Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
¤ [EAx 97-04] Galant jak Pociągnąć kable
Autor Wiadomość
matklasa 
Nowy Forumowicz

Auto: Avance 2.5v6 01r
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 16-05-2012, 20:53   ¤ [EAx 97-04] Galant jak Pociągnąć kable

Witam. Jak w temacie. Jak pociągnąć kable z komory silnika do bagażnika? Z góry dziękuje.

bartezr 
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Wysłany: 17-05-2012, 12:04   

za pewne chcesz pociagnac kable do wzmacniacza. ja np mam puszczone przez wnetrze blotnika do kabiny tuz przy pedalach, pozniej mam przeciagniete przez seryjne listwy ktore znajduja sie przy progach drzwiowych. wystarczy zdjac plastikowe progi i po odslonieciu dywanika widac korytko.

zmc29 
Forumowicz

Auto: Carisma 2001r. 4G92
Wysłany: 19-05-2012, 20:00   

Co prawda mam w Cari ale myślę że w innym aucie można podobie przeprowadzić kable przez gródź silnika uprzednio znajdując dogodny otwór technologiczny, który najczęściej jest zamknięty jakąś gumową zaślepką.
Ja do tego celu urzyłem tzw. dławików wykorzystywanych w elektroenergetyce.

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 20-05-2012, 00:25   

PG16? Co ty masz za kabel? Do PG13 wchodzi prawie 16kw.

zmc29 
Forumowicz

Auto: Carisma 2001r. 4G92
Wysłany: 20-05-2012, 10:54   

londolut napisał/a:
PG16? Co ty masz za kabel? Do PG13 wchodzi prawie 16kw.

Nie mam PG16, zostały mi takie dławiki więc z nich foto poglądowe zrobiłem. Pod maską mam inny rozmiar, nie pamiętam jaki. Kabel jest dedykowany do zastosowań CarAudio 35mm2 (mniej więcej grubość palca) też nie pamiętam marki, fajny- bardzo miękki. Jego przekrój był dobrany z tabeli FAQ Nazara do sumy bezpieczników we wzmacniaczach i długości przewodu.
Nie wiem czy jest za gruby bo czasami jak jest "niskie zejście" w muzie to mi zapala się kontrolka w kondensatorze sygnalizująca że w danym momencie jest kondzio niedoładowany (przy włączonym silniku oczywiście)

Moja instalka:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=66214

matklasa 
Nowy Forumowicz

Auto: Avance 2.5v6 01r
Wysłany: 29-05-2012, 06:11   

Drodzy koledzy forumowicze naprawdę proszę was o pomoc. Napewno są z was tacy co z Gala po 97 ciągneli kable do wzmacniacza z komory silnika do bagażnika. Więc prosze te osoby o pomoc.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 29-05-2012, 06:40   

masz 2 drogi:
1. podłączasz się do aku przez bezpiecznik a potem ciągniesz do gumowej osłony linki gazu, która jest na ścianie grodziowej; potem pod środkowym tunelem (ja ściągałem całą tapicerkę - najpierw demontując fotele i kanapę) jedziesz tak na wysokość podłokietnika, dalej zawijasz kable w stronę progu i prowadzisz w progu (tam też są oryginalne wiązki) aż do bagażnika
2. może wyśmiewana, ale całkiem fajna - ciągniesz kable po przewodzie do pompy paliwa - czyli dołem, pod podłogą; aż do miejsca, gdzie masz koło zapasowe - w podłodze jest gumowy korek, wystarczy zrobić małą dziurkę i już

2pac 
Forumowicz
bankrut

Auto: Galant 97r. 2.5 V6
Wysłany: 27-06-2012, 20:28   

podpinam się pod temat, kojarzę gdzieś posta ze zdjęciami gdzie można przez komorę przejść - nie umiem znaleźć (szukałem i przejrzałem BIBLIOTEKA/FAQ)

[ Dodano: 22-08-2012, 19:23 ]
jak by ktoś potrzebował wiedzieć gdzie szukać (od ogółu do szczegółu) - podążaj za żółtym przewodem:
http://img546.imageshack....21/img6363b.jpg
http://img839.imageshack....3/img6362kq.jpg
http://img41.imageshack.us/img41/2793/img6361w.jpg
http://img194.imageshack....74/img6369c.jpg

Odpowiedz do tematu