Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zmieniarka Cyfrowa
Autor Wiadomość
vendetta 
Mitsumaniak
Agata

Auto: Ibiza Cupra 6L
Zaproszone osoby: 2
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 9 razy
Wysłany: 16-04-2011, 21:35   Zmieniarka Cyfrowa

Mam pytanie czy ktoś z Was montował coś takiego jak zmieniarka cyfrowa? Mam radio oryginalne, które nie obsługuje MP3 ani USB, ale ma wyjście na zmieniarkę. Jest to w sumie fajny pomysł, tylko czy to dobrze działa? Warto?

Przykładowe linki do urządzenia:
http://www.xsonic.pl/zmie...oda-p-1747.html
http://allegro.pl/cyfrowa...1558327120.html
był Colt CJ0 2009-2011

nerus 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5v6 i Grandis 2.4
Wysłany: 07-05-2011, 21:38   

działa znakomicie....używałem w poprzednim wozidle i szczerze mogę polecić :D

obecnie korzystam z hdd playera przykladowy player
w połączeniu z wyświetlaczem LCD i zwykłym radyjkiem spisuje sie znakomicie

Darsza 
Nowy Forumowicz

Auto: Space 1.6; Colt CA0
Wysłany: 16-07-2011, 14:26   Zmieniarka

nerus3 napisał/a:
działa znakomicie....używałem w poprzednim wozidle i szczerze mogę polecić :D

obecnie korzystam z hdd playera przykladowy player
w połączeniu z wyświetlaczem LCD i zwykłym radyjkiem spisuje sie znakomicie

Hej, a skąd załatwiłes sobie takie cudo, bo z tego co wiem to kazda zmieniarka jest dedykowana do konkretnego modelu samochodu. Własnie szukam czegos takiego do Space stara z radioodtwarzaczem ph-2000 Moze pomozecie z jakimis namiarami, najlepiej Warszawa + okolice.

Dzisiaj byłem w Hadronie http://www.hadron.pl/, ale niestety nie zajmują sie miśkami, a moja gwiazdeczka ma wyjątkowy apetyt na dobrej jakości muzyczke:)

Pozdraawiam

nerus 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5v6 i Grandis 2.4
Wysłany: 17-07-2011, 20:33   

Darsza,w Twoim przypadku nie pomogę niestety....
a to co było u mnie,to nie jest zmieniarka,tylko takie cudo z dyskiem 500GB http://allegro.pl/odtwarz...1702267478.html
audio mialem podłączone do tylniego wejscia AUX,a video do monitorka 7"...
a obecnie pracuję nad PCCAR,czyli krótko mówiąc w konsole środkową powędruje dotykowy monitor 8",w bagażniku miejsce znajdzie komputer(laptop ze względu na gabaryty) z Win7+ nakładka Centrafuse ewentualnie Road Runner...hdd player będzie służył wtedy jako dysk zewnętrzny,do tego można taki zestaw rozbudować o gps,tuner tv i wiele innych bajerów :mrgreen:

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 18-07-2011, 17:12   

Istnieją takie pseudo-odtwarzacze MP3 które się podpina pod złącze zmieniarki i wtedy jest obsługa wyboru utworu przez radio. Widziałem takie ostatnimi czasy na allegro, wszystko zależy od modelu radia a dokładnie od interfejsu zmieniarki.

Istnieją konwertery między interfejsem zmieniarki w radiu a np IPodami, widywałem takie na ebay. Wtedy mamy sterowanie odtwarzaczem przez radio, oczywiście jw. zależy od modelu radia.

Istnieją też proste konwertery które emulują wejście AUX na złączu zmieniarki, ale nie ma wtedy sterowania.

Cena każdego z tych gadżetów może wynosić tyle co nowe radio z USB i wejście AUX, więc ja bym się poważnie zastanowił przed kupnem. Już za około 100zł można kupić chińskie radio bez CD z obsługą USB. A za jakieś 250 można kupić radio z CD i USB jakiegoś bardziej markowego producenta np Pioneer.

Odpowiedz do tematu