Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] Pomocy- Zapala i gaśnie
Autor Wiadomość
poooc
[Usunięty]

Wysłany: 16-01-2007, 08:19   [CA4A 1.6] Pomocy- Zapala i gaśnie

Witam!

Byłem wczoraj wymienić łącznik elastyczny wydechu i po naprawie wszystko działało bez zarzutu.

Dziś rano odplalam miśka i dół :( - samochód zapala i dosłownie po 3 sek. pojawia sie check engine i zamochód gasnie.

Silnik pracuje z nogą na pedale ale swieci sie caly czas kontrolka i z trudnością wchodzi na wyzsze oborty, po sciągnięciu nogi z gazu od razu gaśnie.

Co się mogło stać ?
Kondensatory wymieniłem w zeszłym roku

Łukasz
Colt CAO 1.6 1992
Ostatnio zmieniony przez harpagan 15-10-2007, 11:26, w całości zmieniany 1 raz  

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 16-01-2007, 09:20   

jak wkladasz kluczyk i przekrecasz zaplon slyszysz "bzzzz" (ustawienie czujnika przepustnicy/silniczka krokowego)??

sprawdz te dwa urządzonka wyciagajac i po pzrekreceniu zaplonu zobaczysz czy sie rusza po prostu lub łatwiej-sprawdzajac napiecie tyle ze w tej kwestii Ci nie podpowiem..

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-01-2007, 10:10   

najpierw sprawdz bledy zglaszane przez komputer - bedziesz wiedzial od czego zaczac
na mojej WWW jest opis - jak masz takie zlacze jak u mnie, to pojdzie latwo, jak nie, to opis odczytu w dziale Carisma (szukaj po slowach: obd2)

poooc
[Usunięty]

Wysłany: 16-01-2007, 10:19   

O jej ,

Juz znalazłem problem, wczoraj oglądałem filtr pow. i nie podłączyłem z powrotem wtyczki do przepływomierza :) ))

Przepraszam za zamieszanie !!!
Dzięki za pomoc Krzyzak i bear

Pozdrawiam

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 16-01-2007, 10:24   

zdarza sie :wink:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 16-01-2007, 12:25   

bear007 napisał/a:
czujnik przepustnicy/silniczka krokowego

Czy te 2 elementy są zintegrowane razem (przykręcone do obudowy przepustnicy dwoma wkrętami i podłaczona do nich czarna wtyczka od góry)? Czy czujnik położenia przepustnicy to inna nazwa TPS-u?
Sorry, ale nie łapię się w elektronice.

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 16-01-2007, 13:18   

czujnik przepustnicy to TPS przykrecony dwoma wkretami jak na zdjeciach w tamtym topicu (o ustawianiu obrotow) od josie..

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 16-01-2007, 19:25   

bear007 napisał/a:
czujnik przepustnicy to TPS przykrecony dwoma wkretami jak na zdjeciach w tamtym topicu (o ustawianiu obrotow) od josie..

OK, a teraz tylko napisz gdzie znaleźć silniczek krokowy i jestem w domu :wink:

walus87 
Nowy Forumowicz
1.6 16v

Auto: Colt 1.6 16v 1994 rok
Wysłany: 09-07-2008, 22:34   

Ludziska mam problem ten temat chyba najlepiej do tego nawiązuje ..... wychodac z kina naormalnie odpalilem auto po wygasnieciu kontrolki check engine silnik byl zimny po jakies minucie wyjechalem na prosta i troche mu dalem czadu :roll: przejechalem z jakies 1.5 km i nagle zgasl silnik no to znow stacyjka czekanie , odpalenie i....... gasnie kreci sie jak trzymam na gazie , puszcze gasnie momentalnie i na moment zapala sie lampka akumulatora po chwili jak to normalnie jest palą sie wszystkie 3 ( silnik akumulato i olej, Auto odpala jezeli wcisne gas gdy puszcze gasnie momentalni juz wczesniej mialem problem zbyt niskie obroty na pierwszym odpalnie albo zbyt wysokie ( 1.5 tys ) ale gasilem odpalalem i ok ..... ale teraz to juz go trafilo kompletnie pytanie z mojej strony czy jestem sam w stanie naprawic usterke czy musze sie wybrac do mechanika z góry dziękuje za pomoc i prosze o najszybsza odpowiedz ( gg poczta cokolwiek :D ) Jestem świerzak na forum i jezeli taka sytuacja jest opisana z gory przepraszam ale jutro jade na 6 do pracy i musze skorzystac z MPK ..... :? poydrawiam

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 10-07-2008, 13:48   

walus87 napisał/a:
przejechalem z jakies 1.5 km i nagle zgasl silnik no to znow stacyjka czekanie , odpalenie i....... gasnie kreci sie jak trzymam na gazie , puszcze gasnie momentalnie i na moment zapala sie lampka akumulatora po chwili jak to normalnie jest palą sie wszystkie 3 ( silnik akumulato i olej, Auto odpala jezeli wcisne gas gdy puszcze gasnie momentalni juz wczesniej mialem problem zbyt niskie obroty na pierwszym odpalnie albo zbyt wysokie ( 1.5 tys ) ale gasilem odpalalem i ok

Obstawiam silniczek krokowy - objawy prawie identyczne jak w śp. Micrze mojego ojca.

Odpowiedz do tematu