Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przypomnienie serwisowe - jak skasować lub zmienić interwał
Autor Wiadomość
pablo diablo 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Gls Lancer 1.8 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-06-2011, 17:19   Przypomnienie serwisowe - jak skasować lub zmienić interwał

Witam
Przesiadłem się z galanta do nowego lancera i samochód ma nie wiele km
Komputer pokłazywał mi przegląd 14 tys i 11 miesięcy coś w tym stylu taki symbol klucza.
Na parkingu przycislem dwa razy przycisk info i teraz mi pokazuje 29 tys i 23 miesiące.
Coś jakby następny przegląd mi wyskoczył. Nie wiem jak to wrócić zpowrotem bo prze jesz jestem przed pierwszym przeglądem.
Czy ktoś zna dobrze sterowanie tego kompa żeby przywrócić go do porze niej wersji tego przeglądu. Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez jaca71 17-03-2012, 12:12, w całości zmieniany 1 raz  

RalfPi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Wysłany: 07-06-2011, 17:40   

Ja miałem ustawione 15kkm, a formalnie był przy 20kkm - więc polecam "zignorować" zamiast się bawić:)

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 07-06-2011, 17:48   

pablo diablo, Zabawa z kompem przy wyjętym kluczyku i otwartych drzwiach kończy się dodaniem następnego okresu między przeglądami. Dodaje zarówno zaprogramowany czas jak i ilość kilometrów. Samemu nic nie zrobisz - Na przeglądzie to zgłoś.
Wskazanie to nic nie robi z samochodem, jest tylko przypominaczem.

pablo diablo 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Gls Lancer 1.8 DID
Wysłany: 08-06-2011, 22:48   

Dzięki za odpowieź.
Trochę sobie namieszałem. Będę w serwisie wymieniał olej w granicach 2tys km wiec poproszę Servis by mi to cofnęli.wiem ze to szczegół ale mnie takie szczegóły denerwują.

MartinMM 
Mitsumaniak

Auto: Lancer/Pajerko/Gulf
Wysłany: 09-06-2011, 14:54   

e tam nie ma się czym przejmować :) mi w serwisie ustawili przegląd nie na 20 tylko na 15 tys i zamiast to poprawić sami mówili proszę się nie przejmować, przy okazji :)

sloniu 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 SB
Wysłany: 10-06-2011, 00:30   

Jeśli chcesz spróbować, to możesz sprawdzić w/g instrukcja od EVO (nie wiem czy działa w naszych wersjach cywilnych:) ) :

HOW TO SET THE SCHEDULE
    1.Turn the ignition switch to the "OFF" position.
    2.By operating the meter information switch, the warning period is displayed on the multi information display.
    3.Press the meter information switch once for 1.2 seconds or longer.
    4.The service reminder indicator flashes.
    5.While the service reminder indicator flashes, press the meter information switch for 1.2 seconds or longer and 3 times consecutively.
    6.The service reminder indicator is turned ON, and the current schedule is displayed on the multi information display.
    7.While the current schedule is displayed, press the meter information switch for less than 1.2 seconds and 3 times consecutively.
    8.The multi information display is shifted to the schedule selection mode.
    9.When the meter information switch is pressed for less than 1.2 seconds, the schedule is shifted, and when the meter information switch is pressed for 1.2 seconds or longer, the displayed schedule is set.
    NOTE:
    For schedule, "JPN", "GCC/EXP", "EU" and "AUS" can also be selected. However, the setting shall be for "NAS" only.
    10.The schedule set in Step 9 is displayed for 3 seconds, and the warning period to the next time is displayed.

Tauros 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.6 Sedan Invite '11
Wysłany: 14-09-2011, 20:38   

Mialem to samo z 20tys i 12 miesiecy, wskoczylo na 40tys i 24 miesiace. Sposob z EVO dziala, przeglad co 20tys to ustawienie EU11 bodajze.

