[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Problem z skrzynią biegów automat V6
Mack10 - 24-03-2012, 12:16 Temat postu: [EA5A/W 2.5] Problem z skrzynią biegów automat V6 Witam jestem użytkownikiem od ponad miesiąca Galanta z 98 r 2.5 V6 i jeszcze niestety nie miałem okazji zmienic oleju w skrzyni i wczoraj po powrocie z Warszawy gdzie dzisiaj chcialem jechac po wrzuceniu D silnik szarpną jakby chciał wbić biegi i obroty szły do góry po czym zaczęła migać kontrolka N a auto stało w miejscu :/ albo przesuwało się do przodu poprzez szarpniecia po wrzuceniu R auto ruszyło ale delikatnie szarpało co może być nie tak czy wymiana oleju coś zmieni? I jeszcze dodam że wczoraj w drodze powrotnej z Wawy jakby coś w skrzyni stukało.
Owczar - 24-03-2012, 12:30
Mack10, wymrugaj błędy jak w instrukcji: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3245
Kontrolka N wymruga w czym tkwi problem ze skrzynią. Na olej już może być za późno...
waldi-1 - 24-03-2012, 19:31
tak wymrugaj, ale moim zdaniem poszły cienienia
Mack10 - 24-03-2012, 20:24
Czyli co wymiana oleju raczej nic tu nie pomoze?:/
waldi-1 - 24-03-2012, 20:27
moim zdaniem olej nic juz nieda, skrzynia nadaje sie do remontu
radek79 - 24-03-2012, 21:38
tak jak pisał owczar na początek wy mruganie błędów skrzyni ,później sprawdzenie wszystkich wtyczek idących do skrzyni czy nie zaśniedziały
waldi-1 - 24-03-2012, 21:43
takie mruganie to i tak wszystkiego ci nie powie, to mruganie tylko moze cie poinformować ze masz uszkodzony jakis czujnik ktory jest w skrzyni, moze dojsc do takiej sytuacji ze błedow niebedzie a skrzynia dalej niepracuje , moze byc tez tak ze pokaze ci ze jest uszkodzony ktorys czujnik chociaz on moze byc całkiem sprawny, ale jak byś mogł to na samym poczatku sprawdz czy masz odpowwiednia ilosc oleju w skrzyni
Hugo - 25-03-2012, 21:54
waldi-1 napisał/a: | moze dojsc do takiej sytuacji ze błedow niebedzie a skrzynia dalej niepracuje |
Mack10 napisał/a: | zaczęła migać kontrolka N | Czytaj uważnie. Błąd (błędy) napewno będą. radek79 napisał/a: | sprawdzenie wszystkich wtyczek idących do skrzyni czy nie zaśniedziały | Szczególnie czujnik prędkości znajdujący się u góry skrzyni, mniej więcej pod przepustnicą. Zdarza się, że utleniają się w nim styki (jest 2 pinowy).
Mack10 - 26-03-2012, 11:08
Dokładnie jeżeli o predkosciomierz to od samego poczatku mi nawalal pokazywal predkosc do 80 km/h gdzie na autostradzie przy predkosci miedzy 130-150 wogole fiksoawal wskazowka posuwala sie raz w gore i w dol poczym przestala sie wogole sie poruszac i zatrzymala sie na 0 ale dzieki panowie powoli wraca nadzieja ze to nic powaznego mam nadzieje ze nie czeka mnie remont skrzyni. Dziekuje wszystkim za cenne wskazowki;)
Bartek - 26-03-2012, 11:47
Hugo napisał/a: | radek79 napisał/a: | sprawdzenie wszystkich wtyczek idących do skrzyni czy nie zaśniedziały | Szczególnie czujnik prędkości znajdujący się u góry skrzyni, mniej więcej pod przepustnicą. Zdarza się, że utleniają się w nim styki (jest 2 pinowy). |
Czujnik prędkości jest na dyferencjale na dole skrzyni i ma 3 piny ale zgadzam się, że to główny podejrzany
Hugo - 26-03-2012, 14:41
Bartek napisał/a: | Czujnik prędkości jest na dyferencjale na dole skrzyni i ma 3 piny | A to sorry, myślałem, że są co najmniej 2.
Mack10 - 26-03-2012, 20:39
Dzięki Panowie;) w tym tygodniu zabieram sie za wymianę oleju oraz staram sie namierzyć kostkę z tymi 3 pinami;) Pozdrawiam
waldi-1 - 26-03-2012, 20:42
koniecznie napisz co z tego wynikło, ale ja raczej bym nie był tak optymistycznie nastawiony, niema co sobie robic nadzieji ze to tylko ten czujnik, niechce cie straszyc ani mi to w głowie, chodzi mi tylko o to ze lepiej myslec ze jest cos gorszego i potem odetchnac z ulga a i miec przy okazji zapas złych mysli, niz myslec ze jest błachostka a potem zeby rece opadały
ja zawsze nastawiam sie na najgorsze, bo potem to lepiej sie znosi
Owczar - 27-03-2012, 11:14
Mack10, najpierw znajdź usterkę, a potem zmieniaj olej. Może się okazać że wyrzucisz kasę w błoto... Błędy wymrugałeś?
Mack10 - 27-03-2012, 12:12
Owczar wydaje mi sie że i tak musze wymienic olej odkąd go kupiłem olej nie był zmieniany a nie wiem kiedy Niemiec wymieniał ale faktycznie najpierw przejże styki a pozniej i tak olej.
|
|
|