Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
04-11-2009, 22:07
Mitsubishi Galant CZARNY KOZAK PO LIFCIE, SPORT
Autor Wiadomość
radek79 
Mitsumaniak

Auto: x5
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 27-07-2009, 19:49   Mitsubishi Galant CZARNY KOZAK PO LIFCIE, SPORT

witam wszystkich byłem dzisiaj u kolegów w Czapli kupić to auto
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9262820
po telefonie do sprzedawcy który zapewniał że w aucie nic nie puka i nie cieknie super stan techniczny itp.pojechałem 650km z lublina i to co zobaczyłem to naprawdę masakra
wszystkie alufelgi kwadratowe takie krzywe
opony letnie wszystkie nadają się tylko na śmietnik
opony zimowe też na śmietnik
tarcze i klocki przód do natychmiastowej wymiany to samo z tyłem
praktycznie całe zawieszenie przód do wymiany oprócz końcówek drążka te są nowe a we dług sprzedawcy miały być przyczyną stuków i miały być do wymiany
cieknie olej z pod obudowy rozrządu maglownica do regeneracji stuka i przecieka z jednej strony
nadkola już raz były robione i nadają się już do ponownej naprawy
malowany praktycznie cały tył auta klapa bagażnika źle spasowana
po mojej wizycie cena auta z padła o 2tyś/zł ale warte jest około 9tyś
ja tylko straciłem czas i pieniądze na podróż ale jak ktoś chce kupić to już wie ile warte

Mitsubishi Galant CZARNY KOZAK PO LIFCIE, SPORT
Cena (brutto):

Rok produkcji: 1999, Data rejestracji: 09/1999, 166 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 150 KM (110 kW), benzyna, czarny-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, hak, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne, bagażnik na dach, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany, tuning
Opis pojazdu:

Mitsubishi Galant w wersji SPORT EDITION w bardzo rzadko spotykanym kolorze CZARNA PERŁA. Samochod przyjechal do Polski 600km. na kolach -zakupiony zostal bezposrednio od Pana w wieku 56lat-od Niemca:) Był on jedynym od nowosci wlascicielem tego samochodu. Moc 150KM jak najbardziej wystarcza do tego aby poszalec na drodze,a jesli dla tego silnika bedzie sie "dobrym" czyli jazda do 120km/h to potrafi zejsc nawet do 6.4litra benzyny,czyli baaardzo ekonomicznie jak na tak duze i mocne auto. W trasie spalil mi około 8litrow,ale powrot do domu trwal niecale 4godzinki:)BEZWYPADKOWY w 100%. Na aucie zalozone są 17calowe alufelgi .Przebieg jest potwierdzony w 100% -wszystko robione w Mitsubishi,na kazda jedna wymiane posiadam rachunek/fakture-auto miesiac temu mialo wymienione KOMPLETNE sprzeglo,ktorego koszt to ok. 350euro,a sprzeglo nie jest jedyna nowa rzecza w samochodzie. Wlasciciel bardzo dbal o samochod,olej silnikowy jak twierdzil wymienial co 13tys. km. -w chwili obecnej rowniez jest nowy. Jak juz wspomnialem wczesniej na kazda jedna nawet najmniejsza wymiane posiadam rachunek z serwisu Mitsubishi. .

wyposazenie:

-17 calowe alufelgi
-klimatyzacja typi KLIMATRONIK -swiezo po serwisie
-relingi dachowe
-welurową tapicerkę
-2 podłokietniki
-4.el. szyby
-elektryczne,podgrzewane i skladane lusterka
-halogeny
-4AIRBAG
-centralny zamek na pilota
-Kluczyki +pilot
-skorzane mieszki
-przyciemnione szyby -KOMPLETNY tył
-ABS
-6głośnikow.
KOMPLET KÓŁ ZIMOWYCH- 15stki z kołpakami Mitsubishi.

Samochodem mozna wracać na kołach! Istnieje mozliwosc ZAREJESTROWANIA auta w kraju!!!

