9. MitsuManiaki Dzieciom - Zbiórka nakrętek do butelek! |
Autor |
Wiadomość |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-03-2012, 18:42 9. MitsuManiaki Dzieciom - Zbiórka nakrętek do butelek!
|
|
|
Pomóżmy zebrać odpowiednią ilość nakrętek do butelek na zakup wózka dla 11 letniej Roksanki!
Drodzy Przyjaciele zwracamy się z prośbą o pomoc dla naszej Podopiecznej Roksany Cisek. Chcemy pomóc jej rodzicom w zakupie wózka, potrzebnego do wożenia dziewczynki po domu lub na spacer. Pomóc można przez zbieranie nakrętek z butelek. Przyjmiemy każdą ilość, a potrzebujemy sporo, bo wózek kosztuje około 12 tysięcy zł.
Roksana przyszła na świat 03.08.2001 r. Jest niepełnosprawna. U dziewczynki rozpoznano zespół Cocaynea, który nie pozwala jej się prawidłowo rozwijać. W obrazie klinicznym stwierdza się postępujący zespół piramidowy z atakcją, oczopląsem, regresem rozwoju, zaniki mózgowia, zwapnienia w zwojach podstawy, zaćmę, zmiany zwyrodnieniowe siatkówki, dysforia oraz wyniszczanie się. Mimo swego wieku nie chodzi i mało mówi, nie rośnie i nie przybiera na wadze.
Zakrętki można zbierać w szkołach, różnych instytucjach, w każdym domu… To bardzo dobry sposób na zebranie środków pieniężnych dla Roksi. Każdy może jej pomóc.
Zakrętki można dostarczyć do naszej siedziby: Podkarpackie Hospicjum dla Dzieci, Rzeszów, ul. Lwowska 132, tel.: 17 853 48 18. Uzyskane pieniądze przeznaczone zostaną na zakup tego wózka. |
|
|
|
 |
Seichan
Mitsumaniak mod KMM i MMA

Auto: Honda Odyssey & new projec
|
Wysłany: 11-03-2012, 18:46
|
|
|
Wysyłać bezpośrednio do nich czy ktoś z Rzeszowa może dostarczyć? |
_________________ MitsuManiaki Assistance
Nie mam marzeń, tylko cele - Harvey Reginald Specter
Człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać. Hemingway.
Rekin Seichan
FTO story
Odyseja Seichan
 |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 11-03-2012, 19:10
|
|
|
najlepiej bezpośrednio na adres Hospicjum. jeśli chcecie dodajcie w przesyłce karteczkę w stylu "od MitsuManiaki Dzieciom"
pozdrawiam |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 25-03-2012, 21:40
|
|
|
Firebee, możesz dowiedzieć się o jaki wózek konkretnie chodzi, marka, rozmiar, wyposażenie?
Zanim się 12 kPln uzbiera z zakrętek, to chwila minie. Ja dla mojego dziecka kupiłem za 1200 taki kosztujący normalnie ok 7kPln w bardzo dobrym stanie. Może to jest jakaś metoda? |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 26-03-2012, 10:11
|
|
|
3 tyś nakrętek oddałem niedawno na podobny cel (mam nadzieję że dziecku pomogłem). No ale parę setek już się znowu uzbierało to znowu coś się wyśle. W sumie to człowiek nawet nie ma pojęcia ile tego się zbiera w miesiącu. |
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 26-03-2012, 11:52
|
|
|
zwolin napisał/a: | Firebee, możesz dowiedzieć się o jaki wózek konkretnie chodzi, marka, rozmiar, wyposażenie?
Zanim się 12 kPln uzbiera z zakrętek, to chwila minie. Ja dla mojego dziecka kupiłem za 1200 taki kosztujący normalnie ok 7kPln w bardzo dobrym stanie. Może to jest jakaś metoda? |
oczywiście. dowiem sie i poinformuję. dzięki za info |
|
|
|
 |
Krystian99
Mitsumaniak

Auto: Galant
|
Wysłany: 17-05-2012, 19:51
|
|
|
Zakrętki jeszcze można wysyłać |
|
 |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 18-05-2012, 08:06
|
|
|
Podpowiedzcie mi, czy te nakrętki muszą być od "petów"? Czy np od butelek po płynie do spryskiwaczy itp. też mogą być?
Myślę, że to chodzi głównie o twarde pcv do przemiału na granulat, ale... pewności nie mam |
_________________ ad futuram rei memoriam:
Demokracja - to jednak kupa a świat to może tylko wyobrażenie
http://www.mitsumaniaki.com/
http://www.mmdzieciom.pl/
 |
|
|
|
 |
szuwar
Mitsumaniak

Auto: Wiking
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 18-05-2012, 09:00
|
|
|
Firebee, do kiedy można wysyłać ? żonka ma odłożone bo u niej w szkole są zbiórki co jakiś czas. |
_________________ VOLVO S80 T6 AWD |
|
|
|
 |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 18-05-2012, 09:19
|
|
|
Niestety Roksanki nie ma już wśród nas
Hospicjum Dla Dzieci Rzeszów napisał/a: | Zbieramy zakrętki
czwartek, 26 kwietnia 2012 11:19 Fundacja - Wolontariat
Drodzy Przyjaciele i Wolontariusze!
Od kilku tygodni ogłaszaliśmy akcję zbierania nakrętek dla Roksi. Celem zbiórki było pozyskanie funduszy na zakup wózka. Nasza Pacjentka odeszła kilka dni temu do wieczności...
Wiele osób zaangażowało się w zbiórkę nakrętek. Wciąż napływają kolejne worki nakrętek do naszej siedziby. W związku z tym akcję będziemy kontynuować. Zebrane pieniądze przeznaczymy na dofinansowanie sprzętu lub turnusu rehabilitacyjnego dla potrzebującego dziecka. |
Jest cel! Jest zbiórka!
Przy okazji dowiedziałem się, że zakrętki mogą być przeróżne, byle by z twardego materiału i bez zanieczyszczeń typu okleina, naklejki. |
_________________ ad futuram rei memoriam:
Demokracja - to jednak kupa a świat to może tylko wyobrażenie
http://www.mitsumaniaki.com/
http://www.mmdzieciom.pl/
 |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 18-05-2012, 10:53
|
|
|
Dokładnie jak napisał Pamar. Zbierajmy dalej nakrętki i wysyłajmy na adres Hospicjum. |
|
|
|
 |
|