[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Czujnik płynu w spryskiwaczu
Anonymous - 30-01-2008, 00:04
tomusn napisał/a: | a ja tylko dodam że w moim mam |
Kolego wprowadzasz zamieszanie do wątku. Jak masz to super tylko dodaj w jakim aucie i czy masz również spryskiwacze reflektorów. Chodzi o to byś potwierdził teze bądz jej zaprzeczył a nie wracał do punktu początkowego
Pozdrawiam i przepraaszam
tomusn - 30-01-2008, 09:04
cerber napisał/a: | tomusn napisał/a: | a ja tylko dodam że w moim mam |
Kolego wprowadzasz zamieszanie do wątku. Jak masz to super tylko dodaj w jakim aucie i czy masz również spryskiwacze reflektorów. Chodzi o to byś potwierdził teze bądz jej zaprzeczył a nie wracał do punktu początkowego
Pozdrawiam i przepraaszam | Ty też w pierwszym poście nie napisałeś, że chodzi o spryskiwacze reflektorów, a takowych nie mam. Mam natomiast czujnik niskiego poziomu płynu do spryskiwania szyby w Colcie C52z 1990 - jest przełożony zbiornik z amerykańskiej wersji Dodge Colt sedan, okablowanie było a żarówkę wsadziłem.
JaGrab3 - 30-01-2008, 09:34
W carismie mam czujnik niskiego poziomu, w galu pewnie nie mam bo ostatnio zabrakło mi płynu i sie nie zaświeciło, a kontrolka jest, zaraz obok poziomu oleju...
Nie mam spryskiwaczy reflektorów...
tucci - 03-02-2008, 11:38
i ja tez takiej kontrolki nie mam, i w toyota corolla '99 tez nie wystepuje, dopiero w focus'ie '07 JEST
jacekb - 16-03-2009, 22:16
żaden chyba nie ma (a moja mazda 626 z 94r. miała .
Szkoda bo fajna sprawa (żadnego zaskoczenia na autostradzie).
pablo diablo - 16-03-2009, 23:50
moj galancik GLS 99rok ze spryskiwaczami wersja angielska poziom płynu wskazuje kontrolka mala rzecz a cieszy i sie przydaje. choc jak na początku mi mrugała to nie moglem zobaczyć od czego to jest balem sie ze od oleju ale gdy wypsikałem płynu więcej okazało sie ze niema co sie bać ....
Anonymous - 16-03-2009, 23:58
pablo diablo, u mnie tez jest gal 05/98 )
Marcino - 17-03-2009, 00:44
Zróbcie fote tego czujnika i podłączenia.. pewnie i u nas w cywilizowanej Europie da się to zrobić.
Matik608 - 17-03-2009, 13:20
ja zmienialem zbiorniczek od spryskiwaczy bo mialem pekniety, kupilem na allegro (nie wiedzialem ze jest od gala ze spryskiwaczami lamp)
no i mam dwie pompki, jedna normalna na szybe a druga na lampy (ta na lampy musialem zaslepic bo sie lalo z niej) no i jest ten czujnik da sie to jakos podlaczyc??
Marcino, ten czujnik wyglada tak
kostka do podlaczenia tego czujnika wyglada tak
dodam tylko ze jest to ta sama kostka od podlaczenia pomki od spryskiwania lamp wiec trzeba by ta wtyczke ominac i wykorzystac tylko kabelki od czujnika.
i mam jeszcze u mnie dwie zbedne kostki ktore wygladaja tak
nie sa to wtyczki od klaksona bo mam podlaczone dwa trabiki i oba dzialaja wiec musi to byc od czegos innego.
Jakies pomysly jak zrobic ta kontrolke?
tomusn - 17-03-2009, 13:55
w tym temacie są fotki mojego czujnika
[ Dodano: 17-03-2009, 14:11 ]
Matik608, powinieneś mieć okablowanie pod ten czujnik!
poszukaj kabli i spróbuj zwierac piny, i patrz czy pali się na desce
Owczar - 17-03-2009, 14:41
tomusn napisał/a: |
Matik608, powinieneś mieć okablowanie pod ten czujnik!
poszukaj kabli i spróbuj zwierac piny, i patrz czy pali się na desce |
Nie polecam tego typu sprawdzania...
Matik608 - 17-03-2009, 14:52
jak wyglada taka wtyczka od tego czujnika?
mozliwe ze to sa te dwie okragle wtyczki na fotce wyżej?
Owczar, no troche ryzykowne bo popale jakies bezpieczniki i moge miec problem...
zebym wiadzial chociaz czy sa w ogole poprowadzone kable od lampki z licznika.
tomusn - 17-03-2009, 15:01
Owczar napisał/a: | Nie polecam tego typu sprawdzania... | a co się może stać?
jak masz żarówkę, to zwarcie pinów ją zapali, jak nie masz żarówki, to jej nie zapali i też się nic nie stanie, bo będzie obwód nie zamknięty
nie zwierasz bezposrednio + i - tylko masz opór (żarówkę) a nawet jeśli - bezpiecznik 10A...
ja miałem żarówkę włożoną i ruszanie pływakiem czujnika powodowało zapalanie i gaśnięcie
a wtyczka była taka sama jak od pompki
Owczar - 17-03-2009, 15:15
No tak będzie jeśli to będą przewody od tej kontrolki, tylko nie wiadomo czy są. Jak zewrze coś co nie trzeba może spalić bezpiecznik w najlepszym przypadku. Poza tym pewnie nie ma nawet żaróweczki w liczniku. Ja bym proponował wyjąć w wolnej chwili licznik. Sprawdzić który pin w liczniku odpowiada za tą żarówkę i za pomocą multimetru sprawdzić czy te wiszące kableki są od tego. Jeśli nie to zawsze można poszukać gdzie biegną kabelki od zegarów i czy jest w ogóle coś wyprowadzone.
U mnie wiszą identyczne kabelki i też nie wiem od czego...
Matik608 - 17-03-2009, 15:23
przed chwila bylem w samochodzie, zwarlem te dwa kable co na zdjeciu drucikiem, troche wystraszony wlaczylem zaplon i chyba nic sie nie stalo, oczywiscie kotrolka od poziomu plynu nie zadzialala.
ciekawe od czego sa te przewody...
|
|
|