April77 
Mitsumaniak
April77

Auto: Lancer
Wysłany: 21-11-2011, 17:01   Przypomnienie serwisowe - jak zmienić

W którym z krakowskich "małych" serwisów wymienią olej i zmienią ustawienia w komputerze (że następna wizyta za rok lub 20000km) Auto prawie po gwarancji :wink: Wie ktoś z kolegów.
Dzwoniłem do kilku serwisów, olej wymienią bez problemu ale nie podpinają do komputera.

jaceksu79 
Forumowicz

Auto: actyon sports
Wysłany: 21-11-2011, 17:15   

Nie trzeba podpinać do kompa

Trochę minęło jak to robiłem więc delikatnie mogę nie pamiętać ale:
przycisk info - wciśnij 4 albo 3 razy długo (za każdym długim usłyszysz piknięcie)( nie pamiętam dokładnie) i następnie 4 albo 3 razy krótko. Jeżeli nie zacznie Ci migać wyświetlacz to zrób tą sekwencję odwrotnie, tzn zacznij najpierw od krótkich powtórzeń, a później długich.
Następnie pojedynczymi kliknięciami będziesz poruszać się po menu inspekcji. Ustaw na OFF i jeden raz zatwierdź. W tym momencie będziesz miał wyłączoną inspekcję i jednocześnie wyzerowaną. Następnie powtórz pierwszą procedurę aby wejść ponownie do menu inspekcji i ustaw EURO11 jeżeli chcesz mieć interwał co 20kkm lub EURO10 jeżeli chcesz mieć co 15kkm

:mrgreen:

Żebym miał przed sobą lancelota teraz to bym przypomniał sobie dokładnie. Trik gdzie jesteś :!: :?: chcę przypomnieć na Twoim :mrgreen:

Ale tak czy owak - rób tak jak pisałem i dojdziesz

[ Dodano: 21-11-2011, 17:25 ]
PS. oczywiście przy zamkniętych drzwiach i włączonej stacyjce ( kurcze czy wyłączonej ...?- ale skleroza..) :mrgreen: poradzisz sobie - ja sam do tego doszedłem, żaden manual o tym nie pisze nawet serwisowy :mrgreen:

April77 
Mitsumaniak
April77

Wysłany: 21-11-2011, 19:21   

Prawie działa. Wchodzę na przypomnienie, trzymam 4 razy długo, potem 4 razy krótko i daję OFF. Za chwilę wchodzę ponownie daję EU11 i dalej mam przypomnienie że za 2 miesiące /3000km przegląd. Nie zeruje się tylko włącza lub wyłącza.
Jakaś rada?

jaceksu79 
Forumowicz

Wysłany: 21-11-2011, 19:56   

Kombinuj dalej, musi działać bo tak robiłem. Muszę dorwać się do jakiegoś lancelota, najbliżej mam lancera Trik-a ( w Augustowie). Jak nie uda się Tobie szybciej to napiszę jak już poklikam u niego. 6 miechów wystarczyło abym zapomniał... :oops: ale na 100% da się..
Ostatnio zmieniony przez jaceksu79 21-11-2011, 20:01, w całości zmieniany 3 razy  

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 21-11-2011, 19:57   

Może jak jesteś na ekranie przeglądu po prostu przyciśnij przycisk na dłużej. Powinien sie zresetować i zacząć liczyć od nowa.

April77 
Mitsumaniak
April77

Wysłany: 21-11-2011, 21:58   

apikus napisał/a:
Może jak jesteś na ekranie przeglądu po prostu przyciśnij przycisk na dłużej. Powinien sie zresetować i zacząć liczyć od nowa.

Teoretycznie powinno się dać zresetować komputer (lub komputer sam to zrobi, rozdział 3-21 w instrukcji) w momencie gdy minie czas do przeglądu (1 rok) lub będzie wymagany przebieg (20000 km). Piszę teoretycznie bo jeszcze nie miną termin ani przebieg. Ale wymieniam wcześniej olej bo wyjeżdżam a nie chcę by potem były duże rozbieżności między wymianą a tym co pokazuje komputer.

Po prostu przy wymianie chciałbym to wszystko zresetować :badgrin:

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 21-11-2011, 22:06   

jaceksu79, Zaleć jutro albo po 16:15 albo po 18:30. Tlko mi do przeglądu zostąło 14Kkm. Jak do tego będziesz mógł się cofnąć :cry: ? Co mam zostać z jakąś głupowatą nastawą. :twisted: Ale tak czy siak przyleć. Możemy zrobić SWAP na jelicie. :partyman:

jaceksu79 
Forumowicz

Wysłany: 21-11-2011, 23:47   

zrobimy na 15tys. :wink:

Odpowiedz do tematu