|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
co mam robić |
Autor |
Wiadomość |
vertus72 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2007, 14:40 co mam robić
|
|
|
Już mi sie nie chce mam dość, może wy pomożecie, moja cari wręcz zaczęła kochać paliwo pali sobie prawie 11 litrów w mieście przy bardzo ospałej jeździe, ma uatraty mocy, strasznie muli, ostatnio podczas jazdy zapaliła sie ta zółta kontrolka od zasilania i nie chciała zgasnąć, dopiero po ponownym uruchomieniu silnika. Prędkość maksymalna na trasie jaką wycisnąłem to 160 km/h. Mówię odrazu ze przepustnica czyściutka, paliwo stadoil 98 bezsiarkowe i kupa nic, a i jeszcze jedno po pod laczeniu do kompa pokazuje zero błędu. I co powiecie????
[ Dodano: 11-01-2007, 14:42 ]
a i jeszcze jedno silnik dy jest zimny gaśnie a jak załaczyć klime to już wcale nie chce chodzić, obroty sobie skacza ale myslę ze to norma w tych silnikach
[ Dodano: 11-01-2007, 14:47 ]
znów mi sie coś przypomniało, wcale nie reaguje na wkręt składu mieszanki w przepustnicy. Mechanik powiedział ze gdzieś ciągnie sobie lewe powietrze, serwo wykluczył ale sprawcy nie podał |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 11-01-2007, 14:49
|
|
|
No to ci pewnie lambda zdycha. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 11-01-2007, 17:02
|
|
|
saphire napisał/a: | No to ci pewnie lambda zdycha. |
Lambda zostawia info w komputerze. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
wojmi1
Mitsumaniak lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Pomógł: 49 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 1579 Skąd: Oswiecim-Piotrowice
|
Wysłany: 11-01-2007, 18:24
|
|
|
ustaw zaplon i potem dokonaj regulacji obrotow ---- wiem ze to malo popularne bo proste-- wiem ze to paskudnie nowoczesna jednostka napedowa-- a zaplon jest opozniony. Potem na analizator spalin. |
_________________ lancer 4 wd combi 87, 89 ; c12v 1.5 90, gal E33 90 +e33 |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2007, 19:15
|
|
|
Ciekawe jaki jest poziom sprężania na poszczególnych cylindrach, bo jeśli tu jest ok to w zsadzie pozostaje elektronika i regulacja silnika. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 12-01-2007, 09:21
|
|
|
arekp napisał/a: | Lambda zostawia info w komputerze. |
Niekoniecznie - zależy jak zdycha - jak zdechnie całkiem to oczywiście komp się połapie ale jeśli zaczyna oszukiwać na pomiarach bądź zawsze podawać że skład jest stechiometryczny to komp nic o tym nie wie że przedawkowuje lub za mało daje paliwa i wtedy takie dziwne rzeczy się mogą dziać jak np. nagle potężne spalanie |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|
|