|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
KSW - MMA - UFC |
Autor |
Wiadomość |
sieegurd
Mitsumaniak Szczęśliwy tatko :)

Auto: Lancer 1.6 Kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-05-2010, 21:41 KSW - MMA - UFC
|
|
|
Ostatnio dość popularne w naszym kraju stają się gale, gdzie walczą zawodnicy prezentujący różne style, chciałem założyć temat (nie BOKS ), gdzie można będzie powymieniać się spostrzeżeniami na temat Mix Martial Arts
Od kilku lat śledzę walki w USA i Japonii (UFC, MMA, Pride), nie żebym był expertem, ale mam kilku faworytów Lecz wśród znajomych nie bardzo mam z kim o tym pogadać
Kilka słów o naszej "rodzimej" KSW. Osobiście bardzo mnie cieszy, że u nas coś takiego jest, bo jestem fanem mordobicia, a ostatnio walki są coraz lepsze Jedyne co bym zmienił, to prowadzącego, bo jest tragiczny
A teraz o najbliższej KSW 13 - walki wieczoru:
Mariusz Pudzianowski vs Yusuke Kawaguchi [128,3kg - 111,5kg]
Mamed Khalidov vs Ryuta Sakurai [85kg - 85,5kg]
Jakie są Wasze opinie? Polska vs Japonia 2:0? |
_________________ **********************************************
"Tatusiu, a może Ty mi zaśpiewasz?" - Ola
Mistrz TYPERA MŚ 2010 w RPA
MJS MISTRZ Drużynowego Pucharu MM Typer Sezon'14/'15
Małopolska Great Stars V-ce MISTRZ MitsuTyper Team Sezon'11/'12
Małopolska Great Stars V-ce MISTRZ MitsuTyper Team Sezon'10/'11
02146/KMM --- staram się pisać poprawnie po polsku:)
 |
|
|
|
 |
Andrew
Mitsumaniak 01954/KMM

Auto: EA6A 4D68, Koleos DCi
|
Wysłany: 06-05-2010, 21:55
|
|
|
sieegurd napisał/a: | akie są Wasze opinie? Polska vs Japonia 2:0? | Ciężka sprawa... Pudzian jest zawzięty, wg. mnie jak w ciągu pierwszych minut nie położy rywala to może później mieć problem. Choć wierzę, że da radę. Intensywnie się przygotowywał, a jak sam powiedział- "jak się za coś już bierze, to doprowadza to do końca..." Jutro zobaczymy
[ Dodano: 06-05-2010, 21:57 ]
sieegurd napisał/a: | Mariusz Pudzianowski vs Yusuke Kawaguchi [128,3kg - 111,5kg] | Dodatkowo Pudzian cięższy... |
_________________ Gość zobacz temat 4D68 i 4G13 PB, DA4A oraz Kolos
Mercedes W212 E350CDI 2015 r.: 07.2024
Citroen DS4 2012 r.: 11.2022
Mercedes W212 E200CDI 2011 r.: 01.2021-06.2024
Mercedes W245 B180CDI 2005 r.: 02.2020-11.2022
Renault Koleos 2.0DCi 2008 r.: 03.2018
Mitsubishi Carisma DA4A 1998 r.: 03.2017-03.2018
Kawasaki ER-5 2001 r.: 03.2015-06.2016
Mitsubishi Galant EA6A 1998 r.: 08.2009-12.2019
Mitsubishi Colt CA1A 1992 r.: 12.2007-03.2017
Renault Safrane 2.2dt, 1997 r.: 08.2007-07.2009
Mitsubishi Galant E34A 1992 r.: 04.2005-06.2007
 |
|
|
|
 |
PatricoWroc
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI Elegance
|
Wysłany: 06-05-2010, 21:59
|
|
|
sieegurd napisał/a: | Mariusz Pudzianowski vs Yusuke Kawaguchi [128,3kg - 111,5kg] |
Jestem za Dominatorem, ale rozsądek mówi mi, że wygra YoSuka. Ano dlatego, że Pudzian poza siłą nic nie umie, techniki zero, poza tym zero skupienia co pokazał na walce z Najmanem.
sieegurd napisał/a: | Mamed Khalidov vs Ryuta Sakurai [85kg - 85,5kg] |
Tu wiadomo, Khalidov. |
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
|
Wysłany: 07-05-2010, 01:12
|
|
|
PatricoWroc napisał/a: | sieegurd napisał/a: | Mariusz Pudzianowski vs Yusuke Kawaguchi [128,3kg - 111,5kg] |
Jestem za Dominatorem, ale rozsądek mówi mi, że wygra YoSuka. Ano dlatego, że Pudzian poza siłą nic nie umie, techniki zero, poza tym zero skupienia co pokazał na walce z Najmanem.
|
Pudzian jeszcze nic nie pokazał poza ogromną siłą, tzn mówie o MMA, bo w walce z Najmanem nie mógł nic pokazać, no bo kiedy zmiażdzył go o czym doskonale wiemy
Dlatego przede wszystkim będe chciał zobczyć jak u Pudziana z techniką, mam nadzieje że równie dobrze jak z siłą, bo po prostu jego walki moga być efektowne i dawac niezłe widowisko.
Pozatym, pewnie wiedział na jakiego rywala się decyduje.. zobaczymy, napewno zrobie wszystko żeby oglądnąć |
|
|
|
 |
sieegurd