W razie pytan prosze o kontakt pod numerem tel. 880579764

Polska , Łęknica (woj. lubuskie),
tel.: +48 880579764
Ostatnio zmieniony przez Owczar 29-07-2009, 12:25, w całości zmieniany 11 razy  

Artik26 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Wysłany: 27-07-2009, 20:16   

No to się chłopaki nie popisali , cena widzę spadła do 10 tyś . Też się na razie rozglądam za galantem sport edytion , albo mazdą 626 po 2000.

saimon035 
Forumowicz

Auto: Ford MONDEO mk4 2009
Wysłany: 27-07-2009, 23:51   Galanty z Czapli

dzieki za info i szkoda ze gnales tyle km, swoja droga jak latwo sobie popsuc marke, co wy na to panowie z Czapli???
A sam przez moment sie zastanawialem... bo goscie uchodzili za uczciwych, szkoda pisac

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 28-07-2009, 00:14   

aukcja jest z Łęknicy,czy na pewno o to auto chodzi???????

radek79 
Mitsumaniak

Auto: x5
Wysłany: 28-07-2009, 06:39   

witam po mojej wizycie zmieniła się cena auta i miejscowość z Czapli na Łęknica która jest po drodze chyba tak podali na zmyłkę po powiedziałem że napiszę o nich na forum

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 28-07-2009, 08:00   

No to się chłopaki nie popisali...
radek79, mógłbyś edytować ogłoszenie według wzoru? http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Wysłany: 28-07-2009, 08:17   

NO do tego czasu raczej złej opinii nie mieli.
Owczar, ma racje, radek79, wrzuc zdjecie i opis auta bo za jakis czas pewnie znowu ktos bedzie pytal o to auto a link juz bedzie nieaktywny.
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)

motke 
Mitsumaniak

Auto: EA5W
Wysłany: 28-07-2009, 08:47   

ten gość jak mi się wydaje sprzedawał jakieś 4 miesiące temu galanta 2.5 SE z 2000 roku. też sprowadzony. miałem do niego jechać ale cena troszkę wysoka była.

DjAdamski 
Nowy Forumowicz

Auto: golf II, IV, Vectra B
Wysłany: 28-07-2009, 21:09   

Ci kolesie trudnią się tylko sprzedażą galantów i na allegro wystarczy wejsc na wybrany model samochodu i wpisać miejscowość CZAPLE lub łęknica numery telefonów i tak są te same, ot tak dla siebie moze ktoś sobie zapisać i sprawdzić za jakiś czas :) sam koledzy kilka miesięcy temu zastanawiałem się nad kupnem Gala od tych właśnie chłopaków ale dobrze że od nich nie kupiłem teraz jeżdżę całkiem innym autkiem ale mimo wszystko tych kozackich aut i od kozackich kolegów nie polecam !
aha odnośnie tych bajek ktore wypisują i mydlą oczy klientom to juz kilka krotnie słyszałem na ich temat niepochlebne opinie ! ( i to nie w internecie )

t.o 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5W 2.5 V6 SE
Wysłany: 28-07-2009, 21:14   

To że udało im się sprzedać kilka aut w sensownym stanie jeszcze o niczym nie świadczy.
Jak widać - chłopcy się rozbestwili ale czego można spodziewać się po handlarzach...

Nie znam ani sprzedającego ani kupującego ale jakoś ciężko mi NIE uwierzyć w to co
pisze ktoś rozgoryczony po przejechaniu 650km. Znam to lipne uczucie z autopsji niestety.

DjAdamski 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-07-2009, 21:21   

był czas kiedy sprzedawali auta zarabiając mało na nich, ale auteczka wtedy były ok, a jak już się troche na tym dorobili i teraz są już w temacie to kupują tam jakies cudeńka za marne grosze, tanim kosztem to remontują malują itd i dlatego teraz takie cyry się dzieją

t.o 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5W 2.5 V6 SE
Wysłany: 28-07-2009, 21:26   

Jak im się znudziła uczciwa praca to niech zmienią profesję.
Naciąganie uczciwych ludzi kiedyś może się dla nich źle skończyć jak źle trafią.
Dla mnie to jest chamówa na maksa - rozumiem gdyby rozmowa przez tel. wygląda inaczej. Przecież nikt ideału po 10 letnim toczydle się nie spodziewa, to logiczne.
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 28-07-2009, 21:36, w całości zmieniany 1 raz  

