Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS 1.3] [ELEKTRONIKA] Kluczyk, immobiliser, odpalanie
Autor Wiadomość
Eizo 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1,3 16V
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-05-2010, 13:01   [MSS 1.3] [ELEKTRONIKA] Kluczyk, immobiliser, odpalanie

Witam ponownie. Mam taki problem. Jeden z kluczyków rozleciał się. Tzn ta gumowana część uchwytu . Po przekręceniu go w stacyjce samochód odpala na 2-3 sekundy i gaśnie. Czy to oznacza uszkodzenie immo w kluczyku? Na drugim odpala bez problemu. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez cns80 21-05-2010, 10:36, w całości zmieniany 1 raz  

halbog 
Mitsumaniak
Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Wysłany: 09-05-2010, 23:20   

Eizo, czytałem na forum wątek dotyczący rozwiercenia tej gumowanego uchwytu kluczyka i uszkodzenia w ten sposób immobilizera. Myślę, że z dużym prawdopodobieństwem i Ciebie to spotkało :roll: .
Pozdrawiam
Bogdan

zet-em 
Forumowicz
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Space Star 1.3 GLX
Wysłany: 24-01-2012, 13:29   

Zielony jestem w temacie, więc mam pytanie do bardziej doświadczonych.
Mam jeden kluczyk który otwiera mi tylko jedne drzwi (od kierowcy) a podobno powinien działać na wszystkie zamki?
Mam zamiar dorobić zapasowy, bo co będzie, gdy i tych nie otworzy?
Stacyjka działa bez zarzutu, w czym tkwi problem, że nie mogę tym kluczem otworzyć prawych drzwi i bagażnika?
SS 1.3, ROCZNIK 1999 z immo w obudowie kluczyka.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 24-01-2012, 15:53   

Jak naprawiałem stacyjkę to magik od zamków powiedział mi, że zamki, które otwiera się za pomocą pilota (centralny zamek) po prostu psują się przez nie używanie.
U Ciebie zet-em może była wymieniana wkładka stacyjki lub drzwi i coby nie nosić dwóch kluczyków poprzednik zmienił tylko wkładkę w stacyjce i drzwiach kierowcy.

draco09 
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance 99' 2,5 V6
Wysłany: 28-01-2012, 15:21   

Pytanie z innej beczki. Dzisiaj jest sobota i dzwonienie po zakładach dorabiających klucze nic nie dało.

Może dowiadywał się ktoś z Was czy jest możliwość dorobienia kluczyka do Galanta, który działałby na zasadzie scyzoryka i miał w sobie od razu funkcję pilota zdalnego?

Kupiłem auto tylko z jednym kluczykiem, dmuchając na zimne wypadałoby zabezpieczyć się zapasowym - przy tej okazji pomyślałem, że fajnie byłby mieć wszytko w jednym a do tego z składanym grotem ;-)

macos 
Forumowicz

Auto: Space Star 1,3
Wysłany: 29-01-2012, 20:05   

Dobre opinie słyszałem o w/w zakładzie w Legnicy - www.dorabianiekluczy.legnica.pl ,chyba to najbliżej od Ciebie.
Pozdr.

draco09 
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance 99' 2,5 V6
Wysłany: 30-01-2012, 08:27   

macos napisał/a:
Dobre opinie słyszałem o w/w zakładzie w Legnicy - www.dorabianiekluczy.legnica.pl ,chyba to najbliżej od Ciebie.
Pozdr.

Zgadza się ;-) Mam blisko, popytam.

Cytat:
Może dowiadywał się ktoś z Was czy jest możliwość dorobienia kluczyka do Galanta, który działałby na zasadzie scyzoryka i miał w sobie od razu funkcję pilota zdalnego?

A w tej kwestii ma ktoś z Was jakieś doświadczenie :-) ?

Mehu 
Forumowicz

Auto: Colt CZ3 Automat Benzyna 2006
Wysłany: 07-02-2012, 11:34   

Ja zgubiem kluczyki, inny mi sie rozwalil totalnie że zostala sama czesc metalowa, tak wiec juz nie mam pilota i to bede chcial jakos odzyskac (jakies sugestie porady ile to kosztuje ??) a kluczyk w efekcie kupilem normalny i dorobilem 2 za 60pln, oczywiscie bez trnspondera. Transponder ze mialem tylko jeden to wyciagnalem i przykleilem silikonem w okolicach stacyjki, troche piracki sposob ale tani. Za dorobienie kluczyka z kodowaniem chcieli kilkaset zlotych i to tylko w serwisie bo ten rodzaj kluczyka podobno nie mozna dorobic w zwyklym punkcie. pozdrawiam

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 07-02-2012, 12:04   

Ja dorabiałem w Lublinie za 210zł z transponderem. Gość mi powiedział, że jeśli nie będzie mógł skopiować transpondera, to może mi sprzedać za około 50zł sam transponder który w ASO zakodują za 100zł. Ale jednak mógł skopiować i wszystko działa jak należy.

sqza 
Mitsumaniak
SpaceRowicz

Auto: MSS 1,3B GLX 99r
Wysłany: 07-02-2012, 13:55   

Ja też mam problem z kluczykiem - aktualnie mam jeden z transponderem, jeden sam grot.
Pytałem w kilku punktach w Rzeszowie - koszty masakryczne około 250 - 300 zł SZOK!

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-02-2012, 14:32   

Spróbuj dowiedzieć się ile u ciebie kosztuje czysty transponder i jaki jest koszt jego zaprogramowania w ASO jak pisałem wyżej. Dorobienie zwykłego klucza z miejscem na transponder nie powinno przekroczyć 60zł.
A co się stało z transponderem z klucza z którego został ci tylko grot?

Mehu 
Forumowicz

Auto: Colt CZ3 Automat Benzyna 2006
Wysłany: 07-02-2012, 14:56   

No tak główny koszt to ten transponder jak się go nie ma i trzeba kodować nowe. A jakies sugestie żeby dorobić zgubione piloty bo nie mam żadnego już.

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-02-2012, 16:58   

Kupić uniwersalny sterownik z nowymi pilotami i podłączyć. Taki sterownik kupisz za około 50-100zł.

Odpowiedz do tematu