|
Wysłany: 07-05-2010, 07:18
|
|
|
karolgt napisał/a: | Pudzian jeszcze nic nie pokazał poza ogromną siłą, tzn mówie o MMA, bo w walce z Najmanem nie mógł nic pokazać, no bo kiedy zmiażdzył go o czym doskonale wiemy
Dlatego przede wszystkim będe chciał zobczyć jak u Pudziana z techniką, mam nadzieje że równie dobrze jak z siłą, bo po prostu jego walki moga być efektowne i dawac niezłe widowisko. |
No dokładnie miazga była I klasa Jeśli dzisiejsza walka z Japończykiem będzie równi szybka, to będzie musiał szukać mocniejszych rywali Ja myślę, że dziś jeszcze Pudzian nie poszaleje, ale już walka z Tim'em Sylvia może pokazać co tak naprawdę potrafi
Mamed też powinien dać radę, bo jest dobrym zawodnikiem, a jego rywal jest trochę słabszy. Ale o ile w ciężkij wadze łatwiej wskazać faworyta, to w lżejszych kategoriach o niespodzianki nie trudno
[ Dodano: 07-05-2010, 21:17 ]
Qrcze dopiero teraz zasiadam przed TV, mam nadzieję, że będą dobre walki
[ Dodano: 08-05-2010, 00:25 ]
Masakra ta walka Pudziana 2 minuty akcji i reszta to szukanie tlenu Dużo chaosu i gdyby nie potworna siła, to mógłby przegrać
Tlenuuuuuuuuuuuuu :] |
 |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
|
Wysłany: 08-05-2010, 00:54
|
|
|
pierwsze naście sekund to może nie napisze bo cenzura ale jest gość masakrycznie mocny, rzucał nim jak workiem...no ale... mięśnie potrzebują tlenu, a tlen się wdycha i tego się nie przyspieszy niestety.
Wg mnie walka ok, choć mało widowiskowa, może poza atakami furii Pudziana gdzie naprawde ładnie wchodził, technicznie też ładnie, trafił go w końcu pare razy że krew poszła, myśle że jest ok.
Cięzko mi powiedzieć, ale może jakby spadł do 120 kg to by było lepiej z kondycją, chociaż to nie kondycja, po prostu masa mięśniowa potrzebuje tlenu, bez mięśni będzie słabszy...no cięzko znaleźć złoty środek.
Ale technika widąć jest, napewno ostro trenuje i progres będzie jeszcze lepszy |
|
|
|
 |
sieegurd

|
Wysłany: 08-05-2010, 01:11
|
|
|
Ciężka walka Mameda :/ Japończyk świetnie wytrzymały. Wytrzymał 3 duszenia i 2 kopniaki w "cohones" Gratulacje dla obu zawodników |
 |
|
|
|
 |
PatricoWroc
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI Elegance
|
Wysłany: 08-05-2010, 10:46
|
|
|
Mamed może spokojnie czuć się zwycięzca, w końcu pasa nie stracił. No to we wrześniu zobaczymy walkę Najmana z Kułakiem. I możliwe, że rewanż Mameda. |
|
 |
McDoune
Mitsumaniak Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
|
Wysłany: 08-05-2010, 12:26
|
|
|
PatricoWroc napisał/a: | No to we wrześniu zobaczymy walkę Najmana z Kułakiem. |
raczej nie nastawiałbym się na długie oglądanie |
|
|
|
 |
usmiech82
Forumowicz
Auto: galant 2.5 V6 1998
|
Wysłany: 08-05-2010, 15:43
|
|
|
uważam ze sędziowie dobrze zadecydowali o remisie Khalidova, obydwoje pokazali wole walki i bardzo dobrą technicznie walkę. Miale nadzieje ze Sakurai przy tych duszeniach się złamie ale muszę przyznać był twardy, jak dla mnie remis jest sprawiedliwym werdyktem. Natomiast Pudzian powinien się wycofać z tego sportu, to nie dla niego, chyba że będzie trenował i wyjdzie na ring za dwa lata. Zero techniki jakiegokolwiek wyczucia i pomysłu na przeciwnika, to jest druga walka i tak samo poleciał jak byk na czerwona płachtę, tylko ze tym razem z mizernym skutkiem. Gdyby miał bardziej doświadczonego zawodnika przed sobą to nie dość ze by przegrał to jeszcze zostal by ośmieszony, a wiec do stanów to nawet niech nie jedzie chyba ze pozwiedzać, ogólnie chciałbym żeby zaistniał na ringu ale z tymi umiejętnościami jakie ma to nie dla niego. |
|
|
|
 |
sieegurd

