Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] środkowa konsola , alarm i immobilizer
Autor Wiadomość
Daro2404 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 31-08-2012, 19:37   [Cari 1.8 GDI] środkowa konsola , alarm i immobilizer

Witam wszystkich . Gdzie w carismie 1.8 gdi po lifcie moge znależć immobilizer i jak zdjąć środkową konsole ?? Kupując auto dostałem 2 kluczyki . Z jednym z nich jest coś nie wporządku ponieważ nie można z niego odpalić samochodu . Sprzedawca powiedział że jest on rozkodowany i być może tak jest . Natomiast problem polega na tym że do kluczyków był dołączony 1 pilot ale też nie działał . Sprzedawca powiedział że nie ma baterii . Założyłem nowe baterie i nic zero reakcji . Jak wogóle sprawdzić czy mam alarm w samochodzie ?? Dodam że kluczykiem zamykam jednocześnie wszystkie drzwi więc chyba jest centralny lecz na pilota nie ma żadnej reakcji . Dodam że kupiłem na allegro taką plastikową skrzyneczke od innej carismy z pilotem . Gościu powiedział że to sie podłącza gdzieś za popielniczką czyli w kokpicie . Jak zdjąć środkową konsole żeby się do tego dostać i nic nie urwać ani nie popsuć ?? Poprosze o dokładny opis lub jakiś schemat. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje !!

xluki 
Mitsumaniak

Auto: Mercedes SLK
Wysłany: 31-08-2012, 19:43   

Pilot nie jest do alarmu... to pilot do sterowania centralnym zamkiem (sprawdź czy baterie dobrze włożyłeś)
Była: Honda Civic VIII 2.2 i-CTDI
Była: Honda Civic IV 1.6 16v
Jest: Mercedes-Benz SŁK 2.3 Kompressor

Daro2404 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 31-08-2012, 21:14   

xluki napisał/a:
Pilot nie jest do alarmu... to pilot do sterowania centralnym zamkiem (sprawdź czy baterie dobrze włożyłeś)
to mi naprawde pomogłeś
Baterie są dobrze włożone bo świeci dioda a centralny nie reaguje na pilota

xluki 
Mitsumaniak

Auto: Mercedes SLK
Wysłany: 01-09-2012, 00:18   

Daro2404 napisał/a:
to mi naprawde pomogłeś
Baterie są dobrze włożone bo świeci dioda a centralny nie reaguje na pilota
wiesz z różnymi przypadkami miałem już doczynienia.

Pytanie teraz czy sterownik jest oryginalny czy dokładany? Sprawdź czy nie znajduje się przy bezpiecznikach lub wyjmij przełącznik w centralnej konsoli (między fotelami) do zamykanie/otwierania drzwi (bardzo często elektrycy podłączają sterownik w tym miejscu.

Co do kluczyka, którym nie możesz odpalić auta... Możliwe, że jest on dorobiony (bez transpondera, czyli tylko możesz nim otworzyć drzwi, ale już nie odjedziesz...). Są osoby, które kodują kluczyki... musiałbyś poszukać w punktach gdzie dorabiają klucze lub zakodować w ASO.
Była: Honda Civic VIII 2.2 i-CTDI
Była: Honda Civic IV 1.6 16v
Jest: Mercedes-Benz SŁK 2.3 Kompressor

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 01-09-2012, 06:22   

Po wyjęciu baterii pilot trzeba zaprogramować, poszukaj na forum tematu o programowaniu pilota w Carismie. Kodowanie transpondera u gościa dorabiającego klucze, to koszt około 150zł, jeśli w niedziałającym kluczu nie masz miejsca na taki transponder, to będziesz musiał dorobić jeszcze nowy klucz. Ja za dorobienie z programowaniem w Lublinie zapłaciłem 210zł.

robert78 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 4g
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 01-09-2012, 09:33   

właśnie na bank trzeba zaprogramować pilot a drugi kluczyk podejrzewam że jest dorobiony tańszym kosztem bez imobilajzera

barthez2183 
Mitsumaniak
01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
Wysłany: 01-09-2012, 14:19   

Daro2404, tu masz temat o kodowaniu pilota oryginalnego

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=54786
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.

Odpowiedz do tematu