To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Galant - automat wskazania/diody/żarówki biegów na li

krzysztofpak75 - 06-05-2014, 17:42

Nie no to już wcześniej doczytałem ,że jest to skrzynia adaptacyjna , ale u mnie dzieje się tak rano ok 6 , po jeździe 20 min zaczyna pracować normalnie , i po pracy ok po 5-10 min jazdy zaczyna pracować jak trzeba.
Tak to wygląda jakby zaczynała pracować normalnie dopiero po konkretnym rozgrzaniu.

Chyba , że to jest normalne a ja jestem głupi ... :(

[ Dodano: 08-05-2014, 18:38 ]
Żadnych propozycji ??
Nie wiem co może być jedno co jeszcze zauważyłem to przy wrzucaniu biegu lekko szarpnie.

Proszę pomóżcie !!

JarAsNo1 - 12-05-2014, 19:17

Na zimnej skrzyni czy tiptronicu?
krzysztofpak75 - 12-05-2014, 19:25

Na zimnej skrzyni ...
Po chwili po rozgrzaniu silnika , jak wrzucę na N i spowrotem na D to już przerzuca biegi normalnie ...

JarAsNo1 - 12-05-2014, 21:27

To raczej niema sie co martwić jak delikatnie szarpie,dłużej ciągnie bieg,póki olej sie nie zrobi ciepły jest gestszy i ciężko wszędzie wchodzi,z silnikiem podobnie,troszkę głośniej chodzi kilka minut póki nie zagrzeje...
krzysztofpak75 - 13-05-2014, 06:01

Tyle ,że on ciągnie do 90 km/h i osiąga wtedy ok 3500 rpm. No nie wiem może się nie znam ale moim zdaniem to nie powinno tak być. A druga sprawa ,że przez to więcej mi pali.
Druga sprawa to szarpanie przy wrzucaniu "d" oraz "r" , przeczyściłem wszystkie tyczki przy skrzyni kontakt sprayem ale jakoś nie dało to żadnego efektu ... :(

Pozdrawaim

[ Dodano: 25-05-2014, 19:34 ]
Tak więc wymienilem wszystkie żarówki w zegarach , i żadnego efektu . Jak nie świeciły tak nie świecą pozycje skrzyni biegów.
Co jeszcze mogę sprawdzić ??

Pozdrawiam.

kruszyk - 25-12-2014, 16:04
Temat postu: Mrugajace Kontrolki
Witajcie mam taki problem. Jak odpale swojego Gala i przerzuce z P na D w automacie oczywiscie to zaczyna mi mrugac jeszcze N musze wtedy szybkim ruchem zgasic i odpalic na D oczywiscie i wtedy nie zawsze ale jest OK. Poprzedni wlasciciel mowil o jakims luznym kabelku lub od czujnika polozenia walu. Niewiem. Podpowiedzcie mi od czego to. Galant '97 2,5 V6. Juz raz napisalem taki temat i ktos mi odpisal podajac link ale tam nic na ten temat niebylo a temat usunieto. Jeszcze raz prosze o pomoc i z gory za nia dziekuje.
robertdg - 25-12-2014, 16:50

kruszyk, dodatkowo możesz skorzystac z opcji wymigania błedów http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3245
kruszyk - 25-12-2014, 17:39

No spoko dziekuje tylko ze ja jestem slaby w robieniu takich polaczen , a niechcial bym czegos spalic. Licze na to ze ktos mial tez taki problem i jeszcze cos napisze ciekawego co moglo by pomoc.