Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
kapitalny silnika
Autor Wiadomość
przemoGT 
Nowy Forumowicz

Auto: 3000gt SL
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-03-2012, 22:31   

Dzięki za szybkie odpowiedzi. Z nr tel skorzystam napewno ale nie ukrywam ze boje sie trochę kupic silnik nie wiedząc co w nim siedzi. Jutro wiozę wał do szlifierza niech powie co o nim sądzi.
A jeszcze jedna sprawa dzwonilem w sprawie silnika ja posiadam silnik z 92 i jest coś takiego jak (haletronik) czy coś takiego ze nowsze silniki różnią sie tymi czujnikami położenia wału da sie to obejść ? Nie wiem czy dobrze to sprecyzowalem ale niby są jakieś różnice w nowszych modelach.
Pozdrawiam

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 20-03-2012, 13:37   

Silniki z pierwszych lat produkcji miały impulsator i dwa czujniki na silniku , te które wychodziły pod koniec 93 w górę miały już jeden wspólny - szukaj tego z lat do 93 i będzie spokój na duszy :biggrin:

Wojciech Bogacz 
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
Wysłany: 01-07-2012, 10:22   

Planuję już od jakiegoś czasu silnika do dwojego Galanta i szukam konretnie właśnie 6g72 DOHC.
zbyszek05 napisał/a:
Silniki z pierwszych lat produkcji miały impulsator i dwa czujniki na silniku

Chodzi może o to, że miały czujnik położenia wału korbowego i drugi od położenia wałków rozrządu ?

U mnie w 6g73 mam dwa czujniki (silnik wyprodukowany w 92r.) - co by było jakbym kupił taki z jednym czujnikiem ? Będzie mi to działać ? czy jak kupię "pierwsze lepsze" ecu od 3000GT to będzie działać ? Chcę uniknąć jakichkolwiek modyfikacji wiązki elektrycznej i stąd pytam. Niestety wszystko musi zrobić mechanik a im mniej roboty tym dla mnie taniej :)

Odpowiedz do tematu