ZDJĘCIA ZE ZLOTU MITSUMANIAKÓW |
Autor |
Wiadomość |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
|
Wysłany: 29-08-2005, 18:41
|
|
|
Dorzucilem swoje wybrane fotki do galeri, natomiast komplet fotek juz ma Borek na swoim kompie
III ZAJEFAJNY ZLOT MITSUMANIAKÓW by kofi |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
filip [Usunięty]
|
Wysłany: 30-08-2005, 10:51
|
|
|
josie napisał/a: | A ja mam łącze TPSA i nie mogę oglądać niczego co jest w galerii | tak samo jak ja tak było na neostardzie 786 kb/s - od dzisiaj mam neo 1mb i dalej nic nie bangla |
Ostatnio zmieniony przez filip 30-08-2005, 15:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
|
Wysłany: 30-08-2005, 11:06
|
|
|
jestem WŚCIEKŁY - galeria chodzi mi na 512deeselu sporadycznie, ale teraz to chyba jej serwer padł z powodu licznych odwiedzin.
borecki - weź coś zrób z tym fantem, albo po prostu zorganizujmy jakiegoś ftpa. sprawdzę, czy mój jeszcze chodzi, bo dawno nie korzystałem
mam gorącą prośbę: wrzucajcie i pobierajcie z mojego gościnnego serwera ftp://one.trusiak.pl/ do folderu "foty ze zlotu" user:kordian, password:kordian
plizzzzzzzzzz |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
Ostatnio zmieniony przez kordiank2 30-08-2005, 11:28, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Kofi

|
Wysłany: 30-08-2005, 11:08
|
|
|
Ciekawe czemu na telepsie nie dziala? A ja sam sie zasntanawiam nad przerzuceniem sie na neo.... |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
ryso
Mitsumaniak ryso
Auto: Carisma 1,6 16v automat HB
|
Wysłany: 30-08-2005, 11:54
|
|
|
Witam wszystkich,ja wogole nie moge otworzyc galeri,jaka przyczyna???
Pozdrawiam |
_________________ Carisma 1,6 GLX automat 95r,HB. |
|
|
|
 |
borecki [Usunięty]
|
Wysłany: 30-08-2005, 12:02
|
|
|
nic nie padlo a tpsa laczy sie z providerem gdzie stoi galeria przez serwery francuskie o ile sie nie myle. |
|
|
|
 |
Kofi

|
Wysłany: 30-08-2005, 12:16
|
|
|
Kordian ja sie z Twoim serwerem nie moge polaczyc. Poczekaj cierpliwie na skladanke na DVD od borka. Jak Ci sie uda wejsc na galerie to wrzucilem tam te fotki o ktore mnie prosiles abym zrobil |
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 30-08-2005, 15:37
|
|
|
Kordiank 336 zdjęc znajduje się już na Twoim serwerze |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
|
|
|
|
 |
shovel [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2005, 12:11
|
|
|
provider ktory daje łącze pod serwer z galerii, ma źle ustawiony routing, dlatego są problemu. routing do tepsy idzie najpierw normalnie, ale później " skręca" i idzie przez niemcy,austrie i węgry. dlatego się kaprawi. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 31-08-2005, 12:55
|
|
|
shovel napisał/a: | provider ktory daje łącze pod serwer z galerii, ma źle ustawiony routing, dlatego są problemu. routing do tepsy idzie najpierw normalnie, ale później " skręca" i idzie przez niemcy,austrie i węgry. dlatego się kaprawi. |
Być może ale dlaczego jednym bangla, innym nie bangla |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
|
Wysłany: 01-09-2005, 10:03
|
|
|
jeśli ktoś byłby zainteresowany fotkami od rafała-kota-szczecina, to są juz jakiś czas na moim serwerze - adres i namiary gdzieś powyżej. i jeśli ktoś jeszcze chciałby wrzucić, to proszę we własnych folderach ładować |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
shovel [Usunięty]
|
Wysłany: 01-09-2005, 10:48
|
|
|
jch: GTS czyli Internet Partners, w Polsce nie mają żadnego konkretnego wyjścia "do kraju" - z tego co się dowiedziałem nie mają nic do tepsy, a do NASKu idą tylko 2 mega...
ich głównym wyjściem jest Sprintlink, w którym, nota bene, GTS ma udziały.
telekomunikacja, z której większość z nas korzysta nie ma żadnego połączenia bezpośredniego ze Sprintlink, tylko do sieci opentransit, troche bardziej uznanej.
więc aby sygnał z serwera Galerii przeszedl od niego do "nas", musi najpierw wyjść do sieci Sprintlink, do której ma dobre połączenie, później przechodzi przez pierwsze wąskie gardło - Sprintlink - Opentransit, a później drugie - Opentransit - TPnet.
w godzinach większego obciążenia ruchu, lub w przypadku gdy z któregokolwiek z wąskich gardeł korzysta więcej klientów, połączenie "nie bangla".
rozwiązanie jest tylko jedno - przenieść galerie na inny serwer... bo ten, choćby nie wiem jak miał szybkie łącze do internet partners, to i tak w polsce nie będzie dobrze chodził, za wyjątkiem Lublina, i jego sieci MAN, i klientó GTSu.
oo..właśnie cenną informacje dostałem.
łącze na którym stoi 3xl.in.lublin.pl jest wykupione z opcją bez dostępu do TPnet... dlatego taki routing... normalnie by szlo normalnie |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 01-09-2005, 13:13
|
|