rozłącza radio "na dołkach" |
Autor |
Wiadomość |
temen
Mitsumaniak
Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-03-2012, 02:39 rozłącza radio "na dołkach"
|
|
|
Ilekroć wpadne w jakiś dołek, często nawet mały - rozłącza mi radio. To samo przy agresywnym hamowaniu.. Nawet nie mam pojęcia gdzie zacząć szukać, jakieś propozycje może? |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 30-03-2012, 06:52
|
|
|
Na pewno coś nie łączy przy radiu a dokładniej w kablach lub kostkach na przewodach idących bezpośrednio do radia. A w tych momentach radio całkiem gaśnie i traci pamięć ustawionych stacji czy tylko któreś głośniki przestają grać? Trzeba wyjąć radio i posprawdzać wszystkie połączenia przewodów na wiązce radia. |
|
|
|
 |
temen
Mitsumaniak
|
Wysłany: 30-03-2012, 09:52
|
|
|
plecho1 napisał/a: | Na pewno coś nie łączy przy radiu a dokładniej w kablach lub kostkach na przewodach idących bezpośrednio do radia. A w tych momentach radio całkiem gaśnie i traci pamięć ustawionych stacji czy tylko któreś głośniki przestają grać? Trzeba wyjąć radio i posprawdzać wszystkie połączenia przewodów na wiązce radia. |
Czasem gaśnie radio i włącza się samo za sekundę/dwie, a czasem gaśnie i traci pamięć.
Ok, to zacznę od sprawdzenia kabli przy radiu |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 02-04-2012, 16:25
|
|
|
Kable przy radiu będą ok dopiero na kostce znajdziesz luzy. Do sprawdzenia masz dwa kable od potrzymania pamięci i zasilający. Stawiam na zasilający. Zobacz czy kostka nie ma luzów i ew. czy pin nie wyskoczył. |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
temen
Mitsumaniak
|
Wysłany: 02-04-2012, 16:39
|
|
|
Kk! Jak tylko odbiorę od gazownika i wymienie opony to się zajmę. Dzięki za rady. |
|
|
|
 |
|