To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Na co zwracać uwagę przy kupnie Galanta po 99 ro

Anonymous - 20-09-2008, 19:41
Temat postu: [EAx 97-04] Na co zwracać uwagę przy kupnie Galanta po 99 ro
Czesc
Koleżanki i koledzy bardzo proszę o informacje jak w temacie.
Interesujke mnie przedewszystkim:
- Gdzie znajdują się numery nadwozia w Galancie 2,5 v6 rocznik po '99?
- Jakie są miejsca na które należy zwrócić szczególną uwagę przy oglądaniu takiego auta - typowe usterki, wady karoserii (poza tylnymi nadkolami :-) ), silnika, elektryki i inne..
- i inne - coś od siebie :lol:
Chce kupić takie autko i chciałbym wiedzieć jak je oglądać żeby wychwycić ewentualne wady egzemplarza.
Wielkie dzięki za pomoc :-) )
Pozdrawiam
Daniel

Anonymous - 21-09-2008, 15:40

danielm777 napisał/a:
dzie znajdują się numery nadwozia w Galancie 2,5 v6 rocznik po '99?
sciana grodziowa pod maska
danielm777 napisał/a:
Jakie są miejsca na które należy zwrócić szczególną uwagę przy oglądaniu takiego auta - typowe usterki, wady karoserii (poza tylnymi nadkolami ), silnika, elektryki i inne..
zawieszenie-wielowachacz przod tyl
danielm777 napisał/a:
i inne - coś od siebie
niektore auta przedliftowe(mniejsze tarcze hamulcowe) sa sprzedawane jako poliftowe(lift od bodaj X.98)
polecam zerknac w nr VIN

Anonymous - 21-09-2008, 21:20

dzięki za informacje :-)
byłem dziś i oglądałem - raczej biore - jutro jeszcze przegląd na szarpakach i diagnostyka a później diamenty na drodze :-)
powiedzcie mi tylko czy możliwe jest aby w dowodzie był rok prod. 2000 a z VIN wynikał 2001?
tak jest w przypadku który oglądam - i jeszcze jedno VIN ma 17 znaków? a kod roku produkcji jest na 8 pozycji od końca?

i jeszcze jedno pytanie - jak sprawdzić szyby - rok produkcji itd?

proszę o pilne info jutro jade jeszce raz oglądać :lol:

macia - 21-09-2008, 21:59

danielm777 napisał/a:
czy możliwe jest aby w dowodzie był rok prod. 2000 a z VIN wynikał 2001?

Niby wszystko jest możliwe, ale nie lubię takich niespodzianek... niby dlaczego ktoś miałby wpisywać w dowód inną datę produkcji???
danielm777 napisał/a:
VIN

wyżej w poście masz o Vinie więcej, tam wszystko jest opisane. Generalnie rok produkcji pod znakiem nr 9, czyli 8 od końca :wink:
danielm777 napisał/a:
jak sprawdzić szyby - rok produkcji itd?

Wszystkie szyby powinny mieć oryginalne oznaczenie mitsubishi, 3 diamenty i ten sam numer DOT który zdaje się oznacza rok produkcji szyb. Najważniejsze, by wszystkie były oryginalne i tak samo opisane.

Anonymous - 22-09-2008, 05:57

danielm777 napisał/a:
powiedzcie mi tylko czy możliwe jest aby w dowodzie był rok prod. 2000 a z VIN wynikał 2001?
zapewne jest to rok modelowy 2001 zaczynajacy sie okolo lipca(niekiedy czerwca juz nawet) roku 2000 i auto zostalo sprzedane i zarejestrowane jeszcze w 2000 dlatego tak jest
Anonymous - 22-09-2008, 18:02

dzięki wszystkim za pomoc.
galant kupiony :mrgreen: :lol:

Mam tylko pytanko - jak sie obsługuje tempomat?

Owczar - 22-09-2008, 18:04

Gratuluję :)
czekoladka_1981 - 22-09-2008, 18:55

Gratuluję :)
danielm777 napisał/a:
jak sie obsługuje tempomat?

Jak wiesz masz manetkę przy kierownicy po prawej str. i taki guzik w desce rozdz. Naciśnij ten guzik. Zapali się w lewym górnym rogu kontrolka cruse set , przyciśnij palcem do siebie manetkę zapali się cruse main . Jadąc ze stałą prędkością naduś manetkę ku dołowi , i to wszystko. Jeśli chcesz zwiększyć prędkość tempomatu podnieś do góry i trzymaj patrząc się na licznik z jaką prędkością chcesz jechać. Lekkie naciśnięcie pedału hamulca/sprzęgła wył. tempomat i kontrolkę, ale dalej ma pamięć. wystarczy podniść ku górze manetkę zapali się ta zgaszona kontrolka z ostatnio zapamiętaną prędkością.

roch_27 - 22-09-2008, 19:17

czekoladka_1981, tempomat w Galantach od '99 załącza się nieco inaczej ;) Nie ma już "guzika" w desce rozdzielczej ;) :arrow: >>KLIK<< :lol:

pozdro

czekoladka_1981 - 22-09-2008, 19:33

roch_27 napisał/a:
Galantach od '99 załącza się nieco inaczej Nie ma już "guzika" w desce rozdzielczej

Po napisaniu , czułam że gdzieś w trawie piszczy....... :oops:

Anonymous - 22-09-2008, 20:10

dzięki za pomoc :-)
sprawdze tempomat przy najbliższej okazji - teraz autko zostało na parkingu do czasu przerejestrowania ale w weekend myśle że potestuje :-)
Pozdrawiam

tosztotomasz - 23-09-2008, 07:51

No to jeszcze raz tym razem oficjalne gratulacje. Strzeliłeś naprawdę piękne auto. Dopieścisz trochę skórkę i masz przysłowiową Igłę z naprawdę wyjątkowym wyposażeniem.
Zainteresuj się olejem w skrzyni. Sprzedający twierdził, że wymieniał, biorąc jednak pod uwagę koszt takiej operacji sprawdziłbym, czy zalał to co trzeba, bo mogą być kłopoty zobacz tu.

Anonymous - 25-09-2008, 14:30

danielm777 napisał/a:
dzięki wszystkim za pomoc.
galant kupiony :mrgreen: :lol:

Hej!
a nie przyprowadziłeś go przypadkiem z Radomia??

Anonymous - 26-09-2008, 19:53

z Radomia :-)
Pozdrawiam

Anonymous - 28-09-2008, 14:21

No to chyba mamy nasze Gale z tego samego źródła :)