Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Coś kapie spod auta - w bagnecie czuć benzynę
Autor Wiadomość
thefirm 
Forumowicz

Auto: Cari 1,8 GDI '00
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-04-2012, 13:51   [Cari 1.8 GDI] Coś kapie spod auta - w bagnecie czuć benzynę

Witajcie
Jak w temacie.
Coś kapie spod auta (olej?), nie bardzo mam jak sprawdzić dlatego w środę oddaje auto do mechanika niech sprawdzi co jej dolega. W bagnecie czuć benzyne, 180tk przebiegu, pierwszy wlasciciel, Niemcy. Tragedia po prostu, w domu jeszcze za garazem stoi Audi 80tka przebiegu dobrze ponad 300tysi i nic nigdy nie kapało, pewnie to uszczelka pod głowicą. Coś doradzicie? Ktoś był w podobnej sytuacji? Nie znam się na mechanice, nie mam dostępu do kanału, aktualnie jestem poza domem.

Pozdrawiam.

P.S. By to ****.

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 22-04-2012, 13:55   

jak by Ci uszczelka pod głową wywaliła tak, że by kapało to nie miałbyś już jakiegoś płynu...

kapie Ci po prawej stronie samochodu? jeżeli tak to tam wychodzi rurka od klimy i z niej skrapla się para wodna, dosyć mocno potrafi się skraplać.
jak otworzysz maskę to będzie ta rurka skierowana w dół na prawą półośkę z tego co kojarzę.
a Swoją drogą ten olej ile już ma przejechane? może czas go wymienić...

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 22-04-2012, 16:44   

thefirm, jaki masz stan płynu chłodniczego ?

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

ross 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 97
Wysłany: 22-04-2012, 18:28   

Sprawdź poziom oleju czy przybywa,jeśli nie to normalne plama jest z działania klimy.Olej może mieć lekki zapach benzyny.Raczej mnie się wydaje że jest ok.

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 22-04-2012, 21:12   

Wymontuj fajkocewki i sprawdź czy olej w gniazdach świec jest, wykręcaj świece i zwróć uwagę, czy któraś nie jest przypadkiem nie dokręcona i wszystkie równo zużyte. Olej wymień i monitoruj jego poziom i zapach.

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

zwolin 
Forumowicz
baaardzo zły miś ;-)

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 24-04-2012, 21:40   

thefirm napisał/a:
W bagnecie czuć benzyne

Jak długie odcinki robisz jednorazowo? Jak często krótkie, to tak może być - silnik jest trochę przelewany na ssaniu. Zapach powinien zniknąć po dluższej jeździe.
Generalnie monitoruj poziom i wygląd płynów .... i spalanie (równie dobrze może lać któryś wtryskiwacz).
Tak, czy inaczej olej bym wymienił. Mieszanki oleju i benzyny (a trudno to na chwilę obecną wykluczyć) najlepiej nie smarują.

Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku

Odpowiedz do tematu