|
Wysłany: 08-05-2010, 16:33
|
|
|
usmiech82 napisał/a: | uważam ze sędziowie dobrze zadecydowali o remisie Khalidova, obydwoje pokazali wole walki i bardzo dobrą technicznie walkę. Miale nadzieje ze Sakurai przy tych duszeniach się złamie ale muszę przyznać był twardy, jak dla mnie remis jest sprawiedliwym werdyktem. |
Tutaj muszę się z Tobą zgodzić. Obaj pokazali hart ducha i kawał dobrej walki z różnymi elementami MMA
usmiech82 napisał/a: | Natomiast Pudzian powinien się wycofać z tego sportu, to nie dla niego, chyba że będzie trenował i wyjdzie na ring za dwa lata. Zero techniki jakiegokolwiek wyczucia i pomysłu na przeciwnika, to jest druga walka i tak samo poleciał jak byk na czerwona płachtę, tylko ze tym razem z mizernym skutkiem. |
usmiech82 wyjdź teraz na spacer farmera razem z Pudzianem i przenieś w obu rękach nawet po 40kg, a on po 130kg w obu. Muślę, że wycharkasz siekacze, a Pudzian się z Ciebie zaśmieje kiedy przegoni Cię ze 2 razy Pudzianowi brakuje obycia na ringu i kilku mocniejszych rywali, żeby nabrać dośwadczenia i techniki. Nawet jeśli przegra kilka razy, to ma szansę być świetnym zawodnikiem w MMA A to, że wczoraj po 2 minutach szału wyglądał, jak spragniony pies, to normalne przy takiej muskulaturze |
 |
|
|
|
 |
usmiech82
Forumowicz
Auto: galant 2.5 V6 1998
|
Wysłany: 08-05-2010, 16:48
|
|
|
sieegurd napisał/a: | usmiech82 wyjdź teraz na spacer farmera razem z Pudzianem i przenieś w obu rękach nawet po 40kg, a on po 130kg w obu. Muślę, że wycharkasz siekacze, a Pudzian się z Ciebie zaśmieje kiedy przegoni Cię ze 2 razy Pudzianowi brakuje obycia na ringu i kilku mocniejszych rywali, żeby nabrać dośwadczenia i techniki. |
ja nie skreślam Pudziana tylko zawody w SM troszkę się ruznia od tych w KSW tu oczywiście siła ma tez duże znaczenie ale technika o wiele większe a jemu tego brakuje i dlatego uważam ze powinien jeszcze długo potrenować zanim wyjdzie na ring w stanach tam nikt z nim nie będzie się pieścił i poza tym to walki tam wyglądają troszkę inaczej |
|
|
|
 |
sieegurd

|
Wysłany: 08-05-2010, 16:58
|
|
|
usmiech82 napisał/a: | i dlatego uważam ze powinien jeszcze długo potrenować zanim wyjdzie na ring w stanach tam nikt z nim nie będzie się pieścił i poza tym to walki tam wyglądają troszkę inaczej |
Właśnie powinien potrenować Ale jak mu troszkę skrzydełka podetną, to dobrze mu zrobi Lekcje pokory, to najlepsze treningi |
 |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
|
Wysłany: 08-05-2010, 18:40
|
|
|
sieegurd, Ja jestem wielbicielem K-1. MMA to tak sporadycznie oglądam. Wczorajsza walka Pudziana to jednak żenada była. Ktokolwiek z wagą powyżej 110kg sponiewiera go. A silva? Zje go na śniadanie.
Sorry może i Pudzian silny jest ale bić się nie potrafi. ktokolwiek potrafiący go skontrować w stójce wyśle go w niebyt. Jakikolwiek judoka lub zapaśnik założy mu dźwignie w parterze jak sędzia w walce z Najmanem. Ale ja mu nie bronię próbować. Nawet z Nastulą miałby wielkie problemy. |
_________________ 1. Mitsubishi Lancer '09 (2008-...)
2. Honda Civic 5dr '98 (2010-...) 
 |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
|
Wysłany: 08-05-2010, 19:02
|
|
|
Wydaje mi się, że Pudzian walczy z nudów, ileż można wygrywać tych STRONGMENÓW. Próbuje sił w czymś innym, a początki zawsze są trudne nawet dla Pudziana, choć dla Najmana początek w KSW był trudniejszy |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
|
|