DjAdamski 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-07-2009, 21:46   

no dokładnie 10 letnie auto ma prawo mieś oznaki zurzycia się czegoś itd ale można znaleźć też rodzynki ja szukałem auta pół roku brany pod uwagę też misiek ale ze względu na wykonanie wnętrza nie zdecydowalem sie (bez duszy) ale teraz mam 2 auta 9 i 10 lat i nie robie nic oprócz wymiany oleju stan blacharki i reszty wzorowy ale nie bedę o tym sie rozpisywał, osobiście nie polecam tych sprzedających bo zeszli na psy i i moi znajomi którzy są ich znajomymi też się bardzo rozczarowali więc jak ktoś chce fajnego miśka to moge pomóc sprowadzić z niemiec ! nie jestem handlarzem tak ogólnie rzecz biorąc :)

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 28-07-2009, 21:56   

DjAdamski napisał/a:
Ci kolesie trudnią się tylko sprzedażą galantów i na allegro wystarczy wejsc na wybrany model samochodu i wpisać miejscowość CZAPLE lub łęknica numery telefonów i tak są te same, ot tak dla siebie moze ktoś sobie zapisać i sprawdzić za jakiś czas sam koledzy kilka miesięcy temu zastanawiałem się nad kupnem Gala od tych właśnie chłopaków ale dobrze że od nich nie kupiłem teraz jeżdżę całkiem innym autkiem ale mimo wszystko tych kozackich aut i od kozackich kolegów nie polecam !
aha odnośnie tych bajek ktore wypisują i mydlą oczy klientom to juz kilka krotnie słyszałem na ich temat niepochlebne opinie ! ( i to nie w internecie )

ja bym jednak prosil kolego o wstrzymanie sie w tej dyskusji, jezeli kolega nie ma nic ciekawego do powiedzenia, do tego nie kontatkowal sie z chlopakami z czapli ani nie ogladal samochodow od nich ,a sam proponuje "pomoc" w sprowadzeniu, troszke smierdzi mi to konkurencja .

ja jestem chyba pierwsza osoba na forum ,ktora kupila od nich samochod, mam go juz 8 miesiac, auto ma na budziku ori przebieg ( 270 tkm ) i sprawuje sie idealnie .
cena jaka za niego zaplacilem byla spora, ale wg mnie oplacilo sie .
do tego na forum jest ok 5-6 osob ktore rowniez kupilo od tych chlopakow samochody i sa zadowoleni tak samo jak ja, i raczej nie ma na co narzekac .

nie chce ich bronic, ani tym bardziej rzucac w nich miesem, bo omawianego samochodu nie widzialem, natomiast moge powiedziec, ze podczas kupna bandyty , chlopaki powiedzieli wszystko szczerze, mowili co jest nie tak, co przydaloby sie teraz zrobic, co za jakis czas i co naprawde spoko dziala, do tego nie mam odkreconego lincznika, i nie ciesze sie jak jeden z kilku milionow polakow,tym, ze moze 11 letnie auto ma 150tkm

jak wiadmo chlopaki sa handlarzami, czyli sprowadzaja samochod, i sprzedaja go dalej, by na nim zarobic. jak wiadmo handlarz tak naprawde nie wie co ma , bo kupuje auto od kogos, i rowniez ta osoba moze cos zataic, jedynie co moga od siebie "dac" przy kupnie samochodu to szczegolowo go obejrzec i jak najbardziej zbic cene, by pozniej zrobic sobie narzute .
ja mialem prawie 350km, i po rozmowie z nimi zdecydowalem sie pojechac, i nie zaluje .

DjAdamski 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-07-2009, 22:05   

wszystko jest ok napisałem że swego czasu mieli wporządku auteczka a sam widzialem kilka galantów na warsztacie w malowaniu więc wiem co mówię, jesli chodzi o konkurencję to ja akuratnie konkurencją nie jestem bo sciągam samochody na zamówienie i jade do niemiec z osobą zainteresowaną danym samochodem także to tak tylko do sprostowania ! :) i właśnie ja tego na forum nie napisalem ale byłem u chłopaków jakieś 5 miesięcy temu a mialem ponad 700km do nich i też auto było napisane że Igła jak z fabryki i okazało sie się niestety coś innego ale nie chce mi się o tym pisać bo zaczynam się denerwować na samą myśl !

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi