To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Centralny zamek- gdzie jest centralka ??

mitsufree - 12-02-2013, 17:33
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Centralny zamek- gdzie jest centralka ??
Witam, posiadam mitsubishi carisma 1.8 GDI Elegance z 1999 roku, hatchback i chce zamontowac centralny zamek z pilota, tylko muszę wiedzieć gdzie jest główna centralka, serce centralnego zamka w carismie.
Moze ktoś mi pomóc ??

pozdroo :)

cwaniak - 12-02-2013, 17:43

z lewej strony od pedała sprzęgła tylko ze troszkę wyżej przy głównej skrzynce z bezpiecznikami. odkręcasz plastik pod kolumna kierownicza i masz dobry dostęp

no a tu masz sesję zdjęciową tylko ze bez modelek

mitsufree - 12-02-2013, 17:58

szkoda ze bez modelek :P ale dzięki wielkie :D i jeszcze jedno pytanie, jakbym chciał podłączyć migacze do tego centralnego, aby dawał znać ze sie zamknął albo otworzył (często z okna z domu zamykam) to gdzie się najlepiej wpiąć ?? pod awaryjne ?? albo jeszcze jest system comfort z domykaniem szyb ;> i tez bym chciał wiedzieć gdzie się wczepić kablami ?? ;> bardzo prosze o pomoc. :)
plecho1 - 12-02-2013, 19:05

Tu masz o domykaniu szyb http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=65935
A jeśli chodzi o miganie kierunkami, to najbliżej będzie przy przełączniku kierunków zresztą jest to na pewno opisane w temacie podanym przez cwaniak.

cwaniak - 12-02-2013, 23:09

mitsufree, ja miałem pod awaryjne podłączone i bez domykania szyb bo za słabo kumaty jestem :roll:
A tak po za tematem ładny kolor tej twojej Cari

mitsufree - 14-02-2013, 00:56

dzięki wielkie :) nie dawno ją kupiłem i jestem na maxa zadowolody z ceny, ze spalania i z komfortu jazdy :) chodź plastiki w srodku słabej jakości bo stukają :) ale za to sie biorę i bede wygłuszał :)

[ Dodano: 14-02-2013, 00:57 ]
a jak się podłączałe s pod awaryjne ?? chodzi mi pod jakie kable ?? i jak rozebrać deske zeby sie dostać pod awaryjne ? :)

plecho1 - 14-02-2013, 08:20

Dlatego łatwiej jest pod przełącznik od kierunków. Musisz się podłączyć pod obydwa kable idące na obydwie strony kierunkowskazów. Kolory kabli najlepiej sprawdź przy lampach i takich szukaj w kostce od przełącznika kierunków lub awaryjnych. Dla pewności sprawdź podejrzane kable za pomocą miernika lub jakiejś żarówki samochodowej czy pojawia się w nich pulsujące napięcie po włączeniu na kierunki. Napisz jakie masz wyjście ze sterownika do podłączenia kierunków, czy to jest jeden czy 2 kable. Jeśli dwa, to jeden podłączasz do lewych kierunków a drugi do prawych. Jeśli natomiast ze sterownika wychodzi tylko jeden kabel, to musisz rozdzielić go za pomocą dwóch diod prostowniczych.
sebek7667 - 11-06-2017, 07:41
Temat postu: [Cari 1.6] Centralka zamka centralnego
Witam mam problem z orginalnym pilotem carisma 2002 r mam pytanie czy można zamontować w tym samym miejscu inną centralke z nowymi pilotami ? gdzie ta centralka się znajduje wie ktoś ?
plecho1 - 11-06-2017, 08:04

Możesz nawet zamontować dodatkowo nową centralkę bez demontażu starej. Poczytaj temat o montażu sterownika pilotów podlinkowany wyżej.
sebek7667 - 11-06-2017, 08:21

plecho1, a czy można gdzieś kupić orginalny pilot TRW ?
plecho1 - 11-06-2017, 08:25

Nie spotkałem się z taką informacją. Za około 50 - 100zł kupisz już sterownik dobrej jakości a pewnie taki oryginalny pilot kosztował by sporo więcej.
sebek7667 - 11-06-2017, 09:18

plecho1, mam prośbe czy możesz polecić od siebie jakiś sterownik chodzi mi tylko o zamykanie otwieranie i potwierdzenie migaczami ? Czy lepiej nową podłączyć albo w miejscy starej kurcze zielony jestem może jest ktoś z Zabrza lub okolic kto by to podłączył oczywiście nie za darmo ?

taki będzie OK ?
http://allegro.pl/sterown...87-2fa55cf94b0e

plecho1 - 11-06-2017, 15:34

Raczej jest ok, dobre sterowniki robi też Proxima. W tym przedziale cenowym raczej jakość będzie podobna, osobiście szukał bym takiego który ma ładniejsze piloty.
damo1901 - 11-06-2017, 19:01

Wszystkie te centralki są na jedno kopyto. Ja mam noxon t5 i jest całkiem dobry choć antene muszę poprawić bo z daleka nie zawsze łapie.
plecho1 - 11-06-2017, 19:08

Duży zasięg nie jest w cale taki dobry bo czasem przez przypadek można otworzyć auto nie widząc tego.