Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Podnoszenie szyb.
Autor Wiadomość
Maciek111 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-03-2012, 21:01   

Dzięki za konkretną informację , potwierdziłeś moje spostrzeżenia. Zapytam jeżeli mogę o jeszcze coś . Czy przy jeździe na wprost i szybkości około 20 km/h po skręceniu delikatnym kierownica sama wraca do środkowego położenia ? Moja się ociąga i sam musze ją prostować. Podobnie jest i przy trochę szybszej jeździe . Coś mnie niepokoi geometria mojego Asx-a.

Wolfix 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.6
Wysłany: 12-03-2012, 21:49   

Hmm... Szczerze to nie zauważyłem w swoim czegoś takiego, ale jutro z ciekawości spróbuję się temu przyjrzeć. Z autopsji wiadomo, że kierownica nie zawsze prawidłowo "odbija" - wszystko zależy od rodzaju i jakości nawierzchni drogi, po której porusza się auto. No i mała przykrość: gwarancja MMC nie obejmuje geometrii zawieszenia, więc jeżeli już się będziesz musiał udać do ASO to raczej nie używaj słowa "geometria" :)

Wedrowiec 
Forumowicz

Auto: ASX DID LP Intense
Wysłany: 12-03-2012, 23:44   

Cytat:
Czy ktoś może wie czy jest możliwość aktywacji lub dezaktywacji funkcji składania lusterek przy zamykaniu auta

tak, nie pamiętam tylko czy można ustawić samemu czy w ASO. W wersji wybajerzonej z telewizorem na 90% samemu. Było o tym tu na forum.

edit: przynajmniej zawsze jest pewność, że się alarm włączyło :D

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 13-03-2012, 00:57   

Witam
Tak jak napisal kolega jan1994 automatyczne domykanie wszystkich szyb (komfort) bylo dla lancera ->2010 wlacznie, outlandera -> 2010wlacznie dla wer europejskiej. Po roku 2011 jedyna szyba w pelni automatyczna jest szyba kierowcy. Domykanie szyb mozna zrealizowac na zasadzie dodatkowego modulu lub dolozenia silnikow ze sterownikami z modelu do MY2010 (przerabialem juz cos takiego, ale tylko drzwi pasazera). Trzeba wymienic przelacznik szyb oraz pociagnac kabelki.
Tak na marginesie:
Czasami jest tak, ze pod przelacznikiem przycisku pasazera, na drzwiach kierowcy, jest zainstalowana dioda :) , a przycisk ja zaslepia.
Odnosnie lusterek jest taka funkcja.
Pozdrawiam

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

Wolfix 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-03-2012, 12:39   

Moja wersja to Intese wiem ,że we wszystkich wyższych z MMCS na pokładzie wiele rzeczy można sobie programować bez potrzeby nawiedzania ASO. Może ktoś z forumowiczów posiada lub pamięta jak wygląda procedura progarmowania opcji składania tych lusterek?
Czy mieliście jakieś przykre doświadczenia zimą z próbą składania lub rozkładania oblodzonych lusterek. Czy mają one jakieś zabezpieczenie, które wyczuwa opór i uniemożliwia ich dalszą pracę? Na pewno posiadają sprzęgło, które umożliwia ich ręczne składanie, ale czy coś więcej?

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 13-03-2012, 13:35   

Programowanie interfejsu użytkownika było możliwe przez użytkownika tylko w przypadku Instyle Navi....

wlodeks 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1,8 150KM 4WD
Wysłany: 13-03-2012, 14:28   

Mam wersję z MMCS i potwierdzam, że można sobie zaprogramować zachowanie lusterek. Jeżeli chodzi o "wytrzymałość lodową" w trakcie składania i rozkładania lusterek to miałem kilka razy sytuację że aż "w zębach bolało" gdy słuchało się dżwięków przy rozkładaniu zalodzonych mechanizmów ale, póki co, działa wszystko bardzo dobrze

Wolfix 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-03-2012, 20:38   

No to mamy kolejnego "babola" made in Japan :shock: Dziwne bo o ile właściciele wersji przeznaczonych na kontynent afrykanski mogą się cieszyć z takiego bajeru to Kowalski z Europy raczej mniej kiedy sople wiszą nie tylko na aucie ale i na nosie..
No cóż TTTM :wink:

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 13-03-2012, 22:11   

Ale tą funkcję jak najbardziej ustawisz w ASO lub pewnie przez jakiś interfejs diagnostyczny.

Odpowiedz do tematu