|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: fj_mike 31-07-2012, 19:59 |
[EAx 97-04] Galant 2.0 Sport, Łuków, rok 98, prośba o opinie |
Autor |
Wiadomość |
lutekwwl
Forumowicz pan życia i śmierci

Auto: Mitsubishi Galant EA2A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Lip 2012 Posty: 228 Skąd: Wołomin
|
Wysłany: 30-07-2012, 20:50 [EAx 97-04] Galant 2.0 Sport, Łuków, rok 98, prośba o opinie
|
|
|
Witam serdecznie. Od dłuższego czasu rozglądam się za galantem z silnikiem 2.0 bądz 2.5 w gazie. Otóż znalazłem taką ofertę
http://otomoto.pl/mitsubi...-C25209196.html
Zadzwoniłem i dowiedziałem się że autko ogólnie sprawne technicznie, wszystko wporzadku. Są ogniska rdzy na masce, nadkolach itp, lecz nie duże więc nie powinno być problemu oraz dużych kosztów z usunięciem ich.
Właściciel wspomniał, iż podczas szybszej jazdy albo z kompletem osób (5) zaczyna lekko bujać tyłem, co to może być? Pozdrawiam i proszę o ogólną opinię |
|
|
|
 |
major
Mitsumaniak Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 678 Skąd: kalisz i wrocław
|
Wysłany: 30-07-2012, 21:08
|
|
|
Ogólnie auto wygląda na dość zmęczone, skorodowane oba kielichy oraz pas przedni, dodatkowo maska też do naprawy. Brak kratek halogenów i włożona okropna siatka Konsola środkowa albo oklejana samemu albo zmieniona bo sporty nie szły w drewnie.
Ogólnie cena niska... wizualnie auto nie jest więcej warte... ciekawie jak mechanicznie się prezentuje.
Co do bujania tyłem to winne mogą być amortyzatory lub sprężyny.
Podsumowując koszty na doprowadzenie auta do w mniare stanu to
2x200 naprawa kielichów, 350 malowanie maski 2x150 amortyzatory, kratki halogenów po 200 jak znajdziesz i już sie robi spora sumka do wydania |
_________________ Moje autka:
Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 30-07-2012, 21:26
|
|
|
Dostosuj:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247 |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
lutekwwl
Forumowicz pan życia i śmierci

Auto: Mitsubishi Galant EA2A
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Lip 2012 Posty: 228 Skąd: Wołomin
|
Wysłany: 31-07-2012, 18:57