| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| [Cari 1.9TD] Uszkodzona manetka wycieraczek |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Kylek   Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 1.8 CVT
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 11-05-2012, 10:36   [Cari 1.9TD] Uszkodzona manetka wycieraczek |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam wszystkich 
 Przydarzył mi się taki mały psikus, że podczas spryskiwania szyby został mi w ręku kawałek manetki od wycieraczek. Oderwała się ta końcówka, którą się obsługuje wycieraczkę tylnej szyby. Właściwie wycieraczki nadal mogę normalnie obsługiwać, poza spryskiwaczem tylnej szyby, ale nie jest to wygodne i nie wygląda ładnie.

Znalazłem takie manetki na Allegro, ale mam wątpliwości co do montażu. Nie wiem, czy wystarczy odkręcić tylko osłonę kierownicy czy też całą kierownicę trzeba demontować? I co z airbagiem - nie chciałbym go przy okazji odpalić?

Wymieniał ktoś taką manetkę?
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | plecho1   Mitsumaniak

Auto: NX300h

| 

|  Wysłany: 11-05-2012, 11:50 |   
 |  
               | 
 |  
               | Jeśli chcesz wyjąć poduszkę, to odłącz najpierw akumulator i nic się nie stanie. Jeśli odłączyłbyś poduszkę z podpiętym akumulatorem to spowodował byś błąd poduszki który trzeba by było kasować komputerem w serwisie. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Hugo   Mitsumaniak
 srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6

| 

|  Wysłany: 11-05-2012, 21:46 |   
 |  
               | 
 |  
               | Trzeba zdjąć plastiki na obudowie kolumny kierowniczej i kierownicę. Następnie odłączyć wtyczkę od poduszki powietrznej, odkręcić taśmę od airbag-u, zdjąć to i dopiero odkręcić wkręty mocujące przełącznik zespolony i zdjąć go. 	  | Kylek napisał/a: |  	  | Nie wiem, czy wystarczy odkręcić tylko osłonę kierownicy czy też całą kierownicę trzeba demontować? | 
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |