To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Pajero - Może ktoś oglądał ten samochód proszę o opinię

pathrow - 06-05-2009, 20:09
Temat postu: Może ktoś oglądał ten samochód proszę o opinię
Witam

Mam zamiar kupić Pajero. Po oglądnięciu ofert jedno mi wpadło w oko ze względu na mały przebieg i pełną fakturę VAT - zakup ma być na firmę (aczkolwiek nie posiada kratki i nie jestem do końca pewny czy tak może być?). Czy może ktoś oglądał tes samochód i może mi coś podpowiedzieć. Mam trochę duż kilometrów (550) i gdyby ktoś coś wiedział to bym miał pewność, żeby pojechać i go oglądnąć.
podaję link do tego samochodu. Na zdjęciach są dwa ale temat dotyczy tego pierwszego.

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7151950

Z góry dzięki za pomoc.

Acha jeszcze jedno - nie miałem nigdy do czynienia z tego typu samochodami, tak więc jeśli są jakieś sugestie to chętnie poczytam.

jamilano - 06-05-2009, 22:29
Temat postu: hmm
Nie jest napisane ze jest bezwypadkowy - wiec sie upewnij ze jest. Jesli koles wystawia fakture vat i w dowodzie jest wbite ze ciezarowy, to mozesz ten vat odpisac sobie na pewno. Podana cena jest netto wiec brutto zaplacisz okolo 63k. Jesli wszystkie informacje podane przez sprzedajacego sa prawdziwe i jest on bezwypadkowy to cena jest atrakcyjna. Zapytaj sie o nr VIN i popros kogos na forum (nie pamietam kogo :) ) o sprawdzenie go w systemie. A jesli nie to jesli byl w ASO serwisowany cały czas to tam mozesz uderzyć i się podpytac o auto.

Pozdrawiam

pathrow - 06-05-2009, 22:37

no niby faktycznie nie napisane że nie klepany i się dopytam. Nr VIN mam tylko właśnie szukam gdzie i jak mogę z niego zrobić użytek.
Gene - 07-05-2009, 09:25

Pathrow, daj ten VIN tu albo na pw. To auto ma Super Select. :wink:
Pathrow napisał/a:
więc jeśli są jakieś sugestie to chętnie poczytam

Zachecam wiec do poczytania kilku tematow w tym dziale. Sa tam opisane podobne zagadnienia.
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=32507
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=24331
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=21930

pathrow - 08-05-2009, 21:56

Hm te wszystkie tematy czytałem już wcześniej i dużo mówią ciekawych rzeczy ale miałem nadzieję, że ktoś może widział ten konkretnie samochód.

A może ktoś tego oglądał i coś o nim wie ??

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8066144

Na czym polega różnica w tych światłach z przodu samochodu ??

Czy to jest taki tuning czy po prostu inne były montowane - a jeżeli tak to od czego to zależy ??

Robson86 - 08-05-2009, 21:59

w jakiejs wersji byly takie seryjnie montowane,
atrapa wlotu powietrza jest krzywo zamontowana, szczeliny na masce sa roznej wielkosci (lewa strona-prawa),
Pozdroo

Anonymous - 08-05-2009, 23:56

To po prostu akcesoryjne lampy soczewkowe, dostępne były za dopłatą.
jamilano - 09-05-2009, 23:32

pathrow napisał/a:
Hm te wszystkie tematy czytałem już wcześniej i dużo mówią ciekawych rzeczy ale miałem nadzieję, że ktoś może widział ten konkretnie samochód.

A może ktoś tego oglądał i coś o nim wie ??

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8066144

Na czym polega różnica w tych światłach z przodu samochodu ??

Czy to jest taki tuning czy po prostu inne były montowane - a jeżeli tak to od czego to zależy ??

Witaj

Sprawdzałem (w ASO w Lublinie również) ten samochód. Byłem zainteresowany jego kupnem, ale na szczęście nie kupiłem.

