| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| żarówki w konsoli środkowej |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | mario-borek [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 05-11-2006, 17:07 |   
 |  
               | 
 |  
               | Matejko czy twoje żaróweczki led są płaskie takie jak gdzieś zamieściłeś fotkę  Ja mam właśnie takie ale w kolorze czerwonym i niestety jak jest ciemno to dopiero ładnie wygląda.   Może by sprubować nawiersić tak aby powstał stożek wklęsły coś w stylu jak mają niekture postojówki
   . Zaraz sprawdzę alegro i zobacze co oferują
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Matejko   Mitsumaniak
 Macho Paczo

Auto: IS220D
 Kraj/Country: Australia

| 

|  Wysłany: 05-11-2006, 18:34 |   
 |  
               | 
 |  
               | tak dokladnie jak w temacie, no i tez dopiero jak jest ciemno to ladnie wyglada, ale wczesniej to mi jakos na efekcie nie zalezy   |  
				| _________________ Mateusz <Matejko>
 Nissan Juke
 Mazda 2
 Lexus IS220D
 Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Krzyzak   moderator mitsumaniak
 uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 06-11-2006, 10:06 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Sebancisz napisał/a: |  	  | + jedna 1,2V , a pod środkową konsolę idą dwie 1,2V również bez oprawek i taka sama pod zegar. Dodatkowo takie same żarówki (1,2V) podświetlają popielniczkę i zapalniczkę. | 
 Nie 1.2V a 1.2W na 12V
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Sebancisz [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 06-11-2006, 14:19 |   
 |  
               | 
 |  
               | Faktycznie, chodzi tu o żarówki 5W i 1,2W na 12V. Przepraszam za pomyłkę. 
 Krzyzak okazał się bardzo spostrzegawczy. Mam pytanie do niego , bo ma aż 77 "pomocy".
 Jak można wyregulować szyberdach aby domykał się na równo z dachem. (wtej cwili jest lekko zapadnięty i ma luz)

[ Dodano: 06-11-2006, 23:42 ]
 Wystawiłem na forum efekty mojej działalności.
 "Podświetlenie na zielono"
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | miczbel [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 19-12-2006, 19:14 |   
 |  
               | 
 |  
               | Jesli chodzi o zarowke do zegarka to niestety trzeba kupowac z taka specjalna z atrapka u mnie kosztowala 8 zlociszy a te do podswietlania konsoli srodkowej po 80 groszy. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | endriu [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 30-12-2006, 19:52 |   
 |  
               | 
 |  
               | ... może ktoś by wstawił jednak jakieś fotki... Też brykam ze "spalonym zegarkiem" i zabieram się do tego jak ... do ...
 Jednak chciałbym połączyć wymianę z tymi żarówkami pod zegarami, ale nie wiem właśnie czy ta z podstawką od zegarka jest też pod zegarami czy jest inna...
 Foto załatwiłoby wszystkie domysły...
 Pozdrawiam.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Matejko   Mitsumaniak
 Macho Paczo

| 

|  Wysłany: 31-12-2006, 00:41 |   
 |  
               | 
 |  
               | taka zarowka jak jest w zegarku jest tylko w jednym miejscu |  
 Nissan Juke
 Mazda 2
 Lexus IS220D
 Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | mario-borek [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 31-12-2006, 09:43 |   
 |  
               | 
 |  
               | Czego fotki  rozbierania konsoli środkowej czy świecącej   pierwsze to arekp zamieścił w tym wątku odnośnik gdzie bardzo dokładnie jest to pokazane.
 Aby dojść do zegarka trzeba pierw wyjąć górną częśc konsoli. aby wymienić podświetlenie w konsoli środkowej nie trzeba jej demontować, chyba że chcesz dojść do podświetlenia popielniczki i zapalniczki.[/b]
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | endriu [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 31-12-2006, 11:35 |   
 |  
               | 
 |  
               | Chodziło mi w zasadzie o fotki żarówek, ale każda fotka "cieszy oko", więc realne podświetlenie zegarów różnymi wynalazkami też można byłoby zobaczyć. Natomiast, odwiedziłem Allegro i tam jest tego trochę, niestety o diodach nie ma najlepszych opinii (punktowe światło), żarówek nie znalazłem, ale jest jakiś zamiennik (tylko jedna aukcja) - zamiast powszechnie stosowanej żarówki, na podstawce R5 zamontowano standartową diodę - i to chyba będzie to...
 Jednak zanim kupię zrobię test, wymontuję spaloną żarówkę z tej oprawki i spróbuję tam "wkleić" taką diodę na 12V.
 Nie obiecuję, ale może po sukcesie podepnę parę słów.

A, jakie żarówki pod zegarki i czy jest sens dać jakiś kolor? Wyczytałem, że niebieski np. przekłamuje czerwień pola tarczy obrotomierza na fiolet...???
 Pozdrawiam.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Matejko   Mitsumaniak
 Macho Paczo

| 

|  Wysłany: 31-12-2006, 11:56 |   
 |  
               | 
 |  
               | co tu duzo mowic, wszystko jest na forum, i o roznym kolorze podswietlenia i o wykorzystaniu diod, i zdjecia jak wyglada zielone podswietlenie, jak niebieskie   
 [ Dodano: 31-12-2006, 10:57 ]

| mario-borek napisał/a: |  	  | chyba że chcesz dojść do podświetlenia popielniczki i zapalniczki. | 

jak sie pokombinuje to mozna dojsc od dolu
   |  
 Nissan Juke
 Mazda 2
 Lexus IS220D
 Calish4nia

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | endriu [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 31-12-2006, 12:07 |   
 |  
               | 
 |  
               | No tak, sorry za lenistwo z mojej strony ! |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | mario-borek [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 31-12-2006, 17:17 |   
 |  
               | 
 |  
               |   
   jedno podświetlenie na niebiesko drugie na czerwono w miejsce żarówek zamienniki diodowe .
 Tak jak widać niebieska dioda nie podświetla czerwonego , a czerwona niebieskiego
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | endriu [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 31-12-2006, 17:25 |   
 |  
               | 
 |  
               | Dzięki za fotki w imieniu swoim i innych... |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | wegiel [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 24-04-2007, 09:34 |   
 |  
               | 
 |  
               | A gdzie jest zarowka zegarow i calej tej tablicy? U mnie tak slabo swieci ze prawie nie ma roznicy. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |