Chciałbym Was poprosić o pomoc |
Autor |
Wiadomość |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-06-2012, 22:04 Chciałbym Was poprosić o pomoc
|
|
|
Uprzedzam, że wszystko co wiem zawarte jest w tym co widzicie poniżej.
Cytat: | Codziennie dostaje płytki krwi, ale tylko wtedy, kiedy pokaże karteczkę, że ktoś oddał krew na jej nazwisko!!! Wczoraj nie miała karteczki i krwi nie dostała!!!
Zamieszczam prośbę jej córki Julki. Są tam wszystkie potrzebne informacje, żeby zrobić niewiele, a zyskać życie...
"Chciałam Was wszystkich bardzo prosić o pomoc.
Moja mama nagle zachorowała na białaczkę i bardzo potrzebuje dużej ilości krwi, która ratuje jej życie. Krew można oddać w każdej stacji krwiodawstwa, zaznaczając, ze jest dedykowana
GRAŻYNIE PRZEDWOJEWSKIEJ, SZPITAL BANACHA W WARSZAWIE, ODDZIAŁ INTENSYWNEJ OPIEKI HEMATOLOGICZNEJ (OIOH).
Potrzebna jest karteczka z potwierdzeniem. Każda krew się przyda, działa to na zasadzie wymiany krew za krew.
|
Za miesiąc będzie ślub tej dziewczyny... Ja niestety nie mogę ze względu na infekcję, ale może ktoś z Was mógłby... |
Just think...
. |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 19-09-2012, 09:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
|
Wysłany: 26-06-2012, 08:12
|
|
|
Ja oddałem tydzień temu, ale zachęcam wszystkich do oddawania, to nie kosztuje wiele ale satysfakcja jest ogromna, że jednak pomagamy i to osobom naprawdę potrzebującym, oddanie krwi to 15 minut przy maszynie plus godzinka na badania (de facto gratis badanie HIV, kiły i podobnych) a oddanie płytek to godzina przy maszynie i też godzinka na badanko. Ustawowo, niekwestionowany pełnopłatny dzień wolny od pracy (zaświadczenie). Nie ma strachu sprzęt jednorazowego użytku, a jak oddajemy na kogoś to w okienku przy rejestracji trzeba podać dla kogo się oddaje. Jak ktoś jeszcze nie był to zachęcam. |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 26-06-2012, 09:41
|
|
|
Prośba jest od mojej znajomej, która doskonale zna chorą, bo od kilku lat wspólnie pomagaja innym...
Pozdrawiam |
Just think...
. |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
|
Wysłany: 16-07-2012, 22:25
|
|
|
Ja w piatek oddałem krew dla Grażyny. Tylko teraz pytanie: gdzie mam przesłać zaświadczenie? Chyba że wystarczy skan zaświadczenia to mogę na maila podesłać.
Pozdrawiam |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
diWhizZ
Mitsumaniak

Auto: Pajero V46 `99
|
Wysłany: 26-07-2012, 19:21 Re: Chciałbym Was poprosić o pomoc
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Uprzedzam, że wszystko co wiem zawarte jest w tym co widzicie poniżej.
(...)
Za miesiąc będzie ślub tej dziewczyny... Ja niestety nie mogę ze względu na infekcję, ale może ktoś z Was mógłby... |
Spróbuję oddać chociaż ostatnio mnie odrzucili na MotoSercu ze względu na nadciśnienie. Napisz gdzie podsyłać zaświadczenie. |
_________________ Misiek Pajero V46W 2.8TD `99 ... do codziennego i turystycznego brykania ...
DajStachu Rocky F70 2.8TD `88 aka Brudny Harry ... w piach, wodę, błoto i chaszcze
 |
|
|
|
 |
fergul11
Mitsumaniak

Auto: EA2A-'98 2.0pb
Kraj/Country: Ireland
|
Wysłany: 27-07-2012, 15:17
|
|
|
diWhizZ napisał/a: | ostatnio mnie odrzucili ze względu na nadciśnienie |
jeśli mogę zapytać , jakie miałeś ciśnienie krwi że odrzucili ?
i czy poziom cukru we krwi również ma znaczenie w krwiodawstwie ? |
_________________ Mam oko na Ciebie
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 27-07-2012, 16:22
|
|
|
GRAŻYNA PRZEDWOJEWSKA,
Samodzielny Publiczny Centralny Szpital Kliniczny, ul. Banacha 1a, 02-097 Warszawa
ODDZIAŁ INTENSYWNEJ OPIEKI HEMATOLOGICZNEJ (OIOH). |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Miroslaw1305
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt CJO 1,3 1997
|
Wysłany: 28-07-2012, 20:51
|
|
|
poziomu cukru się nie bada w momencie oddawania krwi .Jeśli masz wątpliwości zgłoś się do lekarza rodzinnego ,poradzi Ci czy możesz oddawać krew.Ja oddałem miesiąc temu następy raz za dwa miesiące i jeśli prośba będzie aktualna to spróbuje desygnować odbiorcę.Życzę dużo zdrowia potrzebującym krew jako składnik leczenia i zrozumienia u niektórych przełożonych o potrzebie swobodnego oddawania krwi bez zbędnego sarkazmu z ich strony, |
|
|
|
 |
tom55555ek
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 1997
|
Wysłany: 03-08-2012, 19:33
|
|