Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] Galant V6, 2001r, sedan, srebrny, Kobyłka
Autor Wiadomość
przemoc 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-08-2011, 23:54   [EAx 97-04] Galant V6, 2001r, sedan, srebrny, Kobyłka

Jestem nowy więc jak obyczaje nakazują witam serdecznie wszystkich użytkowników forum!!!!
Mam zamiar wybrać się na oględziny tego egzemplarza:

http://otomoto.pl/mitsubi...-C19734543.html

Kod:
Cena (brutto):
    14 800 PLN / 3 565 EUR do negocjacji
    Typ:
    Sedan / Limuzyna
Wersja:
    VI
Rok produkcji:
    2001
Przebieg w km:
    138 000 km
Skrzynia biegów:
    manualna
Moc:
    163 KM (120 kW)
Pojemność skokowa:
    2498 cm³
Rodzaj paliwa:
    benzyna
Kolor:
    srebrny-metallic
Liczba drzwi:
    4/5
Status pojazdu sprowadzonego:
    sprowadzony / nieopłacony
Kraj pochodzenia:
    Niemcy
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, welurowa tapicerka, tempomat, światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby, pod. przednia szyba
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:

Najlepsza wersja fabryczna ELEGANCE - Mitsubishi Galant 2.5 V6 z rynku Niemieckiego.
Samochód ma przejechane tylko 138000 km. Silniki te robią po 400 – 500 tys. km bez remontu. To auto będzie służyć latami. Wiem coś o tym ponieważ pracowałem w ASO Mitsubishi i z żoną jeździmy takim Galantem od lat.

Mam 42 lata. Sprowadzam tylko japończyki z Niemiec również na zamówienie. Moje priorytety to Mitsubishi i Mazda które jako nieliczne marki są produkowane wyłącznie w Japonii. Taki właśnie jest Galant który tam produkowany w całości jest zupełnie bezawaryjnym autem. Potwierdzają to statystyki Dekra itp. Za podobne samochody typ Honda, Toyota, Audi , Mercedes z silnikami 2.5 V6 zapłacimy ok. 6 tys. zł więcej a one w niczym nie są lepsze od Mitsubishi które w Japonii jest marką najbardziej pożądaną.
Powyższy Galant jest z jednostką napędową 2500 V6 24V która jest niezwykle trwała, dynamiczna ( 8,9 sec do 100km/h) i spala tyle samo co silnik 2.0/16V czyli ok. 10 l w mieście a tylko 8,5 l w trasie.
Silniki te nadają się jak najbardziej do założenia instalacji gazowej i wtedy mamy spalanie takie jak w oszczędnym Dieslu czyli ok. 26 pln to koszt 100 km. (diesel spali 6 litrów x 5 pln = 30 pln)

Długo szukałem takiego zadbanego egzemplarza.

Samochód jest od I wł. mającego teraz 50 lat ( według dok. Niemieckich ) , z udokumentowanym przebiegiem (ks. serwisowa) regularnie serwisowane w ASO Mitsubishi, wyjątkowo zadbane i bezwypadkowe.
Zapraszam na oględziny , kontrolę na dowolnej stacji – warsztacie.
Wystawiam fakturę VAT – marża. (nie ma już opłaty skarbowej)
Cena + opłaty (ok. 1800 pln zrobione) Pozostaje rejestracja.

POLECAM
Polska, Kobyłka pod Warszawą (woj. mazowieckie)
tel.:     +48 515 Wyświetl numer

Proszę o opinię na temat galanta z ogłoszenia ewentualnie opinie już oglądających ten samochód.

P.S. dodam iż nie jestem znawcą marki/modelu więc wiele mogło mi umknąć.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 15-08-2011, 22:39, w całości zmieniany 1 raz  

pompec 
Mitsumaniak
misiu-maniak

Auto: EA5W Avance'02 tiptronic
Wysłany: 13-08-2011, 01:54   

1. Dostosuj temat do szablonu: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247
2. To nie jest Avance... ale w treści ogłoszenia jest już wzmianka, że to Elegance
3. Nie widziałem jeszcze u tego sprzedawcy samochodu, którego poprzedni użytkownik miałby mniej niż 45 lat... ale, to oczywiście nie wnosi nic do konkretnego egzemplarza
4. Gałka zmiany biegów wygląda na więcej niż podany przebieg...
5. Masz niedaleko... jedź oblookaj... niedaleko jest również ASO mitsu, można sprawdzić kompleksowo...

przemoc 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Wysłany: 13-08-2011, 09:07   

ok, dziękuję
następnym razem się poprawie

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 13-08-2011, 19:07   

Teksty w ogłoszeniach tego pana są zawsze takie same.
Tutaj ciekawy temat:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=62248

przemoc napisał/a:
następnym razem się poprawie

Dlaczego nie tym razem?

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

ALEX-77 
Forumowicz
Czarny Żarłacz E98

Auto: Avance 2.5 V6 01'
Wysłany: 15-08-2011, 16:17   

Ja kupiłem auto u tego pana,powiem tak pytaj o wszystkie szczególy przez telefon bo jak podjedziesz zobaczyć to moze okazać się że np. jednak nie do końca bezwypadkowy i nie do końca pierwszy własciciel itd.. bierz miernik grubości lakieru bo różnie bywa :wink: jest to bardzo dobrze znany handlarz z Kobylki i tak jak mówil kolega wcześniej standardowe opisy jego aukcji żona jezdzi Coltem,Galantem itp..wszyscy pracowali w serwisach Mitsu itp...hehehe ale masz nie daleko także możesz śmiało podjeżdzać ,ogółnie gościu mało mówny przy oględzinach nie przeszkadza stoi z boku i jak sie sam nie dopytasz to nic ci nie powie,wiadomo handlarz :wink:

SiMa 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 (4g18) Family 2004
Wysłany: 15-08-2011, 17:30   

zdaje się, że niedawno też jakiegoś Spejsa wystawiał i w temacie zebrał nie pochlebne opinie:

http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15

Przemulek 
Forumowicz

Auto: Galant 2000r 2.0 (100KW)
Wysłany: 30-08-2011, 14:00   [EAx 97-04] Galant V6, 2001r, sedan, srebrny, Kobyłka

Cytat:
zdaje się, że niedawno też jakiegoś Spejsa wystawiał i w temacie zebrał nie pochlebne opinie:

...a czy ktoś był, oglądał go?? czy wystarczyła opinia aby go zdyskwalifikować na starcie??

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 30-08-2011, 19:59   

przemulek, przejedź się zobaczyć.

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Przemulek 
Forumowicz

Auto: Galant 2000r 2.0 (100KW)
Wysłany: 30-08-2011, 22:01   [EAx 97-04] Galant V6, 2001r, sedan, srebrny, Kobyłka

Cytat:
przemulek, przejedź się zobaczyć.

...jeszcze nie teraz, czekam na kasę, w październiku powinna się pojawić a wtedy chcę kupić

właśnie jakiegoś Galancika. Na razie orientuje się w temacie, dużo czytam forum o tych autach i

mam nadzieje uda mi się coś dobrego wychaczyć. Na pewno zwrócę się do was o pomoc.

Odpowiedz do tematu