To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Żarłacz Srebrny

MATTNATTS - 23-01-2012, 18:00

Byłem dzisiaj u lakiernika z tym wgnieceniem na klapie.Wróciłem mało ucieszony...Byłem u jednego z lepszych w Opolu,po oględzinach stwierdził że nie da się tego wyklepać bo jest to na załamaniu i brak dojścia.Tak więc proponuje szpachle i lakierowanie całego elementu.Totalnie nie znam się na blacharce ,czy faktycznie to najlepsze wyjście?
Przez taką pierdołę?Chcę zasięgnąć waszej opinie bo kolesiowi ewidentnie najlepiej jest polakierować ,zaszpachlować i skasować 4stówy.Muszę załatwić to w tym tygodniu bo chciałbym w końcu zamontować spojler :twisted:

sveno - 23-01-2012, 19:11

MATTNATTS napisał/a:
.Byłem u jednego z lepszych w Opolu,po oględzinach stwierdził że nie da się tego wyklepać
to jak to jest jeden z lepszych to fajnych macie blacharzy :) a odkręcił chociaż obicie wewnętrzne klapy i zobaczył jak to od środka wygląda? Czy zwyczajnie mu się nie chciało?
MATTNATTS napisał/a:
Chcę zasięgnąć waszej opinie bo kolesiowi ewidentnie najlepiej jest polakierować ,zaszpachlować i skasować 4stówy
wygląda to jakby chciał Cie naciągnąć na te 4 stówy, bo weźmie klapę do roboty, wyklepie ją od środka, a potem powie, że zaszpachlował i pomalował, a do tego tak mu idealnie wyszło, że kolor się nawet nie różni :) szukaj innego blacharza, albo spróbuj sam małym gumowym młotkiem popukać od środka, większej szkody nie narobisz, więc nic nie tracisz :)
danino88 - 24-01-2012, 09:55

myślę że można by to lekko wyprostować :)
MATTNATTS - 24-01-2012, 20:06

Pilnie potrzebuję instrukcji/manuala do ściągania boczków i klamek.Jest gdzieś na forum może jakaś dokumentacja zdjęciowa lub coś tędy?Nie chcę urwać żadnych uchwytów przy zdejmowaniu boczków.Dziś próbowałem ściągnąć ale po odkręceniu śrubek nie mogłem ich ściągnąć.Pomoże ktoś? :?:
dawidoski13 - 24-01-2012, 20:43

Tutaj jest co nieco.....

http://forum.mitsumaniaki...0e3ef339f2a4a31

Cezar - 24-01-2012, 20:43

MATTNATTS, polecam service manual str 42-33 :wink:
dawidoski13 - 24-01-2012, 20:46

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=25148
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=22812
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=54592
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=28939

MATTNATTS - 28-01-2012, 18:30

Aktualizacja
Przebieg Galanta:160555km
Na początku:Dawidoski13 i Cezar dzięki za pomoc.
24.01.2012 komuś się nie spodobał mój Rekin(albo spodobał i to za bardzo) i otrzymał od nieznanego sprawcy rysę od przedniego lewego nadkola ,poprzez przednie i tylne drzwi do tylnego nadkola.Zauważył to mój kumpel około 18 gdy wsiadał.Jak to zobaczyłem to w ciągu sekundy zbladłem a następnie się zagotowałem :evil:
Poniżej mała dokumentacja zdjęciowa:

W poniedziałek Gal jedzie do lakiernika na robienie klapy i przy okazji może coś da się zrobić z rysą :?

27.01.2012 wrzuciłem taki mały drobiazg:

Jeżeli znajdzie się czas to jeszcze dojdą klamki,spojler i dach w carbonie :twisted:

fj_mike - 28-01-2012, 18:38

MATTNATTS, współczuje. Mojemu jakaś anonimowy idiota zrobił rysę na masce :evil:
KaWu - 28-01-2012, 21:44

MATTNATTS napisał/a:
Poniżej mała dokumentacja zdjęciowa

Witaj w klubie miałem podobnie w ub. roku. Nie rozumiem takich pajacy ...

mkm - 28-01-2012, 22:49

MATTNATTS, lakiernik powinien dać radę ją spolerować.
Tomek - 28-01-2012, 22:52

fj_mike napisał/a:
Mojemu jakaś anonimowy idiota zrobił rysę na masce :evil:

mojemu kumplowi tak zrobił jeden gość
w kilka chwil gość porysował ponad 40 aut (na masce wydziargał litery X albo V)
gościa na końcu złapał patrol policji, gość pijany
na końcu całej sprawy wszyło, że gość jest świrem (w skrócie) i tyle można mu zrobić, oficjalnie nie ma żadnego majątku, z którego można by pokryć szkody
i tyle, wszyscy pomalowali sobie maski za swoje złotówki

MATTNATTS - 28-01-2012, 23:16

Tomek84 zdaje sobie sprawę że taka sytuacja jest możliwa,smutny scenariusz dla właścicieli...Ale gdyby tak dorwać takiego śmiecia i poprzestawiać mu tryby to na bank by ulżyło :evil:
Najgorsze że w większości przypadków sprawca pozostaje bezkarny i anonimowy.
A właściciel wychuchanego auta boryka się ze szkodami :evil:
W tamtym roku,jakoś na wiosnę ktoś ukradł mi wycieraczki w Golfie.To jeszcze jestem w stanie zdzierżyć, ale zdejmując ją puścił ramię od wycieraczki tak mocno że wyskoczył spory pajączek.Trochę jeżdziłem z nim bo był od strony kierowcy.Finał taki że Pan władza zatrzymał mnie do kontroli,zabrał dowód i dał mandacik.Nowe wycieraczki,nowa szyba,zaświadczenie ze stacji diagnostycznej że szyba wymieniona i mandacik.W sumie około 500zł. strat i masa nerwów przez jakiegoś debila :evil:

Cytat:
lakiernik powinien dać radę ją spolerować.

MKM mam nadzieje że lakiernik coś tam zdziała.

MATTNATTS - 03-02-2012, 22:40

Aktualizacja
Przebieg Galanta:160577
Żarłacz 31.01 pojechał do blacharza, już jest do odbioru.W między czasie dostał taki gadżet:

Dolot z Vr-4/Legnum :twisted: w bonusie dostałem przepływomierz.Ciekaw jestem czy działa :mrgreen:
Teraz jeszcze kolektor i będę się rozglądał z kimś solidnym od wydechu :twisted:
Bardzo chciałbym podziękować Swinks'owi , dzięki niemu mam dolot.Także Tomku Wielkie Dzięki :notworthy:
Jak tylko zamontuje zdam relacje :D

danino88 - 05-02-2012, 13:33

poczekaj z wydechem bo po zmianie na 6A13TT będziesz musiał robić i tak cały wylot :)
Rysy nie są duże więc i jeśli nie są głębokie to lakiernik powinien dać radę :)

A kto Ci robi carbon na dachu? W ogóle co M-M na taki pomysł? 8)