[MSS DID] ELEKTRYKA stale świecące światła stop w MSS |
Autor |
Wiadomość |
afgan666
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-08-2012, 13:41 [MSS DID] ELEKTRYKA stale świecące światła stop w MSS
|
|
|
Potrzebuje pomocy co może być nie tak, zaczęły mi świecić światła stopu świecą stale w MSS 1,9 DID, gdzie szukać awarii, dodam również że zaczęło się od gaśnięcia po kolei na liczniku podświetlenia zegarów po kolei prędkościomierza następnie obrotów silnika a teraz światła stopu.
Sprawdziłem bezpieczniki są ok. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 22-08-2012, 15:23
|
|
|
afgan666 napisał/a: | co może być nie tak, zaczęły mi świecić światła stopu świecą stale | Przy pedale hamulca powinien być automat stopu - może on nawalił i zwiera cały czas
Od tego bym zaczął |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 22-08-2012, 18:43
|
|
|
Często ten włącznik przy pedale hamulca wystarczy tylko wyregulować. |
|
|
|
 |
afgan666
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star
|
Wysłany: 17-09-2012, 09:12
|
|
|
Panowie okazało się że awaria była banalna w pracy u zony ktoś dobry wymienił mi żarówkę od stopu ( jak zwykle chciał dobrze a skończyło się ...) na jedno żarową i dlatego świecił stop cały czas.
Więc polecam sprawdzać od podstaw.
Najciekawsze jest to że na serwisie tego nie zauważyli tylko chcieli wymieniać automat ale był za drogi więc zrezygnowałem i pojechałem do mechanika tz p. Nosa i wszystko zaraz wyczaił. |
|
|
|
 |
|