|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Myjnia automatyczna |
Autor |
Wiadomość |
MarPod
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-08-2012, 09:31 Myjnia automatyczna
|
|
|
Mam na moim Miśku antenę na dachu, dziś pierwszy raz jadę z nim do mycia, na myjkę automatyczną. Doradźcie czy mam odkręcić antenę, żeby szczoty mi nic nie popsuły? ja pierwszy raz będę mył samochód, czy mam siedzieć w samochodzie czy mam z niego wyjść? Każda rada mile widziana. Dziękuję |
|
|
|
 |
mls
Forumowicz

Auto: -
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Lip 2010 Posty: 100 Skąd: Warszawa Bielany
|
Wysłany: 31-08-2012, 10:48
|
|
|
Ja tam zawsze odkręcam przed wjazdem do tunelu myjni. Ale wszystko zależy od myjni - tunelowe raczej nie urwą anteny, co najwyżej docisną ją do dachu. Automaty przy stacjach paliw to inna sprawa, bo tam szczotki poruszają się chyba również w drugą stronę (czyli od tyłu do przodu pojazdu) - wtedy mogą urwać.
Co do pobytu w samochodzie - jeśli to myjnia tunelowa, siedzisz w środku. Jeśli zwykły automat - wysiadasz. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 31-08-2012, 12:59
|
|
|
Antenę odkręć. Tylko sprawdź wcześniej czy się lekko odkręca. Ten gwint lubił się zapiekać
MarPod napisał/a: | na myjkę automatyczną | A nie lepiej na samoobsługową/ręczną/bezdotykową |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
xylen
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 Intense Plus CVT
|
Wysłany: 31-08-2012, 17:43 Re: Myjnia automatyczna
|
|
|
MarPod napisał/a: | Mam na moim Miśku antenę na dachu, dziś pierwszy raz jadę z nim do mycia, na myjkę automatyczną. Doradźcie czy mam odkręcić antenę, żeby szczoty mi nic nie popsuły? ja pierwszy raz będę mył samochód, czy mam siedzieć w samochodzie czy mam z niego wyjść? Każda rada mile widziana. Dziękuję |
Jeśli mogę Ci doradzić to nie rób tego, szkoda lakieru. Ja tak zrobiłem w outku, kilka razy na początku myłem na automacie i miałem strasznie porysowany lakier, lepiej umyć na bezdotykowej lub zapłacić więcej i pojechać na ręczną. |
_________________ Outlander 2.4 Intense Plus CVT
Citroen C3 1.6 Sensodrive
 |
|
|
|
 |
|
|