Po pierwsze nie jest to pierwszy właściciel i nie jest to 05 rok produkcji tylko 04. Dla mnie dziwne że takie rzeczy wypisuje sprzedawca bo to nie prawda.

Auto od dobrych kilku miesięcy w ogłoszeniu .

Przebieg - nie wiem czy taki jest faktycznie, ma ale po przeglądzie w .... ( nie napisze żeby sie sprzedawca do nich nie doj...ał) wyszło że do zrobienia jest pare rzeczy które lecą po 250.000 km. Więc tutaj też jest coś nie w porządku moim zdaniem.

Suma Sumarum. Ja go sprawdziłem i podziękowałem. Sprzedawca kręci już podając podstawowe informacje w ogłoszeniu ... Dla mnie śmierdzący temat. Ale z drugiej strony jakbys wytargował 10.000 to może i się opłaci. Zrobisz rozrząd, zawieszenie itp.
Ja wolałem pewne auto serwisowane w ASO Lublin od początku do końca, bezwypadkowe, od uczciwych ludzi i tylko troszke droższe.

Pozdrawiam

Nico - 10-05-2009, 00:09

dużo fotek rozmazanych foto z wnętrza dziwnie "rozmazane" w okolicy głośnika a reszte napisali przedpiszcy - cuchnący Mi ten wozik.Pozdrawiam
pathrow - 10-05-2009, 07:33

jamilano napisał/a:

Ja wolałem pewne auto serwisowane w ASO Lublin od początku do końca, bezwypadkowe, od uczciwych ludzi i tylko troszke droższe.

Pozdrawiam

Cześć
Jak rozmawiałem z gościem przez telefon to twierdził, że byłserwisowany w ASO Lublin ? Jutro ma mi dać VIN ale i tak pewnie pojadę żeby go zobaczyć z bliska bo tutaj mam tylko 85 km :p jamilano wcale nie jest tak łatwo znaleźć samochód w dobtym stanie nawet jak chce się więcej zapłacić :(
Jak pogadam jeszcze z właścicielem to dam znać. Jak będzie bardzo źle to go :axe:

jamilano - 10-05-2009, 12:38
Temat postu: Pathow
Sprobuj najpierw zadzwonic do ASO Lublin i sie spytac o biale Pajero z Lublina które bylo u nich dwa razy w ciagu ostatnich 3 miesiecy. Ja go u nich sprawdzałem i drugi potencjalny kupiec tez podobno. Jesli chłopaki będą chcieli to Ci prawde powiedzą o nim przez tel. Od razu Ci mowie że sprzedający mi sam powiedział że serwisował go sam ( tzn w swoim zakładzie chyba) bo ma swoj serwis przy firmie transportowej.
PS. Z tego co pamiętam fotel kierowcy jest pęknięty/przecięty na siedzisku - około 7-8cm. i wajcha do regulacji oparcia tylnej kanapy była zerwana (opadnięta w dół). To było jak go oglądałem.
Wnętrze było sporo bardziej sfatygowane niż w moim który miał 120k przejechane. Co wskazywałoby na wyższy przebieg.
Jesli chcesz troche wiecej zapłacic to wiem że było (moze jescze jest) to sprzedania pewne pajero w kolorze złoty piasek 04 lub 05 rok , z pewnością serwisowane w ASO Lublin, bezwypadkowe i przebieg ma około 77000. Cena wiem ze oscylowała około 75.000pln. Moge sie zapytac chłopaków z ASO czy jeszcze jest do sprzedania. Samochód droższy ale pewny.
Białego Ci jeszcze raz odradzam. Zawieziesz go do ASO na przegląd i oni powiedzą że juz go znają i mogą powiedziec że to nic pewnego i pare rzeczy trzeba zrobic zeby latał jak trzeba.

