|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CARI 1,6 + LPG] Jakie świece? |
Autor |
Wiadomość |
tomicarisma
Forumowicz

Auto: CARISMA 1,6 '96 + LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Posty: 192 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 10-05-2012, 15:24
|
|
|
Wymieniłem świece. Przejechałem jakieś 25km i zero szarpania, straty mocy itd. Jakbym nowy silnik wsadził. Po wyjęciu świec stwierdziłem, że stare świece BOSCH made in Germany(chyba od nowości tam były) miały za dużą odległość skoku, tzn. iskra miała dłuższą drogę do przebycia od trzpienia do świecy i dlatego mogło przerywać. Jestem zadowolony z tych NGK i to są made in France nie Japan - ale zobaczymy - jak na razie moja Cari dostała nowe życie! |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 11-05-2012, 13:31
|
|
|
tomicarisma napisał/a: | świece BOSCH made in Germany | Totalny szajs. tomicarisma napisał/a: | NGK i to są made in France nie Japan | Dlugo nie pociągną. |
|
|
|
 |
tomicarisma
Forumowicz

Auto: CARISMA 1,6 '96 + LPG
Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Posty: 192 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 11-05-2012, 22:50
|
|
|
Wiem wiem czytałem, że są gorsze od made in Japan ale podobno tylko niektóre trafiają się wadliwe. Za 40zł akurat pod presją czasu postanowiłem je zmienić. Nie pieniądze - jak na razie jestem w 100% zadowolony. Będzie widać. |
|
|
|
 |
PABLO998
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,6; Outlander I 2,4
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 490 Skąd: Cedynia
|
|
|