie 17" Continental - NOWE + dodaję koła zimowe dla kupującego
Bogate wyposażenie z klimatyzacją automatyczną, skórą - zadbaną, czujnikami cofania i inne .....
Zapraszam !!!
Wystawiam fakturę VAT marża - kupujący zwolniony z opłaty skarbowej

3) http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C12526835

Kod:
Cena (brutto):

19 990 PLN / 4 998 EUR (do negocjacji)
Ubezpieczenie OC AC:

Kategoria:

Kombi
Informacje:

Rok produkcji: 2001, Data rejestracji: 10/2009, Przegląd: 10/2010, Ubezpieczenie: 07/2010, 169 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 163 KM (120 kW), Pojemność skokowa: 2498 cm3, benzyna, srebrny, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/zarejestrowany, Kraj pochodzenia: Niemcy,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, ASR, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, tempomat, ESP, światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany, tuning
VIN - numer ident. pojazdu :

JMBLNEA5W1Z000524
Opis pojazdu:

Ogólny stan pojazdu bdb,oryginalny przebieg udokumentowany książką serwisową.Trzy kluczyki,kupiony od prywatnej osoby w Niemczech.Felga aluminiowa lato i zima.Sprzedaję ponieważ zakupiłem inny pojazd.

4) http://moto.allegro.pl/it...limatronic.html

Kod:
Do zaoferowania mam samochód osobowy Mitsubishi Galant , rok 1999.

poj. 2,5l, silnik V6.

Sprowadzony z Niemiec.

Stan bardzo dobry.

Udokumentowany przebieg.

Cena 13590zł zawiera:

akcyzę

tłumaczenie dokumentów

Wystawiam fakturę zakupu (kupujący nie płaci podatku od czynności cywilno-prawnych w wys.2% )

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 11-05-2010, 08:20   

Tu masz numer 3 http://forum.mitsumaniaki...ighlight=kielce

[ Dodano: 11-05-2010, 08:21 ]
Tu masz numer 1 http://forum.mitsumaniaki...%EAtoch%B3owice
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Odpowiedz do tematu