Pozdrawiam

pathrow - 11-05-2009, 22:16

Jejku oglądałem tego białego i faktycznie porażka. Jamilano jeszcze jest kwestia homologacji na ciężarowy :) Znalazłem jeszcze jeden i ten jest już dużo lepszy ale ma dość spory przebieg i teraz kwestia czy ma to bardzo duże znaczenie.
Tu podaję do niego linka:

http://www.otomoto.pl/ind...4&clipboard=add

Jak ktoś coś wie to proszę pisać. A do tego z lublina to daj namiar na szczegóły.

jamilano - 11-05-2009, 22:41
Temat postu: 000
Ten z małym przebiegiem sprzedaje ( jesli nadal chce sprzedac ) ponoć Pan Parys . Nie mam do niego tel. ale jakbys był w Lublinie to w ASO od Adama możesz sie wszystkiego dowiedziec. I z tego co pamietam tez miał homologację na ciężarowy. Jesli nie będziesz to ja pewnie będę w tym tygodniu to się mogę zapytać o szczegóły. Sam bym go kupil ale za późno się o nim dowiedzialem - juz zdążyłem kupić innego, ale tez nie narzekam. Tyle że ten przebieg jest malutki (okolo 77000 km)

Pozdrawiam

pathrow - 14-05-2009, 07:53
Temat postu: Re: 000
jamilano napisał/a:
Ten z małym przebiegiem sprzedaje ( jesli nadal chce sprzedac ) ponoć Pan Parys . Nie mam do niego tel. ale jakbys był w Lublinie to w ASO od Adama możesz sie wszystkiego dowiedziec. I z tego co pamietam tez miał homologację na ciężarowy. Jesli nie będziesz to ja pewnie będę w tym tygodniu to się mogę zapytać o szczegóły. Sam bym go kupil ale za późno się o nim dowiedzialem - juz zdążyłem kupić innego, ale tez nie narzekam. Tyle że ten przebieg jest malutki (okolo 77000 km)

Pozdrawiam

Cześć

Niestety nie wybieram się do Lublina i z tego co pisałeś to jest rocznik 4-5 i jest kwestia homologacji no i ceny bo pewnej granicy nie mogę przekroczyć ale jak miałbyś telefon do zapodaj na pw.

Ciężki jest zakup takiego samochodu. Jeden wstępnie już zaakceptowałem ze swojej strony - czyli jest zadbany dobrze chodzi i nie ma widocznych wad. Teraz jestem umówiony z mechanikiem, który sprawdzi dokładnie stan techniczny, a że osobiście jeździ po cięższym terenie to ma pojęcie o napędach i reduktorach tak więc myślę że postawi realną ocenę.
Co jaki czas trzeba wymieniać olej w skrzyni biegów i tych wszystkich reduktorach i mostach (nie wiem czy dobrze wszystko nazywam ale wiadomo o co chodzi :mrgreen: ). No i jest jedna rzecz w tym autku, która nie jest dobra tzn. świeci się ABS i właściciel mówi, że to uszkodzony czujnik przy kole jest do wymiany, ale pewnie poproszę, żeby przed zakupem wyminił koro to tylko czujnik :D

Czy przebieg powyżej 200 000 ma duże znaczenie i mam się spodziewać oczekiwanych niespodzianek ?? np wymiana skrzyni biegów ?? lub inne ??

Oczywiście cały szas mówię o Pajero III 3,2 DiD automat LONG

No i jeszcze ta lista niesprawnych firmowo pajero co o tym myślicie ??

http://www.motofocus.pl/n...hi-pajero-.html

http://focus.otomoto.pl/a...7482df4446c.pdf

Pozdrawiam

irzo - 14-05-2009, 10:43

jamilano napisał/a:
Zrobisz rozrząd, zawieszenie itp.

te modele nie mają łańcucha?

pathrow napisał/a:
świeci się ABS i właściciel mówi, że to uszkodzony czujnik przy kole jest do wymiany

postaraj się może jechać na komputer, tam wykarze ew. błędy. Ja tak sprawdzałem i mi powiedzieli czy są błędy w skrzyni biegów, abs, silniku, poduskzach powietrznych itd.