Podnoszenie szyb. |
Autor |
Wiadomość |
Maciek111
Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-03-2012, 21:01
|
|
|
Dzięki za konkretną informację , potwierdziłeś moje spostrzeżenia. Zapytam jeżeli mogę o jeszcze coś . Czy przy jeździe na wprost i szybkości około 20 km/h po skręceniu delikatnym kierownica sama wraca do środkowego położenia ? Moja się ociąga i sam musze ją prostować. Podobnie jest i przy trochę szybszej jeździe . Coś mnie niepokoi geometria mojego Asx-a. |
|
|
|
 |
Wolfix
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.6
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Lut 2012 Posty: 29 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: 12-03-2012, 21:49
|
|
|
Hmm... Szczerze to nie zauważyłem w swoim czegoś takiego, ale jutro z ciekawości spróbuję się temu przyjrzeć. Z autopsji wiadomo, że kierownica nie zawsze prawidłowo "odbija" - wszystko zależy od rodzaju i jakości nawierzchni drogi, po której porusza się auto. No i mała przykrość: gwarancja MMC nie obejmuje geometrii zawieszenia, więc jeżeli już się będziesz musiał udać do ASO to raczej nie używaj słowa "geometria" |
|
|
|
 |
Wedrowiec
Forumowicz
Auto: ASX DID LP Intense
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Posty: 310 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-03-2012, 23:44
|
|
|
Cytat: | Czy ktoś może wie czy jest możliwość aktywacji lub dezaktywacji funkcji składania lusterek przy zamykaniu auta |
tak, nie pamiętam tylko czy można ustawić samemu czy w ASO. W wersji wybajerzonej z telewizorem na 90% samemu. Było o tym tu na forum.
edit: przynajmniej zawsze jest pewność, że się alarm włączyło |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 13-03-2012, 00:57
|
|
|
Witam
Tak jak napisal kolega jan1994 automatyczne domykanie wszystkich szyb (komfort) bylo dla lancera ->2010 wlacznie, outlandera -> 2010wlacznie dla wer europejskiej. Po roku 2011 jedyna szyba w pelni automatyczna jest szyba kierowcy. Domykanie szyb mozna zrealizowac na zasadzie dodatkowego modulu lub dolozenia silnikow ze sterownikami z modelu do MY2010 (przerabialem juz cos takiego, ale tylko drzwi pasazera). Trzeba wymienic przelacznik szyb oraz pociagnac kabelki.
Tak na marginesie:
Czasami jest tak, ze pod przelacznikiem przycisku pasazera, na drzwiach kierowcy, jest zainstalowana dioda , a przycisk ja zaslepia.
Odnosnie lusterek jest taka funkcja.
Pozdrawiam |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
Wolfix
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 13-03-2012, 12:39
|
|
|
Moja wersja to Intese wiem ,że we wszystkich wyższych z MMCS na pokładzie wiele rzeczy można sobie programować bez potrzeby nawiedzania ASO. Może ktoś z forumowiczów posiada lub pamięta jak wygląda procedura progarmowania opcji składania tych lusterek?
Czy mieliście jakieś przykre doświadczenia zimą z próbą składania lub rozkładania oblodzonych lusterek. Czy mają one jakieś zabezpieczenie, które wyczuwa opór i uniemożliwia ich dalszą pracę? Na pewno posiadają sprzęgło, które umożliwia ich ręczne składanie, ale czy coś więcej? |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 13-03-2012, 13:35
|
|
|
Programowanie interfejsu użytkownika było możliwe przez użytkownika tylko w przypadku Instyle Navi.... |
|
|
|
 |
wlodeks
Mitsumaniak
Auto: ASX 1,8 150KM 4WD
|
Wysłany: 13-03-2012, 14:28
|
|
|
Mam wersję z MMCS i potwierdzam, że można sobie zaprogramować zachowanie lusterek. Jeżeli chodzi o "wytrzymałość lodową" w trakcie składania i rozkładania lusterek to miałem kilka razy sytuację że aż "w zębach bolało" gdy słuchało się dżwięków przy rozkładaniu zalodzonych mechanizmów ale, póki co, działa wszystko bardzo dobrze |
|
|
|
 |
Wolfix
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 13-03-2012, 20:38
|
|
|
No to mamy kolejnego "babola" made in Japan Dziwne bo o ile właściciele wersji przeznaczonych na kontynent afrykanski mogą się cieszyć z takiego bajeru to Kowalski z Europy raczej mniej kiedy sople wiszą nie tylko na aucie ale i na nosie..
No cóż TTTM |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 13-03-2012, 22:11
|
|
|
Ale tą funkcję jak najbardziej ustawisz w ASO lub pewnie przez jakiś interfejs diagnostyczny. |
|
|
|
 |
|