[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Centralny zamek
Sadeek - 12-12-2009, 14:39
Drozszy a wyglad gorszy Najprzyjemniejsza opcja dla oka to 1 i dla kieszeni tez Tylko wtedy musze zmieniac tez silowniki? da sie podpiac pod to co mam teraz? W jaki sposob sie to robi? tak zeby nie psuc nic w oryginalnym okablowaniu. A inaczej da sie sprawdzic czy mam sterownik na pilota? Pod bezpiecznikami ktos zrobil wlasnej konstrukcji "cos" wisi jakas dioda czerwona albo czujnik, jak moge sprawdzic czy to jest od centralnego?
robertdg - 12-12-2009, 14:51
Jezeli masz oryginalne silowniki centralnego to nie musisz ich usuwac, cala kwestia podpiecia polega tylko na wpieciu sie do oryginalnej centralki zamka, albo pod przekazniki od niej, wszystko znajduje sie pod konsola dolna strony kierowcy, tam gdzie sa bezpieczniki, a instrukcje podpiecia dostaniesz z alarmem ktory zakupisz
Sadeek - 12-12-2009, 14:55
Ahaa... Auto mam wsumie rozebrane, obok bezpiecznikow to ktos niezle kabinowal i syf w kablach jest. Mozliwe ze to wlasnie jest sterownik od centralnego, kazdym pilotem moge spróbować zaprogramowac go?
robertdg - 12-12-2009, 15:00
Sadeek napisał/a: | kazdym pilotem moge spróbować zaprogramowac go? | niestety chyba nie, musialby byc pilot zalecany do tego alarmu, chodzi o kanaly na ktorych ma sie polaczyc jak sie nie myle, nic wiecej w tym temacie Ci nie powiem, bo zabardzo nie znam sie na alarmach.
wilk88 - 13-12-2009, 14:35
robertdg napisał/a: | podejrzewam ze zdekodował Ci się alarm, patrząc na pilota nie wygląda on na oryginalny, albo się myle, ale miałem oryginał i wyglądał całkiem inaczej, dobrze byłoby jakbyś wiedział jaki to typ alarmu. |
Ok w takim razie, gdzie mogę znaleźć jaki to alarm i ewentualnie jak go zakodować na nowo?
robertdg - 13-12-2009, 14:43
wilk88, polecane tematy:
A
B
C
bartezr - 03-01-2010, 23:06
czytalem kilka tematow o centralnym i alarmie. niestety moj problem jest troche inny i do tego dziwny. niedawno zakupilem galanta '99 sedan. posiadam do niego dwa kluczyki i dwa piloty (prosta budowa, jeden przycisk zamyka/otwiera drzwi i zalacza przy tym alarm). dodam ze ten pilot jest oryginalny mitsubishi. a wiec moj problem jest taki: gdy go sprowadzilem byly problemy z zalaczaniem alarmu i zamykaniem go (w obu pilotach to samo). Zakupilem nowe baterie i je wymienilem. jakis czas bylo spoko do czasu gdy znowy przestaly mi te piloty dzialac. jednak jednego wieczoru udalo mi sie zamknac gala pilotem i bylem zadowolony. niestety gdy rano chcialem go otworzyc zarowno jednym jak i drugim pilotem nie udalo mi sie. piloty przestaly dzialac... w dodatku okazalo sie ze ten alarm to jakas lipa, otworzylem drzwi kluczykiem i sie nie wlaczyl, dopiero gdy otwieralem drzwi na chwile wlaczaly sie swiatla awaryjne... nic poza tym. czy ktos wie co moze byc tego przyczyna i jak moge to naprawic??? prosze o pomoc
Michal144 - 04-01-2010, 12:28
bartezr jaka pewnosc ze pilot jest oryginalny, a nie dokladany ?
"w dodatku okazalo sie ze ten alarm to jakas lipa" alarmy przewaznie dzialaja po otwarciu dzwi , a nie samego zamka w dzwiach. Co do Twojego problemu wydaje mi sie ze nie jest to wina pilota, a samej centralki.
Owczar - 04-01-2010, 14:07
Michal144 napisał/a: | "w dodatku okazalo sie ze ten alarm to jakas lipa" alarmy przewaznie dzialaja po otwarciu dzwi , a nie samego zamka w dzwiach |
Dokładnie...
Michal144 napisał/a: | Co do Twojego problemu wydaje mi sie ze nie jest to wina pilota, a samej centralki. |
Też bym obstawiał problem z centralką jeśli oba piloty nie działają. Musisz się zorientować jaki masz alarm i poszukać instrukcji od niego... choć wątpie aby to było rozprogramowanie itp. Niestety to tylko elektronika, która często działa w trudnych warunkach. Zaśniedzieje łącze, przekaźnik i kaplica. Dlatego nie warto oszczędzać na alarmie czy sterowniku centralnego.
bartezr - 05-01-2010, 09:37
dzieki za wskazowki... ten alarm juz byl jak sprowadzilem auto ale niedlugo pojade do znajomego elektryka i zobaczy co i jak....
Postremus - 05-01-2010, 19:29
bartezr, Włącz aparat w swoim telefonie i wciskaj w jego stronę guzik od otwierania i itp. Jeśli będziesz widział laser tzn, że pilot jest ok.
2 sprawa zobacz dokładnie czujnik "odbioru" sygnału oraz zobacz czy Ci łączy płytka w kluczyku.
bartezr - 05-01-2010, 19:58
sprawa wyglada nastepujaca... cos jest nie tak z cetralka i padl wybor na nowy alarm przynajmniej dziewczyna bedzie sie cieszyc z nowego ladnego pilota a nie ceglastego kawalka plastkiu
Lysy - 06-01-2010, 15:47
Witam serdecznie, rowniez mam problem z centralnym zamkiem.Szukalem podobnego przypadku do mojego ale nie znalazlem wiec kieruje sie do was z prosba o wskazowki drodzy koledzy. Wiec sytuacja wyglada tak;gdy zamykam auto z pilota zamykaja sie wszystkie drzwi procz drzwi od strony kierowcy, musze je zamknac z kluczyka:(. wszystko dziala swieci jak nalezy, bezpieczniki sa cale. posiadam jednego pilota i jeden kluczyk. i co to moze byc??pozdrawiam.
robertdg - 06-01-2010, 15:51
Lysy, albo brak sygnału sterujacego do centralki drzwi kierowcy, albo uszkodzona centralka drzwi kierowcy
Lysy - 06-01-2010, 16:12
czyli co moge w tym kierunku zrobic? jezeli jest taka mozliwosc zrobienia samemu. z gory dziekuje!
|
|
|