Nasze Miśki - Żarłacz Srebrny
MATTNATTS - 23-01-2012, 18:00
Byłem dzisiaj u lakiernika z tym wgnieceniem na klapie.Wróciłem mało ucieszony...Byłem u jednego z lepszych w Opolu,po oględzinach stwierdził że nie da się tego wyklepać bo jest to na załamaniu i brak dojścia.Tak więc proponuje szpachle i lakierowanie całego elementu.Totalnie nie znam się na blacharce ,czy faktycznie to najlepsze wyjście?
Przez taką pierdołę?Chcę zasięgnąć waszej opinie bo kolesiowi ewidentnie najlepiej jest polakierować ,zaszpachlować i skasować 4stówy.Muszę załatwić to w tym tygodniu bo chciałbym w końcu zamontować spojler
sveno - 23-01-2012, 19:11
MATTNATTS napisał/a: | .Byłem u jednego z lepszych w Opolu,po oględzinach stwierdził że nie da się tego wyklepać | to jak to jest jeden z lepszych to fajnych macie blacharzy a odkręcił chociaż obicie wewnętrzne klapy i zobaczył jak to od środka wygląda? Czy zwyczajnie mu się nie chciało?
MATTNATTS napisał/a: | Chcę zasięgnąć waszej opinie bo kolesiowi ewidentnie najlepiej jest polakierować ,zaszpachlować i skasować 4stówy | wygląda to jakby chciał Cie naciągnąć na te 4 stówy, bo weźmie klapę do roboty, wyklepie ją od środka, a potem powie, że zaszpachlował i pomalował, a do tego tak mu idealnie wyszło, że kolor się nawet nie różni szukaj innego blacharza, albo spróbuj sam małym gumowym młotkiem popukać od środka, większej szkody nie narobisz, więc nic nie tracisz
danino88 - 24-01-2012, 09:55
myślę że można by to lekko wyprostować
MATTNATTS - 24-01-2012, 20:06
Pilnie potrzebuję instrukcji/manuala do ściągania boczków i klamek.Jest gdzieś na forum może jakaś dokumentacja zdjęciowa lub coś tędy?Nie chcę urwać żadnych uchwytów przy zdejmowaniu boczków.Dziś próbowałem ściągnąć ale po odkręceniu śrubek nie mogłem ich ściągnąć.Pomoże ktoś?
dawidoski13 - 24-01-2012, 20:43
Tutaj jest co nieco.....
http://forum.mitsumaniaki...0e3ef339f2a4a31
Cezar - 24-01-2012, 20:43
MATTNATTS, polecam service manual str 42-33
dawidoski13 - 24-01-2012, 20:46
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=25148
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=22812
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=54592
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=28939
MATTNATTS - 28-01-2012, 18:30
Aktualizacja
Przebieg Galanta:160555km
Na początku:Dawidoski13 i Cezar dzięki za pomoc.
24.01.2012 komuś się nie spodobał mój Rekin(albo spodobał i to za bardzo) i otrzymał od nieznanego sprawcy rysę od przedniego lewego nadkola ,poprzez przednie i tylne drzwi do tylnego nadkola.Zauważył to mój kumpel około 18 gdy wsiadał.Jak to zobaczyłem to w ciągu sekundy zbladłem a następnie się zagotowałem
Poniżej mała dokumentacja zdjęciowa:
W poniedziałek Gal jedzie do lakiernika na robienie klapy i przy okazji może coś da się zrobić z rysą
27.01.2012 wrzuciłem taki mały drobiazg:
Jeżeli znajdzie się czas to jeszcze dojdą klamki,spojler i dach w carbonie
fj_mike - 28-01-2012, 18:38
MATTNATTS, współczuje. Mojemu jakaś anonimowy idiota zrobił rysę na masce
KaWu - 28-01-2012, 21:44
MATTNATTS napisał/a: | Poniżej mała dokumentacja zdjęciowa |
Witaj w klubie miałem podobnie w ub. roku. Nie rozumiem takich pajacy ...
mkm - 28-01-2012, 22:49
MATTNATTS, lakiernik powinien dać radę ją spolerować.
Tomek - 28-01-2012, 22:52
fj_mike napisał/a: | Mojemu jakaś anonimowy idiota zrobił rysę na masce |
mojemu kumplowi tak zrobił jeden gość
w kilka chwil gość porysował ponad 40 aut (na masce wydziargał litery X albo V)
gościa na końcu złapał patrol policji, gość pijany
na końcu całej sprawy wszyło, że gość jest świrem (w skrócie) i tyle można mu zrobić, oficjalnie nie ma żadnego majątku, z którego można by pokryć szkody
i tyle, wszyscy pomalowali sobie maski za swoje złotówki
MATTNATTS - 28-01-2012, 23:16
Tomek84 zdaje sobie sprawę że taka sytuacja jest możliwa,smutny scenariusz dla właścicieli...Ale gdyby tak dorwać takiego śmiecia i poprzestawiać mu tryby to na bank by ulżyło
Najgorsze że w większości przypadków sprawca pozostaje bezkarny i anonimowy.
A właściciel wychuchanego auta boryka się ze szkodami
W tamtym roku,jakoś na wiosnę ktoś ukradł mi wycieraczki w Golfie.To jeszcze jestem w stanie zdzierżyć, ale zdejmując ją puścił ramię od wycieraczki tak mocno że wyskoczył spory pajączek.Trochę jeżdziłem z nim bo był od strony kierowcy.Finał taki że Pan władza zatrzymał mnie do kontroli,zabrał dowód i dał mandacik.Nowe wycieraczki,nowa szyba,zaświadczenie ze stacji diagnostycznej że szyba wymieniona i mandacik.W sumie około 500zł. strat i masa nerwów przez jakiegoś debila
Cytat: | lakiernik powinien dać radę ją spolerować. |
MKM mam nadzieje że lakiernik coś tam zdziała.
MATTNATTS - 03-02-2012, 22:40
Aktualizacja
Przebieg Galanta:160577
Żarłacz 31.01 pojechał do blacharza, już jest do odbioru.W między czasie dostał taki gadżet:
Dolot z Vr-4/Legnum w bonusie dostałem przepływomierz.Ciekaw jestem czy działa
Teraz jeszcze kolektor i będę się rozglądał z kimś solidnym od wydechu
Bardzo chciałbym podziękować Swinks'owi , dzięki niemu mam dolot.Także Tomku Wielkie Dzięki
Jak tylko zamontuje zdam relacje
danino88 - 05-02-2012, 13:33
poczekaj z wydechem bo po zmianie na 6A13TT będziesz musiał robić i tak cały wylot
Rysy nie są duże więc i jeśli nie są głębokie to lakiernik powinien dać radę
A kto Ci robi carbon na dachu? W ogóle co M-M na taki pomysł?
|
|
|