[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - System audio w lancerach
lurek - 16-12-2016, 08:40
UP też jestem posiadaczem starego radia bez usb, zastanawiałem się jeszcze nad radyjkiem z nowszej wersji, tym dotykowym ale ogólnie zależy mi tylko aby pojawiło się usb i nowszy BT ;P
Czy jest gdzieś na sieci spis kodów radyjek (8701A617 itp.), z zaznaczeniem w co są wyposażone (usb, BT, zmieniarka, do jakiego rocznika pasuje bez przeróbek itp.)?
grzesiopol - 16-12-2016, 12:56
promatti napisał/a: | po raz kolejny przepraszam ale forum jest tak bogate ze ciezko znalezc informacje w takiej ogromnej bazie. | w chwili wolnej siądę i spróbuję zrobić cos na wzór tego http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=18860 czyli FAQ.
Co do pytania to wyżej tokyo napisał, że jak trzeba to się da zrobić kwestia pieniażków ale i tak pewnie taniej niż zakup MMCS za 1500zł. (za taka kwotę ostatnio widziałem na allegro ale tak to nawet po 2 tyś chodzą)
lurek napisał/a: | Czy jest gdzieś na sieci spis kodów radyjek | o ile proste jest to w przypadku MMCS bo widać to po oznakowaniu poniżej joystika w prawym dolnym rogu (są to MMCS oznaczone E-4, E-5, E-6) o tyle przy zwykłych radiach trzeba poszukać, jeżeli masz numer np 8701A617 to wpisanie w wyszukiwarkę powinno pomóc, może wyskoczy czy to jest z obsługą czy nie. Ewentualnie można sprawdzić w programie Mitsubishi ASA ale nie pamietam czy jest tam dokładnie opisane. W domu sprawdzę czy bedzie wpisane. Jak juże wyżej napisałem postaramy się w jednym miejscu umieścić takie informacje co by zostało dla potomnych.
lurek - 16-12-2016, 14:47
gdyby dr Google pokazywało sensowne wyniki to nie zawracałbym głowy niestety zazwyczaj nic nie można znaleźć poza informacją że takie istnieje i jest mitsubishi
przydałby się taki spis tym bardziej dla porównania modeli. Na aledrogo jest ostatnio wysyp radyjek nowszych z guzikami jak i dotykowych. Z tego co widzę to te nowe niedotykowe mają po 1 CD (widać jak jest zdjęcie całej obudowy a nie tylko panelu) a jak z innymi?
marcink - 18-12-2016, 13:10
lurek napisał/a: | Z tego co widzę to te nowe niedotykowe mają po 1 CD (widać jak jest zdjęcie całej obudowy a nie tylko panelu) a jak z innymi? |
Dotykowe z jedną gałką też nie ma zmieniarki płyt CD, jeśli o to pytasz.
lurek - 19-12-2016, 10:38
między innymi o to chodzi, są nowe radia ze zmieniarką? Z jednej strony niby fajnie, nowe radio usb i lepsze BT ale ja dużo muzyki słucham i zmieniarka jest dla mnie na plus.
tyku - 19-12-2016, 11:54
lurek, Jak dużo muzyki słuchasz to nie ma nic lepszego od USB.
lurek - 19-12-2016, 12:22
no niby tak ale nie chciałbym pozbywać się zmieniarki (brzmienie oryginału empetrujka nie zastąpi).
a tak z innej beczki, jakiego programu i jakiego standardu używacie do wypalania CD z mp3? Ostatnio mam problem, wypalam np. 4 katalogi z muzyką a w odtwarzaczu czytam mi je jako folder np. 2, 4, 5,6 i 8,10,12,14 (dubel). na kompie normalnie są tylko 4 katalogi, w domowym audio również 4. Używam Burrna
grzesiopol - 19-12-2016, 14:28
Darmowy ImgBurn. Zerknij do tematu http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96458 i poczytaj mój poradnik do mmcsa
cypo - 26-12-2016, 14:08
Mam pytanko odnośnie BT audio w MMCS.
Widziałem ostatnio w jakimś zwykłym radiu (chyba jakiś Kenwood) fajną opcję - można sparować telefon przez BT, i sterować aplikacjami muzycznymi z poziomu radia - przełączać utwory, zatrzymywać, etc. (działa na pewno ze spotify, ale ponoć z YT też powinno). Czyli parujemy telefon i utwory przełączamy już z poziomu radia. Czy jest to też możliwe w MMCS ?
Dooomino - 12-02-2017, 11:22
Czytam temat i koniec końców nadal nie wiem co mam zakupic i są ile będzie mnie to kosztowało dołożenie Bluetooth o USb
tokyo - 20-02-2017, 21:52
Cypo - jezeli jest radio z obsluga usb/bt to to dziala
Dooomino jaki rok lancera?
Azael1975 - 21-02-2017, 00:00
tyku napisał/a: | lurek, Jak dużo muzyki słuchasz to nie ma nic lepszego od USB. |
Nie ma niczego lepszego od USB z obsługą FLACa
grzesiopol - 22-02-2017, 00:01
Nie zgłębiłem jeszcze tamatu do końca ale rozwiązaniem dla muzy z Bluetooth i USB może być zainstalowanie panela pod AUXa. Namierzyłem coś takiego na aliexpresie
https://www.aliexpress.co...cee556dac&tpp=1
Trzeba by było tylko zobaczyć jak tam konfiguaracje kabli do auxa zrobić i po kłopocie. Cena oszałamiająca bo koło 50 zł. Można też znaleźć coś podobnego i ładniej wyglądającego. Do tego filtr przeciwzakłóceniowy i małym kosztem mamy centrum multimedialne.
Azael1975 - 22-02-2017, 20:25
Bedzie to pewnie na najtańszej podróbie PCM-a
Proszę pisać, odpowiadać kulturalnie
grzesiopol - 22-02-2017, 22:42
Lepszych pomysłów tutaj nie widziałem
|
|
|