Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
25-12-2006, 13:47
Podgrzewne lusterka - warte zachodu?
Autor Wiadomość
kelt_69
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2006, 19:37   Podgrzewne lusterka - warte zachodu?

Witam
Mam takie pytanie, czy warto zamontować sobie wkłady podgrzewające do lusterek?
Na allegro znalazłem kilka takich rozwiązań, jednak nie wim czy przypadkiem nie pękną lusterka zimą jak zacznie się je rozgrzewać.
Czy ktoś stosował już takie pomysły?
allegro1

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-12-2006, 19:54   

Ja mam fabrycznie podgrzewane lusterka sprzężone z grzaniem tylnej szyby - fabrycznie grzanie wyłącza się automatycznie po 20 minutach samoczynnie więc jak masz wyprowadzone fabrycznie kabelki od grzania do lusterek a nie masz ich podgrzewanych to gdy podepniesz pod to te maty grzewcze i podkleisz lusterka to będzie jak fabrycznie...

raddex 
m3m&mitsumaniak

Auto: Lancer GT, 2016 r., 2,4 Pb
Wysłany: 15-12-2006, 23:09   

Ja również mam fabryczne lusterka, ale u matki w Toyocie zrobiłem indywidualnie. Kupiłem na Allegro maty grzewcze (trochę inne-czarne), do tego 2 kabelki podłaczone do przycisku podgrzewania tylnej szyby, zamontowałem i działa bez problemów (oczywiście jak jest włączone podgrzewanie tylnej szyby). Napewno warto sobie coś takiego sprawić. Przydaje się zimą i jak pada deszcz.

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2006, 23:16   

Ja w swoim Galancie tez mam fabrycznie zamontowane pogrzewanie luterek - super rzecz szczegolnie rano jak jest mroz i wsiadam do auta ... wlacze na chwilke i lusterka sa odmrozone .
Nie wiem jak sprawuja sie te maty grzewcze z allegro ale fabryczne sa rewelacyjne .

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 16-12-2006, 01:59   

hmmm a ja odesle do funkcji szukaj z gornego menu forum, dowiesz sie tam wszystkiego lacznie z tym po czym poznac ze mozesz podlaczyc podgrzewanie lusterek bez problemu, a nawet jak zalozyc maty grzewcze :mrgreen:

PS.
a masz pewnosc ze juz teraz nie masz podgrzewanych ?? :shock: :D
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2006, 05:54   

Podgrzewanie jest w sumie niepotrzebne przez większość część roku - docenia się je dopiero teraz kiedy wsiadasz rano do auta przy temp. poniżej zera. Dla mnie jest to już standard i nie wyobrażam sobie auta bez tego "bajeru", ale do dobrego bardzo szybko się człowiek przyzwyczaja...

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 17-12-2006, 14:47   

mam porownanie, bo Colt nie ma a Galant ma fabryczne podgrzewanie lusterek i przy ataku zimy w listopadzie mialem problem, bo jechalem Coltem, prawe lusterko zawalone szronem, chcialem odmrozic 'z przyciska' a tu... d..a - ciezko sie zmienia pasy bez tego (szczegolnie w duzych miastach)
jak dla mnie - bardzo dobra rzecz

DiPi
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2006, 15:07   

witam , założylem a dokładnie bartek :) założyl mi w colcie maty grzewcze z allegro zakupione !!! mam je około miesiaca i żadnego problemu z nimi nie widze :) super sprawa , tak jak chłopaki piszą :) . Podłączone mam pod przycisk ogrzewania tylnej szyby i z tym też nie ma problemu :) POLECAM !!

Alek
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2006, 15:13   

Też przyłączę się do tych peanów. W Carismie nie przeszkadzały mi szybki na korbkę, ani też brak elektrycznej regulacji ustawienia lusterek, ale brak ich podgrzewania owszem, i to bardzo. Jakoś jednak szybciej dojrzałem do sprzedaży autka, niż do założenia mat grzejących :oops:

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 18-12-2006, 00:19   

Etam Cari to pierwsze auto z podgrzewanymi lusterkami. Szczerze mowiac bez tego tak samo sie jezdzi i jak lusterko ktos ukradnie to tansze jest bez ogrzewania. Wg. mnie jesli ktos ma w okazyjnej cenie to brac jesli nie to nie warto zachodu..

Sebancisz
[Usunięty]

Wysłany: 22-12-2006, 00:06   

Ja za to wywalam kasę co miesiąc na garaż, jeden plus - nic nie srobię.

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 24-12-2006, 11:48   

Ale np. pod sklepem jak zostawisz samochód przy (np. jak ubiegłej zimy) -20 stopniach to już się taki bajer przyda.Według mnie to powinien być odzielny guzik do tych lusterek,bo czasem szyba jest czysta i tylko lustreka się ogrzewa i jest niepotrzebnie energia marnowana.

Sebancisz
[Usunięty]

Wysłany: 24-12-2006, 14:17   

Co racja to racja.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 24-12-2006, 15:28   

Cytat:
jest niepotrzebnie energia marnowana.

porownujac - zaparowane lusterka i szyba tylna - wlaczam ogrzewanie, mija 20-30sek lusterka odparowane, a na szybie z tylu nawet nie widac zeby cos sie ruszylo od ogrzewania - wiec raczej jeden guzik styka :)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 24-12-2006, 16:16   

Co racja to racja ale zawsze gdzieś ten prąd ucieka:P

Odpowiedz do tematu