|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Czy obrotomierz jest na linke? |
Autor |
Wiadomość |
mateusz8230
Forumowicz
Auto: MitsubishiCarisma 1998.1.8GDi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 12 Kwi 2012 Posty: 344 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 01-05-2012, 10:26 [Cari 1.8 GDI] Czy obrotomierz jest na linke?
|
|
|
Witam,mam pytanie czy obrotomierz jest na linke w carismie? 1.8gdi. Chodzi o to że gdy na postoju,mam włączony silnik i otworze maskę za pomocą tego ciągadełka to obroty podskoczą albo spadna, albo jak popukam w licznik to wskazówka obrotów skacze:P rozkręcać licznik? |
|
|
|
 |
rogal133
Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma 1.6 16v
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Mar 2010 Posty: 184 Skąd: Radziejów
|
Wysłany: 01-05-2012, 11:28
|
|
|
obrotomierz ani predkosciomierz nie maja linek tarcze zegarow maja takie male silniczki ktore wychylaja wskazowki po otrzymaniu impulsu elektrycznego im wiecej impulsow tym dalej sie wychyla wskazówka, przy prędkościomierzu impuls jest brany z czujnika w skrzyni biegów a w obrotomierzu z ukladu zaplonowego w starszych samochodach samochodach impuls byl bezpośrednio brany z cewki zaplonowej ale w nowszych ukladach to troche bardziej skomplikowane. najlepiej jakbys mial drugi licznik na podmianke zeby zobaczyc czy to wina licznika czy gdzies w połączeniu jest jakas przerwa. licznik jest podpiety do instalacji za pomoca takiej kostki tyle ze ona nie jest luzno na kablach tylko kostka jest przykrecona czy jakos tam zamontowana do karoserii i przy wyjmowaniu licznika odrazu wypina sie z tej kostkimoze na tym połączeniu cos zasniedzialo i trzeba przeczyscic |
_________________ historia mojej carismy http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=53679 |
|
|
|
 |
|
|